Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:12
-
nana266 wrote:Monia czekam jeszcze na USG
lekarz mi mówił ze na tamtym badaniu byla jakas przestrzeń echogeniczna ale nie wiem co to jest...
Ta przestrzeń tak potocznie mówiąc to jest to co co otacza jakiś narząd albo coś wewnątrz obserwowanego narządu (np. macicy).
A medycznie:
Echogeniczność (w ultrasonografii) to zdolność badanej struktury do odbijania fal dźwiękowych o wysokiej częstotliwości. Obszary o obniżonej echogeniczności nazywane są też hypoechogenicznymi, a o podwyższonej - hiperechogenicznymi. W obrazowaniu USG jako echogeniczność określa się jasność tkanki na obrazie, przy czym obszar o zaburzonej echogeniczności jest odpowiednio ciemniejszy (hypoechogeniczny) lub jaśniejszy (hiperechogeniczny) od otoczenia.według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
nick nieaktualny
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 21:21
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tasza wrote:Ta przestrzeń tak potocznie mówiąc to jest to co co otacza jakiś narząd albo coś wewnątrz obserwowanego narządu (np. macicy).
A medycznie:
Echogeniczność (w ultrasonografii) to zdolność badanej struktury do odbijania fal dźwiękowych o wysokiej częstotliwości. Obszary o obniżonej echogeniczności nazywane są też hypoechogenicznymi, a o podwyższonej - hiperechogenicznymi. W obrazowaniu USG jako echogeniczność określa się jasność tkanki na obrazie, przy czym obszar o zaburzonej echogeniczności jest odpowiednio ciemniejszy (hypoechogeniczny) lub jaśniejszy (hiperechogeniczny) od otoczenia. -
Martynka1234 wrote:O no wlasnie, tak by bylo fajnie,ale co zrobic. Niestety religie ciagle pcha sie z buciorami w moje zycie wiec musze ja jakos odpychac
Oj Kuchcinka nie wiem czy tego chcesz. Haha nie wiem jakich masz tesciow, ale moi to zaraz placza, jakbym im krzywde chciala wyrzadzic. Boje sie, ze ktoregos dnia sami do kosciola jazaciagna bez mojej wiedzy (mam nadzieje, zekosciol musi miec zgode matki i ojca na chrzest ) haha
Może ochrzcić kościół po cichu. Zależy od zaangażowania duchowego samego księdza na jakiego trafia się, ale już słyszałam o takich sytuacjach. w każdym zawodzie ludzie potrafią przekraczać swoje kompetencje, a ksiądz to dla mnie zawód jak każdy inny (zarabia, płacą mu, kształci się ich) - nie powołanie. To tak jak czasem nie każda kobieta jest powołana do roli matki tylko po prostu piastuje taką funkcje, bo tak się jej trafiło, ale nie czuje tego. Zdarza się i tak w życiu. Kwestia predyspozycji psychicznej.według OM
nick nieaktualnynana266 wrote:Czyli ze cos jest w macicy? Np. krwiak czy cos takiego?
zaden krwiak kochana , tylko Twoja dzidzia sobie odbija fale od lozyska
nana266 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kuchcinka wrote:Mieszkałam w USA i to w małym miestaeczku w kansas i moge potwierdzić ze tak właśnie jest.
I czemu nie może tak być u nas - tylko zawsze pełne obruszenie każdego na czyjś styl życia, gusty, politykę poglądów własnych, wyznawane religie i wychowanie. Bez sensu.według OM
kania901 wrote:Chwilę skupie się na pracy i już kilka stron do nadrabiania.
Ja na mojego męża nie narzekam. Ja jestem wybuchowa a on spokojny, generalnie prawie się nie kłócimy. Teraz to w ogóle jest taki kochany, często pyta czy coś mi podać, czy zrobić kolację.
Nana strasznie długo czekasz na to USG.
Onaa okropna ta Twoja szefowa. Jak najszybciej staraj się o l4.
Tusia ja tam liczę na II kreseczki u Ciebie.
Lisa przykro, że @ przyszła.Będziesz miała świąteczny prezent.
-
Martynka1234 wrote:no to teraz to mnie przestraszylas ... nie no chyba sie nie odwaza az tak
Kwestia tego jak bardzo im zależyznam ludzi ochrzczonych przez dziadków. To nie jest kwestia zgody samych rodziców - a przynajmniej nie grała ona wtedy roli - a poświadczenia praktykujących dziadków i sakramentów przez nich nabytych
co więcej - tam był nawet potem sakrament komunii. Nie wiem jak tam było później z bierzmowaniem bo to już bardziej kwestia dziecka bo jest na tyle duże, że decyduje samo. Tak jak Ci mówię - sprawa przekraczania kompetencji ze strony księży udzielających sakramentu i samych dziadków. Full wokół nas takich syt.
według OM
Tusia_87 wrote:Znikam dziś na conamniej pół dnia
Nie szalejcie za bardzowiesz, co ja zobaczyłam wczoraj po całym dniu jak usiadłam pod wieczór do kompa? omal nie zeszłam.
według OM
cykle 28 - dniowe; 14 cs