Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Kuchcinka, ale farmakologiczna stymulacja owulacji jest powszechnie stosowana u kobiet mających problemy z płodnością. Jej głównym celem jest spowodowanie dojrzewania komórek jajowych, a w jego wyniku - wystąpienia jajeczkowania u dziewczyn z zaburzeniami tego procesu.
Ty nie masz z tym problemu dlaczego clo? pytam bo sama w pewnym momencie chciałam (łudziłam się, ze może zwiększę szanse na zapłodnienie przy endo), ale wytłumaczyli mi, że nie ma wskazań jeśli jest owulacja. Usłyszała, że "przestymuluję jajniki".
według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
Martka10 wrote:U mnie guzy były poza blizną po cc, lekarz wyciął z zapasem zdrowej tkanki, dla pewności. Czasami nie widać zmian gołym okiem przy guzie. Ja miałam zwykłą operację pod pełną narkozą
Mnie proponowali laparo, ale pytali czy planuję jeszcze dzieci bo można to zrobić również przy cc. I tak postanowiliśmy poczekać z tym.według OM
19ina90 wrote:Dobra, nadrobilam i po drodze zapomnialam co mialam napisać
To i tak nieźle, nadrobiłaś. Ja to patrzę z 5 stron wstecz i wracam zrezygnowana na ostatnią licząc, ze po krótce wszystko już wiemWojcinka lubi tę wiadomość
według OM
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:48
Martka10 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTasza wrote:Mnie proponowali laparo, ale pytali czy planuję jeszcze dzieci bo można to zrobić również przy cc. I tak postanowiliśmy poczekać z tym.
-
Kuchcinka wrote:Chodzi o to aby zmaksymalizować szanse na zapłodnienie - im wiecej pęcherzyków tym większa szansa. Czytałam tu na forum ze niektórzy lekarze w ogóle nie podejmują sie IUI na mneij niż 2 pęcherzykach. Ja naturalnie choduje jeden co miesiąc. Wiadomo ze w ten sposób rośnie tez ryzyko ciazy mnogiej, dlatego jeżeli wychoduje sie wiecej niż 3 pecherzyki dominujące to rownież nie dochodzi do IUI.
Ja tam bliźniakami czy trojakami akurat bym nie pogardziła
To wysyłaj to clo potem kurierem... ja przy naturalnych staraniach pewnie dlatego dostałam odmowę w kwestii stymulacji. Choć biorąc pod uwagę ten zestaw jaki mi podarowali do miesięcznego stosowania to mogliby zwiększyć jednak tez szanse w kwestii zapłodnienia. Nie bawi mnie co mies. przedłużanie dawkowania tego wszystkiego kiedy 1 kom.nie daje rady a tak może przy bliźniakach albo trojaczkach choć jedno by ze mną zostało...
według OM
Tasza a robiłaś sobie badanie AMH?
-
Kuchcinka wrote:Tasza a robiłaś sobie badanie AMH?
Nie, bo orzekli, ze skoro w ciągu roku raz poroniłam i 3 razy straciłam betę bardzo wcześnie (do drugiego ewentualnie trzeciego przyrostu) to nie mam problemów z płodnością. A utrzymaniem. Powtarzają mi to do znudzenia, a ja nie neguje tego ich stwierdzenia tylko logicznie analizując fakty dochodzę do wniosku, że więcej pęcherzyków nie zaszkodziłoby mi jednak. Być może źle rozumiem sytuację, ale często jest tak, ze jedno z bliźniąt nie utrzymuje się i jest tracone a drugie rodzi się o terminie zdrowe. Być może to też kwestia więc tego na ile silny jest płód?, ale tego nikt nie oceni na etapie zapł.według OM
nick nieaktualny
-
Jedno dziecko zniesie więcej inne mniej. Przy niewydolności ciałka zółtego, endometriozie, nadkrzepliwości, problemach immunologicznych i tarczycy ciąża nie jest łatwa.według OM
nick nieaktualny
-
Martka10 wrote:
Wiesz ja do tego podchodzę tak, że na każdy problem znaleźli antidotum. To jest problem dobrania dawki bo o to ciężko jest. No i dziecka, które to przetrzyma. Stąd pomysł z clo. No bo tarczyce reguluje ethyrox, nadkrzepliwość heparyna plus acard75, immunologię encorton i LDN...według OM
nick nieaktualnyTasza wrote:Wiesz ja do tego podchodzę tak, że na każdy problem znaleźli antidotum. To jest problem dobrania dawki bo o to ciężko jest. No i dziecka, które to przetrzyma. Stąd pomysł z clo. No bo tarczyce reguluje ethyrox, nadkrzepliwość heparyna plus acard75, immunologię encorton i LDN...
-
Martka10 wrote:Z mężem dużo na ten temat rozmawialiśmy, mąż też czytał na temat tej choroby i obydwoje mamy świadomość, że drugiego dziecka może nie być. Cieszymy się tym co mamy
i ty też tak myśl bo uda się Wam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 20:26
według OM
szygas wrote:nie zlość sie na mnie
Ona nie złości sięwidać po wpisie
zresztą nie napisałeś nic takiego żeby się złościć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 20:26
szygas lubi tę wiadomość
według OM