Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Romek pisałeś o in vitro zw może urodzić się chore dziecko. Fakt tak jest ale patrząc na Wasz wiek i próbę zajścia w ciaze z pierwszym dzieckiem również jest ryzyko urodzenia chorego dziecka. Podczas in vitro plemniki są badane i do transferu dochodzi z tych najlepszych.
Myślę że jeżeli Wam by sie nie udawało możecie pójść na konsultacje do specjalisty który Wam opowie dokładnie jak to wyglądato nie jest nic zlego to jest CUD ze mozna w ten sposób dopomóc parom które zasługują na dziecko
Ja się zdrzemnelam ból nadal jest może jutro pojedziemy gdzieś na dyżur do lekarza bo w szpitalu to by mi chcieli odrazu RTG robić a z leków zapewne ketonal bądź coś w podobie a wolałabym nie brac skoro się staramy o dziecko ale z drugiej strony ciąży jeszcze nie ma więc może warto właśnie wziąć juz sama nie wiem co robić -
nick nieaktualny
-
olciaa wrote:Kuchcinka piękny kolor;)
X
Agnieszka super, ze jestes. Dawno Cie tu nie widziałambędziesz mieć monitoring owu?
X
Kupiłam dziś Ovarinza 43zl w aptece, sa tańsze w internetowych ale jak odliczyłam koszt przesyłki to wyszło by podobnie.
Od dzis zamierzam brac. Chyba mogę tak w połowie cyklu? Czy czekać do 1 dc?Veni
Morfologia 1%, niedrożny jajowód
wrzesień 2018 I IVF ICSI -
nick nieaktualnyHej dziewczyny!
Przepraszam Was ze nie pisałam, tyle sie dzialo przez ten czas, do tego inne problemy doszly w rodzinie najbliższejcZytałam was co jakis czas, duzo nowych osób doszło widzę.
Ja po dwóch tygodniach wyszlam ze szpitala bo szpital nie mial pieniedzy mimo ze dwojka lekarzy sie klocila o mnie ze powinnam zostać ze wzgledu na wielkość krwiaka ktory nadal jest i sie nie zmniejsza (7cm srednicy)
Wyszlam ze szpitala i dostalam nakaz leżenia w domu, leki caly czas biore duphaston 3razy na dzien i 3 razy dziennie luteine. W szpitalu mialam jeszcze jeden lek ale lekarz prowadzacy kazał tylko te dwa brać. Ogólnie sytuacja wyglada tak ze w szpitalu prawie codzien robili mi usg i kazdy nastepny lekarz patrzyl na monitor od usg i nie wiedzial niejeden jak zmierzyc tego olbrzyma krwiaka... i kazdy to samo mowil ze jest on bardzo duzy.. i najlepsze jest to ze pomimo lekow i lezenia sie nie zmniejsza. Ostatnio na wizycie u mojwgo ginekologa zaczal sie zastanawiać czy to aby napewno jest krwiak bo dziwne ze wie nie zmniejsza w ogóle. Powiedział ze zobaczymy za miesiac. Teraz idę do niego akurat 25.11w piątek.
Bylismy niedawno na usg płodu, dziecko dobrze sie rozwija wszystko wyszlo tam ok, lekarz ktory robil mi to usg powiedzial ze widzi oprocz krwiaka rowniez miesniaka jakiegos na 4cm... i kazal skonsultowac na najblizszej wizycie, dlatego znow stresuje sie kolejna wizyta tego 25.11. Ostatnie dwa tyg mialam ostre zapalenie zatok jest juz na szczescie odrobine lepiej obylo sie bez antybiotyku.
Ogólnie leżę caly czas co tylko gdzies pochodze chwile to lapie mnie bol w brzuchu i to tam w macicy. Jak robilam badania z krwii te wszystkie na hiv,rozyczke itp zemdlalam oczywiscie i znowu znalazlam sie na ginekologii bo odwiezli mnie na noszach, na szczescie tylko na chwile bo doszlam do siebie. Ale slaba jestem okropnieźle wyszly mi wyniki na cytomegalie i niewiem czy to cos powaznego musze w necie poczytac.
I tak od tamtego czasu czekam od wizyty do wizyty.. w szpitalu i po nim nie mialam wogole ochoty jeść czułam obrzydzenie do wszystkiego co do mnie nie podobne bo mam lekka nadwage kilka kg , za to juz widze ze apetyt chociaz mi wrocil z jednej str dobrze bo dziecko musi cos jesc przeciez tez ale z drugiej juz czuje jaki balon ze mnie bedzie przy tym lezeniu plackiem... ale trudno modle sie zeby z dzidzia bylo wporzadku zeby jej nie stracić..
To tak w ogromnym skrócie, bo gdybym miala napisac dokladnie to niestarczylo by mi chyba posta...
Widzę ze niektorym z was udalo sie zajść w ciążę, gratuluje :-* :-*
-
Hej kochane ja już po pracy, jeszcze sobie drzemke zafundowałam
Witam Panawkoncu jakiś facet na forum
28.06.2022 FET 4BA 🙏 Accofil, encorton, neoparin, embrioglue
👶4dpt ⏸️ beta 11.50mlU
prog. 28.39ng
👶6dpt 45.19mlU prog. 30.61ng
👶7dpt 80.08 mlU
👶8dpt 128.67mlU
👶10dpt 424.01mlU prog. 24.42 ng
👶13dpt 2550mlU prog.31.41ng
👶15dpt 7519mlU prog.43.67ng
👶17dpt 15864mlU GS 1.03cm
👶20dpt GS 1.5cm + pęcherzyk żółtkowy
👶22dpt GS 1.91cm,YS 0.37cm,CRL 0.22cm
Mamy ❤️
👶24dpt CRL 0.33cm FHR 120bpm
👶7w1d CRL 1.21cm FHR 144 bpm
👶8w4d CRL 2.02cm FHR 163 bpm
👶9w0d CRL 2.35cm FHR 173 bpm
👶11w1d CRL 4.76cm FHR 173 bpm
👶 12w0d prenatalne + pappa- ok
👶16+4 158g szczęścia
👶20+0 połówkowe 347g szczęścia FHR150
👶29+0 prenatalne 1280g
👶33+4 2076g
👶37+4 3000g
👶38+4 3230g
CC 39+1 3760g 57cm ❤️
❄️4BB
Syn 11.09.2012 ❤️
Syn 10.03.2023 ❤️ -
nick nieaktualny
-
Monia1028 wrote:Hej dziewczyny!
Przepraszam Was ze nie pisałam, tyle sie dzialo przez ten czas, do tego inne problemy doszly w rodzinie najbliższejcZytałam was co jakis czas, duzo nowych osób doszło widzę.
Ja po dwóch tygodniach wyszlam ze szpitala bo szpital nie mial pieniedzy mimo ze dwojka lekarzy sie klocila o mnie ze powinnam zostać ze wzgledu na wielkość krwiaka ktory nadal jest i sie nie zmniejsza (7cm srednicy)
Wyszlam ze szpitala i dostalam nakaz leżenia w domu, leki caly czas biore duphaston 3razy na dzien i 3 razy dziennie luteine. W szpitalu mialam jeszcze jeden lek ale lekarz prowadzacy kazał tylko te dwa brać. Ogólnie sytuacja wyglada tak ze w szpitalu prawie codzien robili mi usg i kazdy nastepny lekarz patrzyl na monitor od usg i nie wiedzial niejeden jak zmierzyc tego olbrzyma krwiaka... i kazdy to samo mowil ze jest on bardzo duzy.. i najlepsze jest to ze pomimo lekow i lezenia sie nie zmniejsza. Ostatnio na wizycie u mojwgo ginekologa zaczal sie zastanawiać czy to aby napewno jest krwiak bo dziwne ze wie nie zmniejsza w ogóle. Powiedział ze zobaczymy za miesiac. Teraz idę do niego akurat 25.11w piątek.
Bylismy niedawno na usg płodu, dziecko dobrze sie rozwija wszystko wyszlo tam ok, lekarz ktory robil mi to usg powiedzial ze widzi oprocz krwiaka rowniez miesniaka jakiegos na 4cm... i kazal skonsultowac na najblizszej wizycie, dlatego znow stresuje sie kolejna wizyta tego 25.11. Ostatnie dwa tyg mialam ostre zapalenie zatok jest juz na szczescie odrobine lepiej obylo sie bez antybiotyku.
Ogólnie leżę caly czas co tylko gdzies pochodze chwile to lapie mnie bol w brzuchu i to tam w macicy. Jak robilam badania z krwii te wszystkie na hiv,rozyczke itp zemdlalam oczywiscie i znowu znalazlam sie na ginekologii bo odwiezli mnie na noszach, na szczescie tylko na chwile bo doszlam do siebie. Ale slaba jestem okropnieźle wyszly mi wyniki na cytomegalie i niewiem czy to cos powaznego musze w necie poczytac.
I tak od tamtego czasu czekam od wizyty do wizyty.. w szpitalu i po nim nie mialam wogole ochoty jeść czułam obrzydzenie do wszystkiego co do mnie nie podobne bo mam lekka nadwage kilka kg , za to juz widze ze apetyt chociaz mi wrocil z jednej str dobrze bo dziecko musi cos jesc przeciez tez ale z drugiej juz czuje jaki balon ze mnie bedzie przy tym lezeniu plackiem... ale trudno modle sie zeby z dzidzia bylo wporzadku zeby jej nie stracić..
To tak w ogromnym skrócie, bo gdybym miala napisac dokladnie to niestarczylo by mi chyba posta...
Widzę ze niektorym z was udalo sie zajść w ciążę, gratuluje :-* :-*
No wreszcie jesteś ! Już zaczynałam foch lapac na Ciebie.
Czyli jednym słowem powinnaś leżeć w szpitalu nadal z tym krwiakiem. Coś kiedyś słyszałam że witamina C pomaga we wchłanianiu ale nie jestem pewna.
Oby szybko ten krwiak się wchłonąl może to jednak coś innego jest. Ciężko stwierdzić jeżeli nawet lekarze nie są w stanie powiedzieć w 100% mając przed sobą obraz USG.
Ciesze się ze się do nas odezwałaś :-*
-
Monia jak dobrze ze już jesteś wszystkie tu się martwimy o Ciebie lez kochana jak musisz nie wstawaj moze leki zadziałają tylo z opóźnieniem. Trzymam kciuki oby wszystko się dobrze ułożyło. A swoją drogą to masakra z tymi szpitalami kurczę po co płacimy składki jeżeli jest konieczność to muszą człowieka leczyć s nie wypuszczać co domu bo im się limity kończą no koniec roku straszne
31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
4 cykl z CLO
2 IUI-