X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka10 wrote:
    Jednak trafiło na mnie i jeszcze przed północą zamknęłam @ ten hu....y miesiąc, czuje się strasznie, ale bardziej fizycznie: wszystko mnie boli.... muszę ogarnąć mieszkanie, dobrze, ze obiad wczorajszy został...

Współczuję:-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę na badanie krwi na tsh chyba że @ przyjdzie to nie pójdę. Dzisiaj 31dc nie wiem czy nie zrobić od razu bety.....wtedy już bym wiedziała na czym stoję nawet wystarala bym się o l4wcześniejsze w razie co nie wiem sama co robić....

• 19ina90 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Natka, wszystkiego najlepszego!!! <3

Tusia, to super że tak od razu wszystko udało się ogarnąć w czasie :D daj znac co lekarz powiedział mężowi ;)

Ina - jesteś sure że to małpa? ;)

U nas dzisiaj do dupy pogoda, 7 stopni i deszcze niespokojne...
    W poprzednim cyklu też miałam pierwszego dnia plamienie a drugiego dopiero się rozkręciła. Dzisiaj drugi dzień maleńkie plamki i temperatura niska, do tego mam katar...Także jak się @ rozkręci to przepuszczam z trzech dziurek :D

27 lat, pierwsza fasolka :)
    Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
    rg50skjo5rku753a.png
  • 19ina90 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Jutro idę na badanie krwi na tsh chyba że @ przyjdzie to nie pójdę. Dzisiaj 31dc nie wiem czy nie zrobić od razu bety.....wtedy już bym wiedziała na czym stoję nawet wystarala bym się o l4wcześniejsze w razie co nie wiem sama co robić....
    Ja robiąc TSH zawsze słyszałam w laboratorium że podczas @ i w jej okolicach nie powinno badać się hormonów bo może zaburzać wynik...

rg50skjo5rku753a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ina90 wrote:
    Ja robiąc TSH zawsze słyszałam w laboratorium że podczas @ i w jej okolicach nie powinno badać się hormonów bo może zaburzać wynik...

Aha no to dupą pójdę dopiero po @ dzięki za wskazówkę :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 - Wszystkiego najlepszego! :) i oczywiście zdrówka dla dzidzi w brzuszku :)
    Dombrusia - zrób test na razie ;)
    Kupiłam w aptece tabletki do ssania dla kobiet w ciąży Prenalen z maliną i propolisem i pyszne są hehe zjadłabym całe opakowanie naraz :) a dzisiaj na obiad zrobię zapiekankę makaronową z warzywami na patelnie pieczarkami fasolką czerwoną cebulką mięskiem mielonym sosem meksykańskim serem śmietaną i brokułami :)

Natka2 lubi tę wiadomość

• 19ina90 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Aha no to dupą pójdę dopiero po @ dzięki za wskazówkę :-*
    możesz jeszcze zapytać (zadzwonić) do tego laboratorium, w którym chcesz robić i dopytać. Może oni nic takiego nie powiedzą, może u mnie się nie znają

rg50skjo5rku753a.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech czuje się tu niewidzialna :(

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• 19ina90 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    ech czuje się tu niewidzialna :(
    jak to? a co się stało? chyba przegapiłam jakiś post

rg50skjo5rku753a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ina90 wrote:
    możesz jeszcze zapytać (zadzwonić) do tego laboratorium, w którym chcesz robić i dopytać. Może oni nic takiego nie powiedzą, może u mnie się nie znają

Wiesz w tej dziurze każde laboratorium powie że wolno byle zarobić wiesz jak jest....ale zadzwonię co by się upewnić

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    Natka2 - Wszystkiego najlepszego! :) i oczywiście zdrówka dla dzidzi w brzuszku :)
    Dombrusia - zrób test na razie ;)
    Kupiłam w aptece tabletki do ssania dla kobiet w ciąży Prenalen z maliną i propolisem i pyszne są hehe zjadłabym całe opakowanie naraz :) a dzisiaj na obiad zrobię zapiekankę makaronową z warzywami na patelnie pieczarkami fasolką czerwoną cebulką mięskiem mielonym sosem meksykańskim serem śmietaną i brokułami :)

No zastanawiałam się nad testem mama jutro wraca z zagranicy byłaby piękna niespodzianka ale niepokoja mnie te delikatne bóle podbrzusza

• 19ina90 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Martka przykro mi :(
    ja też grudniówką nie zostanę, @ sie rozkręca :(
    ale że krew krew czy brudek?

rg50skjo5rku753a.png
  • 19ina90 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    No zastanawiałam się nad testem mama jutro wraca z zagranicy byłaby piękna niespodzianka ale niepokoja mnie te delikatne bóle podbrzusza
    mnie wczoraj po południu ćmiło w podbrzuszu i byłam gotowa na prawdziwą @, ale do teraz tylko brudzę. Pomogło mi położenie na boku z mocno zgiętymi nogami, wtedy nie czułam tego bólu

rg50skjo5rku753a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia - ja też miałam lekkie bóle podbrzusza :) i jajników i tak było i jest do tej pory, podobnie miałam, jak @ się zbliżała, więc nie zaszkodzi Ci zrobić, ja byłam przygotowana, że zobaczę jedną krechę jak zwykle, a tu 2 się ukazały i w szoku lekkim byłam ;)
    Viriki - @ się rozkręca? a może to plamienia po prostu, które się zdarzają podczas ciąży :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina jeśli bedziesz tylko brudzić przez kilka dni, to może wykonaj test

• 19ina90 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka10 wrote:
    Ina jeśli bedziesz tylko brudzić przez kilka dni, to może wykonaj test
    zrobię jeśli się do jutra nic nie wydarzy, narazie nie jestem zdziwiona bo zdarzało mi się to wcześniej

rg50skjo5rku753a.png
  • Kaaarooolina89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 18:43

Wojcinka lubi tę wiadomość

Wizyta 19.04.2017r. godz. 10.30
    34bwrjjgb77ybsb7.png
    bfe3698c9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    Dombrusia - ja też miałam lekkie bóle podbrzusza :) i jajników i tak było i jest do tej pory, podobnie miałam, jak @ się zbliżała, więc nie zaszkodzi Ci zrobić, ja byłam przygotowana, że zobaczę jedną krechę jak zwykle, a tu 2 się ukazały i w szoku lekkim byłam ;)
    Viriki - @ się rozkręca? a może to plamienia po prostu, które się zdarzają podczas ciąży :)

No właśnie ale w tym miesiącu jakoś tak dziwnie jest piersi mnie wogole nie bolą a przed @ zawsze bolały po bokach....nic zostaje czekać

• Lili91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny, zostawić was na troche to wariactwo, godzinami nadrabiałam :P

Martynka - cały dzien dzisiaj trzymam kciuki za Ciebie i córeczkę, jestem pewna ze wszystko sie wyjaśni i okaże sie ze to nic groźnego. Wiem ze nie da sie nie martwić wiec siedź tu z nami i próbuj zająć choć odrobine myśli czymś innym. Twoja mała na pewno silna babka po mamusi wiec bedzie dobrze! :)

Martka - szkoda ze przyszła @ :( bardzo Ci kibicuje i mam nadzieje ze juz niebawem ty również zobaczysz te dwie kreseczki :) a tymczasem synka wyprzytulaj. Jak sie odnajduje w nowej szkole?

Ona- ja czytałam ze jajek na miękko lepiej nie jeść bo jednak powinny byc całkiem ścięte zeby nie było zagrożenia salmonella. Ja tez uwielbiam ale teraz w ciąży sobie je podaruje, zwłaszcza ze do tych norweskich jajek nie mam takiego zaufania. I serów pleśniowych miękkich tez sie nie powinno jeść, nie wiedziałam o tym :) takich na mleku niepasteryzowanym. Ale wiadomo ze jak kto uważa, to sa takie środki ostrożności.

Virki - tylko plamienia czy przyszła małpa?

Ina- mam nadzieje ze dzisiaj juz lepsze nastawienie niż wczoraj? Ja bardzo wierze ze witaminki szybko wam poprawia wyniki i niedługo sie uda. Ty tez musisz w to wierzyć! Troche mnie zdziwili wasze opinie o mace, ja byłam zachwycona i mój tez. U niego libido pozostało takie jakie było czyli mega wysokie :P ja tez nie narzekałam ale u mnie jeszcze większe. Poza tym libido to jedna rzecz, to co maca głównie poprawia to płodność. Dlatego sie ja bierze. Ale wiadomo, moze nie wszystkim pasuje.

A propos glukozy to wiecie ze tu w Norwegii chyba sie nie robi tego badania? Muszę jeszcze sprawdZic ale wcale bym sie nie zdziwiła...

Ja dzisiaj nareszcie wolny dzien, mam zamiar troche poleniuchować :)

Nana jak tam sie czujecie? :*

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaarooolina89 wrote:
    Martynka, głowa do góry na pewno wszystko będzie dobrze. Dziś okaże się, że dzidzia jest zdrowa a to wczoraj to tylko jakies anomalie aparatowe. Trzymam za Was kciuki!!!

Natka z tym suwaczkiem to prawie ogarniam oprócz tego co mam z nim zrobic jak juz go stworze na tej stronie suwaczki.com?:P a jeśli chodzi o różnice między nami to ja wg OM mam dziś 9t5d ale wg USG 9t1d.

Dombrusia ja nie słyszałam nic takiego o TSH żeby nie robić podczas okresu. A dość często go robie bo mam problemy z tarczycą i żaden lekarz mi nigdy nic takiego nie mówił.

Tak czy siak tsh t3 i t4 jutro zrobie lekarka rodzinna kazała

caroline29 lubi tę wiadomość

‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ