Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 20:04
Martka10 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKuchcinka wrote:Oj tak konsekwencja jest niezbędna. U męża w rodzinie jest sytauacja której ja znieść nie moge. Jego siostra z mężem mimo ze super fajni ludzie, przedsiębiorczy, prowadzą swoją firmę dzięki tkroej wyszło z totalnej biedy i sa teraz na prawdę zamożni, kochają dzieci jak szaleni ALE kompletnie mie potrafią ich wychowywać. Maja 19 letnia córkę i 8 letniego syna. Jedno gorsze od drugiego
jak ich poznałam to ich córka Marta była tak głupia ze nie mogłam wytrzymać w jej towarzystwie, chamska, bezczelna, wulgarna koszmar jakiś. Namawiałam szwagierkę zeby wysłała ja do jakiegoś ośrodka szkolno-wychowawczego ale nie zdecydowali sie na to mimo ze to rozważali. Teraz jak ma 19 lat troche sie uspokoiła ale nadal jest po prostu głupia.
Natomiast Mati - 8 latek to gnój którego nienawidzę. Jak go widze to mi sie złe robi... SORY wiem ze to "tylko dziecko" ale chuj prawda, gnój jest rozwydrzony, bezczelny, kłamie cały czas, krzyczy, piszczy, przeszkadza, psuje itd po prostu znieść go nie moge. Z reszta nie tylko ja, wszyscy na niego narzekają ale inni w przeciwieństwie do mnie go kochająja nie muszę hehe to tak na prawdę nie moja rodzina. W każdym razie dążę do tego ze jestem w 100% pewna ze gnój jest taki bo rodzice sa totalnie NIEKONSEKWENTI. w jednej minucie mówią "mati nie rób bo nie dostaniesz xxx" mati dalej robi swoje a po chwili i takw szystko dostaje.
W rodzinie ostatnio wszyscy sie śmieją ze ja jestem jedyna osoba której mati sie słucha bo on sie mnie boi Haha dostał ode mnie kilka razy taka zjebe ze omija mnie szerokim łukiembardzo mi to odpowiada hehe
Wojcinka, kania901 lubią tę wiadomość
-
Martka10 wrote:My czasami nie zgadzamy się co do wychowania syna, ale nigdy nie dyskutujemy o tym przy nim. Jeśli jedno z nas daje karę, to znaczy, że nie ma od tego odwrotu. Syn pierwszą karę otrzymał w wieku 2 lat. Uciekł mi na parkinu, spod sklepu do auta. Otrzymał karę na 2 tyg. na bajki. Kiedy wieczorem mój ojciec powiedział do niego, żeby włączył sobie telewizor, syn odpowiedział, że ma karę od mamy i jej zdanie się tylko liczy (mąż był za granicą) i on nie może, tego zrobić. Wytrzymał te 2 tygodnie bez bajek. Teraz mimo iż ma 5 lat, gdy wychodzimy z domu, zawsze trzyma, albo mnie albo męża, za rękę.
brawo Ty!
-
Co tu tak cicho? Wszystkie juz śpią? Tusia pewnie juz pijana, z pusta butelka wina, koło łóżka syna śpi hehe
-
Kate patrzę na Twoja profilowke i tez chce juz to zobaczyć
-
nick nieaktualnyKuchcinka wrote:To to sie nazywa konsekwentne dobre wychowanie
brawo Ty!
Żeby nie było, nagrody za dobre zachowanie też są i to sporo.
Jednak nie wyobrażam sobie, żeby dziecko rządziło rodzicem, żeby kogoś biło. Syn ma problem gdy bawi się z innymi, chce narzucać im swoje stanowisko. Niestety syndrom jedynaka włącza się jemu czasami w szkole. Na swoje wizje i nie lubi jak ktos wtrąca się jemu np. podczas budowania z klocków.
Wczoraj mielismy na ten temat rozmowę, sam się rozpłakał. Kiedy zapytałam jego dlaczego płacze, powiedział, że nie wiePo czy dodał: mamo możesz poprawić mi humor - przytul mnie i daj mi buziaka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 23:40
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Martka10 wrote:Żeby nie było, nagrody za dobre zachowanie też są i to sporo.
Jednak nie wyobrażam sobie, żeby dziecko rządziło rodzicem, żeby kogoś biło. Syn ma problem gdy bawi się z innymi, chce narzucać im swoje stanowisko. Niestety syndrom jedynaka włącza się jemu czasami w szkole. Na swoje wizje i nie lubi jak ktos wtrąca się jemu np. podczas budowania z klocków.
Wczoraj mielismy na ten temat rozmowę, sam się rozpłakał. Kiedy zapytałam jego dlaczego płacze, powiedział, że nie wiePo czy dodał: mamo możesz poprawić mi humor - przytul mnie i daj mi buziaka
Moja przyjaciółka pracuje w przedszkolu gdzie nie ma nagród i kar. Pracuje tam bo nie ma wyjścia, ale mówi ze wykańcza ją to psychicznie bo dzieci nie wolno tak wychowywac - nic dobrego z tego nie wychodzi... -
nick nieaktualnyKuchcinka wrote:Jejku co za słodziak! Sama rozkosz takie dziecko
Moja przyjaciółka pracuje w przedszkolu gdzie nie ma nagród i kar. Pracuje tam bo nie ma wyjścia, ale mówi ze wykańcza ją to psychicznie bo dzieci nie wolno tak wychowywac - nic dobrego z tego nie wychodzi...
Uważamy, że z dzieckiem należy dużo rozmawiać, tłumaczyć jemu, nawet jak ma kilka miesięcy i wydaje się nam, że nic nie rozumie. W ostateczności dać karę, a jak zasłuży nagrodę. Na tym oparliśmy sposób wychowania syna i póki co się sprawdza. Syn wie, że o wszystkim może z nami porozmawiać, nie przeklina (niektóre dzieci w tym wieku znają więcej przekleństw niż dorośli. Brata syn, również 5 latek, w Niemczech w przedszkolu dzieci uczy polskiego. Panie nauczycielki nie moga sobie z nim poradzić, zagroziły, że przeniosą go do innej placówki. Ma bardzo dobrą pamięć, nie ma szansy, abyśmy o czymś zapomnieli, jeśli jemu coś obiecamy, potrafi nam "wygarnąć" to nawet rok po obietnicyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 00:05
Wojcinka, Lili91 lubią tę wiadomość
-
Martka10 wrote:Uważamy, że z dzieckiem należy dużo rozmawiać, tłumaczyć jemu, nawet jak ma kilka miesięcy i wydaje się nam, że nic nie rozumie. W ostateczności dać karę, a jak zasłuży nagrodę. Na tym oparliśmy sposób wychowania syna i póki co się sprawdza. Syn wie, że o wszystkim może z nami porozmawiać, nie przeklina (niektóre dzieci w tym wieku znają więcej przekleństw niż dorośli), nie lubi przemocy, chciałby, aby wszyscy byli mili
, do tego ma bardzo dobrą pamięć, nie ma szansy, abyśmy o czymś zapomnieli, jeśli jemu obiecamy, potrafi nam coś "wygarnąć" nawet rok po obietnicy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 00:04
-
nick nieaktualnyKuchcinka wrote:
Moja przyjaciółka pracuje w przedszkolu gdzie nie ma nagród i kar. Pracuje tam bo nie ma wyjścia, ale mówi ze wykańcza ją to psychicznie bo dzieci nie wolno tak wychowywac - nic dobrego z tego nie wychodzi...
U syna w szkole panują podobne zasady jak mamy w domu. Jednak to na rodzicach spoczywa obowiązek wychowania dziecka, chociaż często to właśnie rodzice przerzucają go na placówki oświaty -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytaka dowcipna wrzutka na dziś - nie wiem czy znacie.. ale ja tarzałam się po tym ze śmiechu..
Piękny lipcowy dzień. Las, w lesie cisza. Słychać ćwierkanie ptaszków, gdzieniegdzie przebiegnie zajączek, sarenka, w tle słychać leniwe stukanie dzięcioła. Po prostu sielanka, idylla. Wtem z głębi lasu wylania się potężna chmura kurzu. Widać, że jakiś tabun przebiega rozpędzony przez las. Zające uciekają do swych nor. Zwierzęta w popłochu uciekają. Tabun biegnie z wielka prędkością przetaczając się przez las, nic nie widać, pył i kurz wszystko zasłania. Aż wreszcie tabun dobiega do leśnej polanki. Zatrzymuje się tam. Kurz powoli opada. I nagle okazuje się ze cała polanka jest wyściełana...... jeżami. Cała polanka grafitowa. Wszystkie sapią i i ciężko oddychają, są zmęczone. Tylko jeden jeż, który prowadził cały tabun lekko się uśmiecha, ale cały czas próbuje złapać oddech. Oddycha, oddycha, myśli, i wreszcie mówi w zachwycie:
-Jak mustangi kurwa!!! Jak mustangi!!!
-
Witam wszystkie
i każda z osobna
u nas śniegu nie ma za to jest przymrozek musiałam auto skrobac, dziś kontrola w szpitalu z oczkiem synka... A u mnie dalej plamienie szlak mnie trafi, mąż w poniedziałek ma seminogram musiałam go wczoraj wspomóc hehe bo od 3 do 5 dni abstynencji, przez to palmienie to niestety tylko ręce w ruch Haha miłego dnia kobitki
Ink@, Viola999 lubią tę wiadomość
28.06.2022 FET 4BA 🙏 Accofil, encorton, neoparin, embrioglue
👶4dpt ⏸️ beta 11.50mlU
prog. 28.39ng
👶6dpt 45.19mlU prog. 30.61ng
👶7dpt 80.08 mlU
👶8dpt 128.67mlU
👶10dpt 424.01mlU prog. 24.42 ng
👶13dpt 2550mlU prog.31.41ng
👶15dpt 7519mlU prog.43.67ng
👶17dpt 15864mlU GS 1.03cm
👶20dpt GS 1.5cm + pęcherzyk żółtkowy
👶22dpt GS 1.91cm,YS 0.37cm,CRL 0.22cm
Mamy ❤️
👶24dpt CRL 0.33cm FHR 120bpm
👶7w1d CRL 1.21cm FHR 144 bpm
👶8w4d CRL 2.02cm FHR 163 bpm
👶9w0d CRL 2.35cm FHR 173 bpm
👶11w1d CRL 4.76cm FHR 173 bpm
👶 12w0d prenatalne + pappa- ok
👶16+4 158g szczęścia
👶20+0 połówkowe 347g szczęścia FHR150
👶29+0 prenatalne 1280g
👶33+4 2076g
👶37+4 3000g
👶38+4 3230g
CC 39+1 3760g 57cm ❤️
❄️4BB
Syn 11.09.2012 ❤️
Syn 10.03.2023 ❤️ -
nick nieaktualnyPaula24 wrote:Witam wszystkie
i każda z osobna
u nas śniegu nie ma za to jest przymrozek musiałam auto skrobac, dziś kontrola w szpitalu z oczkiem synka... A u mnie dalej plamienie szlak mnie trafi, mąż w poniedziałek ma seminogram musiałam go wczoraj wspomóc hehe bo od 3 do 5 dni abstynencji, przez to palmienie to niestety tylko ręce w ruch Haha miłego dnia kobitki
Powodzenia na kontroli -
nick nieaktualny