Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKuchcinka wrote:Ogólnie nie polecam Kazara hehe ale widocznie w tej kwestii było ok.
Warto jednak jeszcze poczytać i dowiedzieć sie co i jak, nie wierze ze jak ktoś ma mega ciężka prace to ma nic nie mowić szefowi aż do 12tc zwłaszcza ze właśnie wtedy jest największe ryzyko poronienia. -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:06
-
nick nieaktualnyKuchcinka - wiesz, ja pracuję tam dopiero 3 miesiące, są spoko koleżanki, ale też są takie, których nie za bardzo lubię, w sumie mogę powiedzieć księgowej, to znajoma mamy mojego chłopaka, ale co to da? przecież każda może mi zlecić dźwiganie np i co? każdej będę gadała, że co? że mnie brzuch boli? że źle się czuję przez tydzień?
stella_88 - musiałabym powiedzieć z tydzień wcześniej, że chcę wziąć zwolnienie takie
Staż mam od 12.09 do połowy marca czyli 6 miesięcy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKuchcinka wrote:No umowy zlecenie to w ogóle można sobie nimi tyłek podetrzeć
ale tak jak mowię na umówie o prace wcale nie jest tak łatwo kogos zwolnić, jeżeli ktoś wykonuje swoje obowiązki tak jak powinien to nie można go zwolnić a jak szef i tak zwolni to szybciutko trzeba sie udać do PIPu , pracodawcy tez sie boja państwowej inspekcji pracy i nie ryzykują głupio ich kontroli a zwolniajac ciężarna nawet w 6tc bez powodu musieliby sie z tym liczyć.
Moze i prawo chroni przed zwolnieniem dopiero po 12tc ale wydaje mi sie ze 8h dzien pracy i zakaz nadgodzin obowiązuje od początku. Moja bratowa jest menagerem generalnym w pure (te siłownie) i sama szła na L4 ciążowe jeszcze w pierwszym trymestrze, zapytam sie jej jak to dokładnie wyglada i wam napisze, bo teraz aż sama jestem ciekawaInk@, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
.
-
nick nieaktualnystella_88 wrote:Pracodawcy głupi nie są
wystarczy że nazwa będzie inną np. Zwolnili dziewczynę która pracowała na stanowisku sekretarka a zatrudnili za miesiąc inna osobę która przejęła jej obowiązki ale stanowisko nazywa się pracownik biurowy do tego powiecie wygrał kilka przetargow/dostał nowe zlecenia więc finanse firmy się poprawiły i postanowił zatrudnić kogoś.
I Leżysz i kwiczysz wtedy
Nie takie kwiatki już widziałam.
też prawda.. straszne to -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas była akcja, że nagane dziewczyna dostała za nie swój błąd, na jej szczescie nagranie było, którego nie chcieli pokazać, finał był taki, że ją zwolnili.. załozyła sprawę i wygrała.. wróciła do pracy, szybko w ciążę zaszła i teraz jest na zwolnieniu z Fasolką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 13:02
stella_88, Wojcinka, Martka10, InBlue lubią tę wiadomość
-
.
Ink@, InBlue lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKuchcinka wrote:Teraz juz wszystko wiem
wyprowadzilyscie mnie z błędu
nie zmienia to faktu ze fasolka jest najważniejsza i to ja trzeba chronić, jeśli praca jest ciężka to po prostu od razu trzeba iść na L4 i tyle
nie wiem jak to w praktyce wyglada, trzeba sie dowiedziec. Ale ja tez bym pomyslala o l4 .
-
Jak ja byłam w ciąży to ginekolog juz na pierwszej wizycie jak byłam dopiero dzien po spodziewanej @ pytał sie mnie czy mam ciężką prace i czy chce L4