X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaarooolina89 wrote:
    Martynka, głowa do góry na pewno wszystko będzie dobrze. Dziś okaże się, że dzidzia jest zdrowa a to wczoraj to tylko jakies anomalie aparatowe. Trzymam za Was kciuki!!!

Natka z tym suwaczkiem to prawie ogarniam oprócz tego co mam z nim zrobic jak juz go stworze na tej stronie suwaczki.com?:P a jeśli chodzi o różnice między nami to ja wg OM mam dziś 9t5d ale wg USG 9t1d.

Dombrusia ja nie słyszałam nic takiego o TSH żeby nie robić podczas okresu. A dość często go robie bo mam problemy z tarczycą i żaden lekarz mi nigdy nic takiego nie mówił.
    Jak już stworzysz i zobaczysz linki, to skopiuj ten pierwszy, otwórz na swoim profilu ustawienia, społeczność i w Twój podpis na forum wklej i zapisz :)

Viola999 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili91 - no to chyba muszę zapomnieć o moich ukochanych jajkach na miękko :( ale dla dzidzi wszystko zrobię :) ale za to zjadałam na śniadanie filet z kurczaka wędzony :) a ile powinnam pić dziennie napojów? wodę muszę pić, czy wystarczy jakiś sok?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Kradziej kradziej! Napisalam to str wczesniej haha
    Hłehłehłehłehłe :*

Natka2 lubi tę wiadomość

• Kaaarooolina89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 18:43

Natka2, Martka10 lubią tę wiadomość

Wizyta 19.04.2017r. godz. 10.30
    34bwrjjgb77ybsb7.png
    bfe3698c9b.png
  • 19ina90 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    19ina90 kochanie a co Ci szkodzić zateścić..:)
    Bierz i lej wtedy będziesz już jakikolwiek pogląd miała na sytuację.
    Tym bardziej, że termin @ jest więc test powinien wyjśc.. i to nie z pierwszego moczu

A niech Ci @ psikusa zrobi.. i ucieknie;)
    Miałabym ja wtedy ładny ubaw:), bo tu już nam odchodziłaś... a wróciłabyś, ale jako zafasolkowana.

Tusia brawo może to ten szczęśliwy cykl:* bo wszystko od 1 dc idzie z górki;)
    nie nastawiam się, bo wtedy dostane po dupie dwa razy bardziej.

27 lat, pierwsza fasolka :)
    Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
    rg50skjo5rku753a.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jajeczek surowych w ciąży nie jemy i duuużo wody pijemy:)

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Kaaarooolina89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 18:43

Wizyta 19.04.2017r. godz. 10.30
    34bwrjjgb77ybsb7.png
    bfe3698c9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Ona wedzonego tez sie podobno nie je, bo wszystko jest wedzone na zimno a nie na cieplo... Jajek surowych sie nie je, herbaty kawy max 2 kubki dziennie. Soki tucza i dostarczaja niepotrzebnej chemii, chyba, ze sama sobie bedziesz robic w sokowirowce czy blenderze, ja robie w blenderze, a no i radze wiecej warzyw jak owocow jesc i woda to podstawa :) plesniowych serow wgl nie wolno, ja uwielbiam ale musialam zrezygnowac :( eh...
    Karolino piekny suwaczek ;) no to w sumie tydzien roznicy fajnie ;d termin na lipiec?
    Ale nie zaszkodzi mi chyba, jak już zjadłam trochę tego wędzonego? a wodę kupię sobie i będę piła, nie mam za dużej wiedzy, co można jeść, a czego nie można :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili91 wrote:

Martka - szkoda ze przyszła @ :( bardzo Ci kibicuje i mam nadzieje ze juz niebawem ty również zobaczysz te dwie kreseczki :) a tymczasem synka wyprzytulaj. Jak sie odnajduje w nowej szkole?
    Lili dziękuję, że pytasz synek jest prze szczęśliwy w nowej szkole, chętnie rano wstaje mimo iż musi co najmniej pół godz. wcześniej niż do poprzedniej szkoły, sam zaczął sie ubierać, gdy chodził do poprzedniej musiałam go ubierać bo tak się grzebał, że było do wyjścia 5 min a on w gatkach jeszcze stał. Za dawną szkołą nie tęskni :)
    Również mam lenia dzisiaj i multum rzeczy do zrobienia i mimo boli miesiączkowych pora wziąć się do roboty. Najpierw wypije kawe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 11:21

Lili91 lubi tę wiadomość

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Aha no to dupą pójdę dopiero po @ dzięki za wskazówkę :-*
    Ja robiłam 3 dc i wynik wyszedl taki sam jak powtorzylam za dwa tyg bo miałam dwa skierowania od różnych lekarzy i 3 dc warto zrobić prolaktyne z obciążeniem.

Kaaarooolina89 lubi tę wiadomość

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie, po tylu nieudanych cyklach nie jestem zdziwiona nadejściem kolejnej @. Czasami myślę, że jedno dziecko jest naszym przeznaczeniem i w drugą ciążę nie zajdę, zdajemy sobie sprawę, że tak może być, chyba za stara jestem :)

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    No zastanawiałam się nad testem mama jutro wraca z zagranicy byłaby piękna niespodzianka ale niepokoja mnie te delikatne bóle podbrzusza
    Normalne sa u ciebie te bole podbrzusza czy raczej ci nie towarzysza? Mnie w terminie @ bolalo podbrzusze jak na @ ale nie tak mocno jak zawsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Ja robiłam 3 dc i wynik wyszedl taki sam jak powtorzylam za dwa tyg bo miałam dwa skierowania od różnych lekarzy i 3 dc warto zrobić prolaktyne z obciążeniem.

O dobrze że mi powiedziałaś muszę sobie zapisać

• Natka2 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 21:21

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka czemu herbaty nie powinno sie dużo pic ? Ja pije 4 - 5 szklanek dziennie zato kawy wogole. Wode pije ale jakas smakowa ale kupie sobie zwykla :)
    Ona ja ostatnio miałam ochotę na jajka tylko ze ja uwielbiam na twardo wiesz co. Potem chorowalam 3 dni tak mi bylo ciężko i niedobrze aż wymiotowalam ale przeszlo.
    Miałam robic dzis pierogi ale wezmę sie jutro dzis mam jakies kiepskie samopoczucie i wezmę sie za ukladanie w szafkach. Czas na świąteczne porządki. Na innym forum dziewczyna napisala ze nie powinno sie myc onien i zakladac firanek bo można porobić co wy o tym myślicie, nie wyobrażam sobie by miec brudne okna i niezmienione firanki na święta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Normalne sa u ciebie te bole podbrzusza czy raczej ci nie towarzysza? Mnie w terminie @ bolalo podbrzusze jak na @ ale nie tak mocno jak zawsze.

Zawsze mi towarzyszą ale silniejsze. Może ze względu na charakter pracy i to dzwiganie w pracy bardziej boli a w domu mniej huj wie co to jest....pytałam ginekolog na usg w poniedziałek to mi mówiła że na okres to tu się nie zbiera.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Natka czemu herbaty nie powinno sie dużo pic ? Ja pije 4 - 5 szklanek dziennie zato kawy wogole. Wode pije ale jakas smakowa ale kupie sobie zwykla :)
    Ona ja ostatnio miałam ochotę na jajka tylko ze ja uwielbiam na twardo wiesz co. Potem chorowalam 3 dni tak mi bylo ciężko i niedobrze aż wymiotowalam ale przeszlo.
    Miałam robic dzis pierogi ale wezmę sie jutro dzis mam jakies kiepskie samopoczucie i wezmę sie za ukladanie w szafkach. Czas na świąteczne porządki. Na innym forum dziewczyna napisala ze nie powinno sie myc onien i zakladac firanek bo można porobić co wy o tym myślicie, nie wyobrażam sobie by miec brudne okna i niezmienione firanki na święta.

U mnie wogole panuje przekonanie że rąk do góry nie można trzymać bo można poronic hehe nie wiem ile w tym prawdy może poproś kogoś żeby ci zdjął te firanki a okna tylko z grubsza przetrzyj lepiej dmuchać na zimne

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Zawsze mi towarzyszą ale silniejsze. Może ze względu na charakter pracy i to dzwiganie w pracy bardziej boli a w domu mniej huj wie co to jest....pytałam ginekolog na usg w poniedziałek to mi mówiła że na okres to tu się nie zbiera.
    Dombrusia spróbuj jutro zatestowac jak @ sie nie pojawi..

• Effy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata zawiera w sobie kofeina tak samo jak kawa :) tylko w miejszej ilości. 4-5 szklanek herbaty to zdecydowanie ZA DUŻO dla dziecka kofeiny.

Lili91, Wojcinka lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ