Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:15
Tasza lubi tę wiadomość
-
Martynka1234 wrote:Onaaa serio powiedziala Ci tak twoja szefowa,? a to wredny babsztyl ...
19ina90 no wlasnie we wszystkim trzeba miec umiar moim zdaniem. Ja w ogole np nie rozumiem, jak kobiety zajmujace sie w domu z dzieckiem, moga np tak strasznie narzekac i porownywac swoja prace z praca meza, ktory np jest strazakiem, No przepraszam, ale z calym szacunkiem:
- maz pracujac w strazy czy nawet w innej pracy musi wstac o okreslonej godzinie, ubrac sie i siedziec w robociedo ktores tam, nie moze sie zdrzemnac, nie moze sobie usiasc przy kawce na godzinke i odpoczac albo pogadac z kolega przez telefon czy umowic sie na kawe
- kobieta zajmujaca sie dzieckiem w domu wstaje rano , zajmuje sie dzieckiem, ale kurcze ... jak chce jej sie odpoczac to polezy sobie z dzieckiem w lozku, pokarmi cycem, czy pobawi sie na dywanie, potem spacerkiem moze isc na zakupy z wozkiem, jak dziecko przysnie to sama moze zrobic cos dla siebie.
Dla mnie naprawde chore jest to , jak niektore kobiety meczennice narzekaja, bo one musza ugotowac obiad, a ze ich maz wraca z pracy ion chce odpoczac. Cholera serio? porownujemy gaszenie pozaru do ugotowania rosolu? porownujemy prace wbiurze przy waznych papierach do poscierania kurzy czy nakarmienia dziecka?
oczywicei zeby nie bylo, nie twierdze, ze kazdy tak ma, bo tez jest nie fair, kiedy maz nie docenia tego, co zona robi w domu. I to tez zalezy ile dzieci jest w domu i jaka prace ma maz. Ale naprawde czasami mnie wkurza takie cos, gdy kobiety az tak strasznie narzekaja, jakby macierzynstwo bylo straszne.
Mozna ponarzekac, ze dziecko mialo kolki, ze nie dalo odpoczac, ale tez bez przesady.27 lat, pierwsza fasolka
Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
-
post od Ona: "Tasza - za tydzień już mam drugą wizytę u gina, więc nie wiem, a jak powie, że nie mam zaświadczenia o ciąży i nic mi nie zrobi? a kot mój wszystko drapie, wszędzie włazi, oczywiście tam gdzie nie można, mnie też drapie i gryzie, czasami liże, jest ogólnie uparty, złośliwy i nie wiem, czy to to się zmieni
"
Ona - ja dostawałam l-4 na zasadzie takiej, że przedstawiałam wydruk laboratoryjny (jest tam u spodu pieczątka laboranta)z bety. To świadczy o ciąży. Beta jest bezdyskusyjna. Naprawdę. Dostawałam l -4 na 2 tyg. Potem zgłaszałam się i kolejne 2 itd. A jak już dostaniesz od 7t.c.zaświadczenie od gin.to będziesz dostawała dłuższe.
Jeśli chodzi o kota to: moje też drapały, pomimo, ze miały drapaki. Miejsca, gdzie usiłowały niszczyć mi pazurami meble spryskiwałam odstraszaczem na koty (są w zoologicznym sklepie w spray'u). Jeśli drapie dotkliwie Cię to przykładasz my dłoń do karku i bokiem (z wyczuciem) dociskasz do podłogi. To jest sposób bardzo dobrze znany kociakom z dzieciństwa, bo tak dyscyplinuje je stara kocica w momentach kiedy przekraczają granice dobrego smaku. Przytrzymujesz tak długo aż on się podda, czyli znieruchomieje. Daje Ci wtedy do zrozumienia, ze uznał Twoja rację. Wtedy puszczasz. Tylko go nie przyduś niechcąco:) rób to naprawdę zdecydowanie, ale z wyczuciem. Wychowaliśmy tak 4 koty z czego 1 był naprawdę wręcz powołany do nieposłuszeństwa i agresji (syjam zresztą - za szybko oddzielony od stada).
Kwestia tego kociego gryzienia i lizania - kot jeśli delikatnie łapie Cię zębami, a następnie liże to miejsce potem to oznacza, że pocałował Cięokazał Ci miłość. W ten sposób całują koty. To normalne.
No chyba, że gryzie Cię do krwi to delikatnie otwartą dłonią trzepnij go w łebek pomiędzy uszami. Tak okazujesz mu dezaprobatę i tak też postępują matki względem kociąt i one ten gest rozumieją. To jest kocia socjalizacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 09:53
Wojcinka lubi tę wiadomość
według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
Kuchcinka wrote:Lisa przykro mi
kurde nie tak miało byc
Onaa, co za wredny babsztyl z tej szefowej! Kij jej w oko, rób swoje przez ten tydzień a pozneij rzuć jej na biurko L4 i tyle Cię bedzie widziała.
Ina, wiesz tu głównie chodzi o formę przekazu. Mój mąż tez mi pomaga zazwyczaj w domu, ba - on sprzata jak zawodowa sprzątaczka (zasługa mojej teściowej) Ja zazwyczaj szykuje mu obiady itd nie raz podaje mu herbatkę czy kakao jak poprosi, ale jak mówi do mnie ze jest podłoga brudna i powinnam lepiej sprzątać to przegina pale. Jeśli chce pic to ma ładnie poprosić a nie traktować mnie jak służąca i on doskonale o tym wie
szanujmy sie na wzajem, to ze jesteśmy małżeństwem nie znaczy ze forma "proszę" i "dziękuje" go nie obowiązuje.
27 lat, pierwsza fasolka
Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Martynka1234 wrote:5 cykli to jeszcze rzeczywiscie jest dosc krotki okres czasu, spojrz np. Caroline udalo sie w 5 cyklu, a Natce w 7 cyklu
ale wiadomo, ze zawsze jak cos to warto wiedziec szybciej.Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
.
Mila123, KateA92, Natka2 lubią tę wiadomość
-
/
-
.
Martynka1234 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:16
-
Lisa85 wrote:@ przyszła
Tak jak myślałam. Teraz do gina muszę się umówić, żeby jeszcze raz cytologię zrobić i zobaczyć czy te bakterie wyleczyłam ehh...
wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
świąteczny cykl napewno będzie owocny.
Lisa85 lubi tę wiadomość
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
.
-
.