Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Viola999 wrote:Wariatki.... jedna krecha ..przy czułości 10 ml. To raczej nie ten msc
Viola spróbuj jutro. Ja mam - powiem szczerze - brak zaufania do testów domowych. Czasem wyjdą - innym razem nie.19ina90 lubi tę wiadomość
według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
Mnie wyszedł w ciąży tylko raz test domowy. Pomimo, ze w kolejnych beta była pozytywna. Trzeba mieć wys.stężenie tego hormonu w organizmie żeby wychodziło zawsze w testach domowych prawidłowo.według OM
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:12
Tasza, InBlue lubią tę wiadomość
-
Viola999 wrote:We wtorek zrobię na pewno jutro termin.M. to we wtorek K na betę polece
Wojcinka lubi tę wiadomość
według OM
nick nieaktualny
-
a ja nie wiem co z tym sterydem. Doczytałam, że upośledza owu. Może lepiej wziąć po owu? Dawkowanie go przez lekarzy wynika podobno z 2 szkół - i tak: jedni twierdzą, że przeciwciała mają być wyciszane stopniowo, więc brać od 1d.c. a inni uważają, że steryd ma wpływ na owu więc lepiej przyjmować od potwierdzonej owu. Jak myślicie? niby opcja przyjmowania po owu jest bezpieczniejsza. Bez owu i tak ciąży nie będzie jak ją upośledzi a tak ma jeszcze do momentu zagnieżdżenia kilka dni na zadziałanie w organizmie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 16:31
według OM
Cześć Dziewczyny!
Sorki że tam mnie mało no ale zapracowana jestem, do tego ostatnie dni były makabryczne bo cała nasza trójca miała grypę żołądkową....
@ już się skończyła (we środę) ale zaczniemy dzisiaj działać bo z żołądkową to ciężko by było...
zaczęłam robić testy owu, powiedzcie mi czy trzeba to z porannego moczu, czy wystarczy o stałej porze? robię z ciekawości codziennie (wieczorem), odkąd skończyła się @
z racji tego iż pędzicie jak szalone to nie nadrobię Waszych postów, czy mam już którejś listopadowej gratulować??
jak dobrze pójdzie to sprawimy siebie z mężem najwspanialszy prezent na mikołajaMartka10 lubi tę wiadomość
-
Mamusia_Ksawusia wrote:Cześć Dziewczyny!
Sorki że tam mnie mało no ale zapracowana jestem, do tego ostatnie dni były makabryczne bo cała nasza trójca miała grypę żołądkową....
@ już się skończyła (we środę) ale zaczniemy dzisiaj działać bo z żołądkową to ciężko by było...
zaczęłam robić testy owu, powiedzcie mi czy trzeba to z porannego moczu, czy wystarczy o stałej porze? robię z ciekawości codziennie (wieczorem), odkąd skończyła się @
z racji tego iż pędzicie jak szalone to nie nadrobię Waszych postów, czy mam już którejś listopadowej gratulować??
jak dobrze pójdzie to sprawimy siebie z mężem najwspanialszy prezent na mikołajaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 17:29
-
Tasza wrote:a ja nie wiem co z tym sterydem. Doczytałam, że upośledza owu. Może lepiej wziąć po owu? Dawkowanie go przez lekarzy wynika podobno z 2 szkół - i tak: jedni twierdzą, że przeciwciała mają być wyciszane stopniowo, więc brać od 1d.c. a inni uważają, że steryd ma wpływ na owu więc lepiej przyjmować od potwierdzonej owu. Jak myślicie? niby opcja przyjmowania po owu jest bezpieczniejsza. Bez owu i tak ciąży nie będzie jak ją upośledzi a tak ma jeszcze do momentu zagnieżdżenia kilka dni na zadziałanie w organizmie.
-
olciaa wrote:Bezpieczniej po owu. Tak mi sie zdaje. A Twój lekarz jak zalecał? Wszystko zależy czy moze blokować owulacje, bo jak blokuje to bez sensu brac od 1dc.
Właśnie lekarz zalecił od 1d.c., ale poczytałam posty na "bocianie" i tam lekarze polecają dziewczynom w klinice po owu większości przypadków. Od ok.16 - 17 d.c.żeby właśnie owu nie zaburzyć.według OM
cykle 28 - dniowe; 14 cs