Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Martka10 wrote:W Holandii, a Ty?? Ile masz dzieci??
Mam strasznie rozhulane hormony właśnie po pierwszej ciąży.
Martka10
W Polsce. Progesteron dostałam po pierwszym poronieniu.Mam jedno dziecko - syna. Też wszystko schrzaniło mi się po pierwszej ciąży i porodzie.Endometrioza, tarczyca. Badania tarczycy musiałam zrobiłam zrobić sama i prywatnie pofatygować się do endokrynologa bo inaczej nie doczekałabym się na termin wizyty. Spróbuj sprawdzić tsh. Podobno często szwankuje po I porodzie u wielu kobiet i jest przyczyną poronień.według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
Tusia_87 wrote:Martka Tasza powiedzcie mi jak można się nabawić endometriozy po CC?
Jak u Was zostało to stwierdzone i czym się objawia?
Piszecie o guzach jakiś rozumiem ze chodzi Wam o zrosty w bliznach?
To jakoś widać? Na USG? Czy jak?
Po CC bylyscie kierowane na kontrolne USG?
Jestem ciekawa bardzo tematu bo sama jestem po dwóch juz CC po każdej miałam zalecenie masaży blizny i USG nie pamiętam po jakim czasie ale czy wlasnie zrosty się nie utworzyły. Czekam z niecierpliwością na info
Tusia - mi lekarz wytłumaczył, że mój gu jest efektem braku możliwości dokładnego czyszczenia podczas cc bo wówczas wszędzie pełno krwi. Czyszczą ale endometrioza często jest efektem powikłania po cc bo z rany z przeciętej macicy skąd wydobywane jest dziecko wydostaje się równie endometrium.według OM
nick nieaktualnyTasza wrote:Martka10
W Polsce. Progesteron dostałam po pierwszym poronieniu.Mam jedno dziecko - syna. Też wszystko schrzaniło mi się po pierwszej ciąży i porodzie.Endometrioza, tarczyca. Badania tarczycy musiałam zrobiłam zrobić sama i prywatnie pofatygować się do endokrynologa bo inaczej nie doczekałabym się na termin wizyty. Spróbuj sprawdzić tsh. Podobno często szwankuje po I porodzie u wielu kobiet i jest przyczyną poronień.
Badania zrobiłabym prywatnie, ale u nas nie ma takiej możliwości, nie ma prywatnych gabinetów, o wszystkim decyduje lekarz rodzinny. Na razie nic nie zalecił, więc nie ma dyskusji
Idę do niego w styczniu na kontrole dopiero. Zobaczymy co powie.
Do Polski nie jeździmy, więc to też odpada -
Ja w styczniu zaczne sie szykowac do przyjscia na swiat maluszka. Zniose ze strychu lozeczko i ubranka. Szafa musza sie podzielic chyba ze jakas komode kupie a pewnie tak bedzie. Ale najpierw dzidzius bedzie u nas w sypialni zeby starszy sie choc troche wysypial w nocy. W polowie stycz j ia kupie wszystko niezbedne do szpitala dla dzidziusia i dla mnie. Jak bym to juz miala wszystko naszykowane to bardzo by mi sie czas dluzyl a tak to ostatni miesiac bedzie intensywny pranie prasowanie ukladanie i wiele przemyslen nawet nie zauwaze jak termin nadejdzie. Na poczatku lutego chce aby wszystko bylo gotowe. Taki moj plan.
-
Martka10 wrote:Badania zrobiłabym prywatnie, ale u nas nie ma takiej możliwości, nie ma prywatnych gabinetów, o wszystkim decyduje lekarz rodzinny. Na razie nic nie zalecił, więc nie ma dyskusji
Idę do niego w styczniu na kontrole dopiero. Zobaczymy co powie.
Do Polski nie jeździmy, więc to też odpada
Kurcze , Martka - chciałabym Ci pomóc jakoś ale nie wiem jak.Spróbuj wyprosić o skierowanie na tsh -może zgodzi się rodzinny.Powiem Ci, że ja bez możliwości prywatnych wizyt na NFZ czekałabym chyba do dziś. Ja porostu wybierałam się do laboratorium - dyktowałam badanie jakie chciałam, a później na wizytę już z wynikiem. Tak skrócił mi się znacznie czas wszystkiego. A do laboratorium masz możliwość wybrać i poprosić o badanie (z krwi) na tarczycę? Powodzenia do stycznia.
według OM
nick nieaktualny
-
KateA92 wrote:Hehe Tusia mówisz jak mój mąż
jak mu napisałam co mi powiedzieli to odpisał, że on do nich zadzwoni i z nimi pogada i bez rabatu nie odpuści
zobaczymy co wywalczy hehe bo w sumie ogólnie duże tam zakupy robiliśmy (m.in. wozek) i juz mieliśmy naliczony jakiś tam rabat.
Miła ja planuje do połowy grudnia juz wszystko ogarnąć i mieć spakowaną torbę
To tym bardziej, a już w ogóle jak robi się duże zakupy które kosztują oni maja z czego schodzić z ceny trzeba wywalczyć