X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórym zaburza a innym nie. Skąd mogę wiedzieć, w której grupie jestem? nie chce zaburzyć owu. Nie po to męczę się, co miesiąc po 12 dni z temp.zaklinając wykresy żeby już, już w końcu była owu żeby potem mieć z nią problem. Potem będę męczyć się niepękniętym pęcherzykiem, albo torbielą jaka powstanie z tego i powodu.Chyba wezmę po owu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 18:05

olciaa lubi tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owu zawsze jest takim wyczekanym momentem w miesiącu. Nie zbyt optymistycznie napawa mnie upośledzanie tego proc.skoro do tej pory z tym nie miałam problemów.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza. Ja się nie znam na takich lekach, ale jeżeli mogłyby zaburzyć owu to bym chuchała na zimne i wzięła po.

Tusia. Czemu jeszcze robisz testy owu?

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 14:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy wogole miałyście najwcześniejsze objawy ciąży? Bo moje koleżanki z pracy różnie jedna jest w 8 tygodniu dobrze się czuję ani jej nawet brzucha nie widać drugą natomiast jest w 5 tygodniu i wymiotuje jak kot do tego co godzinę musi coś zjeść bo ja mdli. A jak u was było?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 18:58

InBlue, Ink@ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    Owu zawsze jest takim wyczekanym momentem w miesiącu. Nie zbyt optymistycznie napawa mnie upośledzanie tego proc.skoro do tej pory z tym nie miałam problemów.

Choć jakie leki opozniaja owulacje ja miałam 2 ostatnie miesiące na aviomarinie bo mam straszną chorobę lokomocyjna a musiałam co chwile jeździć na Kraków i podobno on też opóźnia furagina która biorę codziennie od miesiąca na pęcherz 2x wieczorem też podobno opóźnia także sterydy to już wogole jest poważna ingerencja w układy więc napewno nie pozostanie obojętna na owulacje

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola czekam na wynik bety :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anq05 wrote:
    O matko jakie pustki tu dzis. Ja sie spodziewałam godzinnego nadrabiania po całodziennej nieobecności a tak szybko poszło :D
    Viola czekam na betę :D oby wredna @ nie przyszła no...
    Tusia jak sie dzieciom Trolle podobały? Ja byłam z moim synkiem i powiem ze bardzo przyjemna bajka :)
    Ja dzis troche zakupy, potem obiad w orientalnej i kawa u moich rodziców :) teraz juz leżenie do końca wieczoru i spanko :)

To chyba przez ten śnieg jest taka cisza tu....wszystkie siedzą w oknach i podziwiaja widoki :-D

InBlue, Martka10, anq05 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka się gdzieś zawieruszyła dzisiaj. Natka wszystko ok?

Natka2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    To chyba przez ten śnieg jest taka cisza tu....wszystkie siedzą w oknach i podziwiaja widoki :-D

U mnie deszcz :( , za to syn ma świateczny nastrój - śpiewa świąteczne piosenki, prezd chwilą się pytał kiedy ubieramy choinkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 18:40

InBlue, olciaa, Ink@ lubią tę wiadomość

• olciaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 12:24

InBlue lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Holandii choinki ubierane są przed 5 grudnia, w wigilię Św. Mikołaja dzieci otrzymują prezenty. Trochę inaczej niż w Polsce. Mamy dziecko więc też wcześniej ubieramy choinkę, w Polsce robiłam to tradycyjnie w wigilię. Jakie świąteczne tradycje Wy macie??

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka10 wrote:
    U mnie deszcz :( , za to syn ma świateczny nastrój - śpiewa świąteczne piosenki, prezd chwilą się pytał kiedy ubieramy choinkę :)

He he to nie tylko jemu widzę nastrój się udzielił mój mąż już planuję gdzie powiesimy świąteczne ozdoby w końcu pierwsze święta w Nowym mieszkaniu

Martka10 lubi tę wiadomość

• olciaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka10 wrote:
    Hahaha
    Moja mama dziś była dobra, najpier zaczęła negować świąteczne reklamy, a potem zaczęła liczyć na kalendarzu ile do świat ;)

Martka10, InBlue lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Hahaha
    Moja mama dziś była dobra, najpier zaczęła negować świąteczne reklamy, a potem zaczęła liczyć na kalendarzu ile do świat ;)

Ja będąc w Tesco prawie weszłam na dzieci wyubierane w łańcuchy gdyby nie to że się wydzieraly pomyślałabym że to choinki 100 cm

• Tasza Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Choć jakie leki opozniaja owulacje ja miałam 2 ostatnie miesiące na aviomarinie bo mam straszną chorobę lokomocyjna a musiałam co chwile jeździć na Kraków i podobno on też opóźnia furagina która biorę codziennie od miesiąca na pęcherz 2x wieczorem też podobno opóźnia także sterydy to już wogole jest poważna ingerencja w układy więc napewno nie pozostanie obojętna na owulacje

No to juz sama nie wiem...super jest jak każdy lekarz mówi coś innego...

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    No to juz sama nie wiem...super jest jak każdy lekarz mówi coś innego...

No to jest najlepsze tak jak mi lekarka powiedziała że moje zapalenie pęcherza to mój urok......drugą że sobie to w głowie zakodowalam a trzecia że nie ma na to lekarstwa a furagina to zioła.....dopiero urolog w innym mieście znalazł przyczynę i zaczął leczyć Ci pseudo lekarze to znachorzy a nie doktorzy mojemu siostrzencowi lekarka na pogotowiu przepisała antybiotyk na świnkę ( świnki 5 lat już nie ma) i okazało się że raz to lęk na jakies zapalenie opon mózgowych a dwa konska dawka na następny dzień młody na 2tygodnie poszedł do szpitala okazało się że ma zatkane slinianki taki efekt uboczny dojrzewania

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 10:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stella_88 wrote:
    Mój Mały dziś latarek i 39 stopni gorączki! Mam nadzieję że to tylko wirus jakiś...

O rany współczuję to napewno jakaś 3dniowka

‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ