WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    W kazdym razie dziekuje wam za wasze opinie :-)

To nie tak, że nie możesz cieszyć się zdrowiem twojego dziecka. Ja bardzo ciesze się zdrowiem własnego, ale w zamian za to tym bardziej chce mi się dać tym, co tak nie mają. Czuję się często wyróżniona, że chciałam i mam a inni chcieli, ale się im nie trafiło. Kiedyś byłam na szkoleniu w szpitalu psychiatrycznym na kursie. Szkolenie prowadzili psychiatrzy. W pewnym momencie powiedział jeden z nich, że może jutro, za miesiąc, albo za godzinę ktoś z nas rozchoruje się na schizofrenię, może dostaniemy wylewu i nie wrócimy już do formy, może ujawni się w nas zaburzenie, które już z nami zostanie i zarzucimy swój styl życia, odejdziemy z domu, staniemy w jednym szeregu z tymi co o pomoc prosić się muszą. Jak wtedy spojrzymy z naszego punktu widzenia. Bo punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Jeżeli kiedyś powstanie akcja na rzecz osób chcących się leczyć podczas starań o dziecko tylko ich nie będzie stać to też się im dołożę.

InBlue lubi tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • KateA92 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 00:21

• Tasza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateA92 wrote:
    Co do tych rzeczy, które się robi w związku z długim stażem to u nas się to kompletnie nie sprawdza :P czaaasami jakiegoś pryszcza mężowi wycisne, ale to raczej on mnie o to prosi a ja tego nie lubię dlatego też tylko raz na ruski rok to robię

Martynka co to tematu pomagania to ja chyba mam trochę podobnie jak Ty. Nie chodzi tu o pieniądze aż tak, bo rzeczywiście na ich brak nie mam co narzekać, ale ja po prostu fundacjom często nie wierzę... dzisiejszy świat wydaje mi się tak strasznie skorumpowany, że nie ufam takim pośrednikom. Był przypadek, że znajomi znajomych organizowali zbiórkę pieniędzy na ich syna - wtedy pomoglismy, bo miałam pewność że te pieniądze na pewno trafia do potrzebujacego. Ale na ogół jakoś sceptycznie podchodzę do tych akcji na Facebooku itp. Jakoś mało ufna jestem

Domy Dziecka to w miarę pewna inwestycja.

KateA92, Wojcinka lubią tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś bym zjadła, ale nie wiem czego mi się chce. Zawsze tak mam po okresie. Chyba regenerują mi się siły na ten miesiąc. Dziś zaczęłam temp.36,35

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi za mną zupa z dyni i może łosoś. Sama nie wiem. Coś ze smaków takich, które rzadziej na stole kładę.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 14:40

uwo93e3kugumthmw.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    Chodzi za mną zupa z dyni i może łosoś. Sama nie wiem. Coś ze smaków takich, które rzadziej na stole kładę.

Tasza dziś serwuję zupę z dyni i schabowe... Zapraszam :-)

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Co to jest ten Ovarin?

Bluebell Ovarin to tabletki poczytaj w necie.
    Onaa123 stosowała od sierpnia i teraz jest w ciąży ;) Ja kupiłam nie zaszkodzi :)
    Koszt 45 zł

Bluebell1984 lubi tę wiadomość

• KateA92 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Wiecie co... Juz mam dosc szkoly syna. Kurwa jest dziecjko po ktore ojciec sie notorycznie spoznia, ja wielokrotnie rozmawialam z nauczycielkami, ze maja nie puszczac tego dziecka samego! A te jakby do noch nie docieralo dalej go wypyszczaja. Dzis sie bardzo spieszylam, bo maz po nas przyjechal, bo padalo a ten maly mieszka na tej ulicy co my i sobie tak zapamietal, ze lata za mna i Kuba. Mowie do tego dziecka idz do Pani, nie mozesz sam wyjsc! Zostan i czekaj na tate, nie moglam sie z nin cofnac i go zaprowadzic do nauczycielek ani z nim czekac jak to zawsze robie, bo soe boje, ze temu dzoecku sie cos stanie! No juz mam dosc ! Jutro ostatni raz ide z nauczycielkami rozmawiac, jesli nic sie nie zmieni, to mam to w dupue i nie dbam o dobro tego dziecka, dzis wybiegl sam z terenu szkoly, na szczescie jego ojczulek akurat szedl. No i wsiadlam z nerwami do samochodu mowie o tym mezowi a on tylko do mnie: ja chce miec zdrowe dziecko. O.O

No i miał rację Twój mąż :)
    Natka są tacy ludzie i ich ty jedna nie zmienisz.
    Dziwi mnie tylko fakt że nauczycielki takie głupie :(

• Tasza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Tasza dziś serwuję zupę z dyni i schabowe... Zapraszam :-)

Jadę... nakrywaj :)

Zuza33 lubi tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Co to jest ten Ovarin?

Nowoczesny suplement diety dla kobiet. Zawiera starannie dobrany zestaw składników odżywczych, wspomagających utrzymanie prawidłowej gospodarki hormonalnej, w ilościach dostosowanych do potrzeb kobiet w wieku rozrodczym.
    Składniki

inozytol (w postaci izomerów: mio-inozytol, D-chiro-inozytol), substancja wypełniająca - celuloza mikrokrystaliczna, substancja przeciwzbrylająca - sole magnezowe kwasów tłuszczowych, cholekalcyferol (witamina D), D-pantotenian wapnia (kwas pantotenowy), substancja przeciwzbrylająca - dwutlenek krzemu, substancja wypełniająca - poliwinylopirolidon, cyjanokobalamina (witamina B12), chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6), kwas pteroilomonoglutaminowy (kwas foliowy)

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    No tylko o to chodzi, ze tlumacze tym nauczycielkom, ze ja nie moge ciagle z tym dzieckiem czekac, mam swoje zycie i swoje sprawy, nie moge brac jego odpowiedzialnosci na siebie a to sie codziennie zdarza! Gadam z nauczycielami a to jak do sciany! Ale niedlugo wywiadowka, to sobie z dyrekcja porozmawiam.

Szczerze to w zasadzie bardziej zadanie ojca tego dziecka. Skoro się spóźnia, a zależy mu na bezpieczeństwie dziecka to przede wszystkim on powinien porozmawiać z dyrekcją, nauczycielkami - żeby mu dziecka nie wypuszczali do jego pojawienia się bo leży to w jego interesie własnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 16:52

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko do was czy to normalne np.jak kichnę to na sekundę zakuwa mnie mocniej jajnik pgolnie mnie jeszcze pobolewaja ale mniej niż na poczatku. Bawet jak nieraz mam odruch kaszlu to tez mnie tak mocniej zakuwa .

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Ta tylko on ma to w dupie i jak idzie to spokojnym kroczkiem, nawet mu sie nie spieszy, a dawno spozniony jest. Dzieci maja na 9 do szkoly ja wracam 9.10 patrze a on dopiero idzie z synem do szkoly. Godzina 15.15 ja juz odbieram syna, godz 15.25 ten se dopiero idzie! No szlag mnie trafia. A to arab jakis czy cos wiec nawet sie boje z nim gadac ;D zawsze jak czekam z tym mlodym to mi podziekuje i wgl, ale co z tego? Ja mam swoje zycie no...eh... Jesli ja z tym nic nie zrobie to nikt inny...

Natka - wiem, że się zaangażowałaś bardzo, denerwujesz się, a tak naprawdę -nic na siłę. Ojciec jest dorosły.Przypuszczam, że poza Twoimi nerwami to niewiele zmieni i tak.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Dziewczyny mam pytanko do was czy to normalne np.jak kichnę to na sekundę zakuwa mnie mocniej jajnik pgolnie mnie jeszcze pobolewaja ale mniej niż na poczatku. Bawet jak nieraz mam odruch kaszlu to tez mnie tak mocniej zakuwa .

Ja mam to samo!

• KateA92 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• KateA92 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 00:22

• Tasza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:

Mam tak, bywa i tak, że jak kaszle zbyt gwałtowanie to muszę trzymać się za brzuch na cześć posiadania po cc guzka endmetrialnego, bo też boli.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ciąży nie jestem narazie :)

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ