Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Effy wrote:Generalnie chujnia z grzybnią, pierwsze grudniowe pozytywy przeniesione na jutro z powodu dużych opadów śniegu
haha no to w takim razie czekam.na jutrzejsze kresunie
28.06.2022 FET 4BA 🙏 Accofil, encorton, neoparin, embrioglue
👶4dpt ⏸️ beta 11.50mlU
prog. 28.39ng
👶6dpt 45.19mlU prog. 30.61ng
👶7dpt 80.08 mlU
👶8dpt 128.67mlU
👶10dpt 424.01mlU prog. 24.42 ng
👶13dpt 2550mlU prog.31.41ng
👶15dpt 7519mlU prog.43.67ng
👶17dpt 15864mlU GS 1.03cm
👶20dpt GS 1.5cm + pęcherzyk żółtkowy
👶22dpt GS 1.91cm,YS 0.37cm,CRL 0.22cm
Mamy ❤️
👶24dpt CRL 0.33cm FHR 120bpm
👶7w1d CRL 1.21cm FHR 144 bpm
👶8w4d CRL 2.02cm FHR 163 bpm
👶9w0d CRL 2.35cm FHR 173 bpm
👶11w1d CRL 4.76cm FHR 173 bpm
👶 12w0d prenatalne + pappa- ok
👶16+4 158g szczęścia
👶20+0 połówkowe 347g szczęścia FHR150
👶29+0 prenatalne 1280g
👶33+4 2076g
👶37+4 3000g
👶38+4 3230g
CC 39+1 3760g 57cm ❤️
❄️4BB
Syn 11.09.2012 ❤️
Syn 10.03.2023 ❤️ -
Viola999 wrote:To mu kapkę zostaw.. by też coś liznął
Wydaje mi się że nie ruszy. Jutro rano ma studia, to pewnie od razu po powrocie pójdzie spać.
A ja caaały weekend będę sama w domu... może zrobię porządki swiąteczne. Ale w domu już jest trochę świątecznie, wracam dziś z pracy a tu niespodzianka - róże na stole, mąż kupił też inne kwiaty, łańcuchy świąteczne położył na półkach, ładnie to wygląda
Martka10, Bluebell1984 lubią tę wiadomość
-
Bluebell1984 wrote:A to bardzo niedobrze się prowadzisz moja Droga! Poważnie, ogranicz trochę. Ja też kawę uwielbiam, ale miałam kiedyś straszne problemy ze skurczami nóg (darłam się w nocy gorzej chyba, niż kobieta podczas porodu) i od tamtej pory bardzo się boję, żeby to nie wróciło. Mam z nią swój poranny rytuał, a drugą piję w pracy jak mi siły opadają. Resztę zastąpiłam wodą. Nic dobrego z picia dużych ilości kawy nie wynika.
A powiem Wam ciekawostkę - byłam wczoraj na takim badaniu, które pozwala określić skład masy ciała. Wyszło, że mam za mało mięśni i za mało % wody w organiźmie - tu się zdziwiłam, bo wody piję dość dużo. Okazało się, że jak nie ma odpowiedniej masy mięśniowej, to woda nie ma gdzie się w organizmie zatrzymać i zostaje zaraz wysikana. To może powodować na przykład moje problemy z brakiem energii.
Może z tymi hektolitrami to przesadziłam, ale lubię kawę i wszystko kawopodobne. To jest mój codzienny rutuał. W pracy kawa 3in1 od razu jak tylko przyjdę (wiem, że okropna, ale w mojej pracy tak kradną wszystko, że musiałabym codziennie nowe mleko kupować) i jak do domu przychodzę to koniecznie muszę wypić moją normalną kawę - łyżka kawy rozpuszczalnej, łyżka brązowego cukru, pół kubka zalewam wodą i pół kubka mlekiem. No i syrop smakowy!Ostatnio zaczęłam kupować. A Ty jaką kawę lubisz, bluebell?
Ja wodę też piję, niegazowaną, jedną butelkę 1,5l wypijam minimum dziennie.
Zaciekawiły mnie te Twoje badania, bo ja też jestem totalnie pozbawiona energii, choć raczej zwalam to na moje ciśnienie umarlaka... -
nick nieaktualny
-
Bluebell1984 wrote:Ja pijam tylko czarną, z pół łyżeczką cukru
Najlepiej taką z kawiarki, ale rano nie mam czasu robić, więc zalewam mielone fusy
i taką uwielbiam
Na te badania poszłam bo po 1 - koleżanka mnie namówiła, a po 2 - nie chcę schudnąć (to było u dietetyka), a tylko podrasować trochę mój organizm, a tam dokładnie pokierują i powiedzą jak to zrobić. Poza tym, mieli tam ostatnio taką parę, która długo starała się o dziecko, próbowali już wszystkiego, łącznie z inseminacją i in vitro, lekarze i naprotechnolodzy mówili im, że nie wiadomo dlaczego, ale nie mogą mieć dzieci. Babeczka szczupła, zdrowa laska, mąż też nie miał problemów ze zdrowiem. Zbilansowali swoją dietę, wdrożyli w życie zdrowsze sposoby odżywiania i po roku, przez przypadek, zaciążyliParę dni temu urodziła im się zdrowa córeczka
Czyli jednak preferujesz mocną kawę, a ja tylko dla smakuCiekawe czy jak zajdę w ciążę, czy będę musiała zrezygnować z mojej kawy...
I będziesz jeszcze szła do tego dietetyka na wizytę?
Ja od dłuższego czasu się przestawiam na zdrowe odżywianie, wydaje mi się, że gotuję zdrowo, mam wrażenie, że mój problem z zajściem w ciążę jest albo związany z hormonami, albo ze śluzem, którego praktycznie nie mam, dlatego mam nadzieję, że cykl z wiesiołkiem coś zmieni
Czasem zdarzają się takie cuda, dzięki Bogu)
-
nick nieaktualny
-
poszłam się ruchnąć z mężem, a tu tyle stron do nadrabiania!
Poduszka jest genialna! Jak zaciążę też sobie taką zamówię
Jeśli chodzi o ten śluz, to może go nie widać bo jest przezroczysty
A jak już jesteśmy w temacie kawy to czy orientujecie się, czy w ciąży można ją pi?Tasza, Bluebell1984, Martka10 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
myszeczka89 wrote:poszłam się ruchnąć z mężem, a tu tyle stron do nadrabiania!
Poduszka jest genialna! Jak zaciążę też sobie taką zamówię
Jeśli chodzi o ten śluz, to może go nie widać bo jest przezroczysty
A jak już jesteśmy w temacie kawy to czy orientujecie się, czy w ciąży można ją pi?według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny