Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Semiramida wrote:Eeeee..... zlamalam sie i zrobilam test. Niestety minus. Dzis 20dc.
Ech...Effy lubi tę wiadomość
-
sheerah24 wrote:A może się uda?
W maju w sobotę miałam rano plamienie i stwierdziłam ze na pewno nie jestem a ciąży o 13 u dentysty podpisałam oświadczenie że nie jestem w ciąży i mogą mi zrobić rtg zęba... pózniej w poniedziałek w pracy zorientowałam sie że wciąż nie ma okresu i zrobilM test
Juz na rtg zęba sie nie wybieram ale i tak czekam na okres jednak...
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:47
Bluebell1984 lubi tę wiadomość
-
Kuchcinka wrote:20dc? Na pewno dobrze napisałaś? moze miałaś na myśli 29dc
-
Kuchcinka wrote:U mnie tez dzisiaj 25dc i 10dpo jeszcze 4dni do @
Ale powiem Wam szczerze, ze tak jak w poprzednim cyklu biegłam na betę właśnie w 10dpo bo juz nie mogłam wytrzymać w niepewności, tak teraz nic a nic mnie nie korci ani nie kusi zeby kupić test czy cokolwiek, jakoś nie myśle o tym za bardzo ze juz kończy sie ten cykl
Ja tez olewam to testowanie. Nie zaciąże dzięki temu))
Wojcinka, Bluebell1984 lubią tę wiadomość
-
Semiramida wrote:Wiem ze najbardziej wiarygodny bedzie test zrobiony W dniu spodIewanej miesiaczki. Czyli w moim przypadku ok. 15 grudnia... Ale sie glupia naczytalam ze 20dc tez dziewczynom wykrywa.... I tak z glupoty, z nadziei, z checi.... Ech, dupa.
i moja siostra i moja przyjaciółka robiły testy w dniu spodziewanej i im nie wyszło nic a zaraz rodzą. Moja głupia siostra zrobiła 6 dni po ovu i poszła na imprezę bo stwierdziła, ze sie nie udało. Pózniej myślała ze musza być dwie ciemne kreski Haha
Semiramida, Martka10 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnystella_88 - ja biorę prenalen tabletki do ssania, ale mnie ten kaszel wykańcza, jak nie przejdzie, to pójdę w poniedziałek do lekarza
Monia1028 - to ja kupiłam takie malinowe tabletki ;p
Może jakieś krótkie streszczenie?Bo od wczoraj popołudnia zapisałyście z 25 stron! I nie dam rady Was przeczytać hehe, bo w weekendy w domu zazwyczaj nie przebywam, dzisiaj idę ze swoim do mojej mamy na obiad, a jutro do mojego mamy i tak się zastanawiamy, czy powiedzieć jej jutro, czy poczekać do wtorku, jak już będzie po wizycie, jak myślicie?
Monia1028 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:47
myszeczka89 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:48
-
Kuchcinka wrote:Kochana to ja Ci mowię ze 100% pewnością ze nie ma takiej opcji aby test wyszedł Ci pozytywny tak szybko. Widze ze OM mialas 14.11, skoro mówisz ze spodziewasz sie @ 15.12 to znaczy ze masz cykle ok 30 dniowe tak? Jeśli tak, to owulacja występuje OKOŁO 15dnia cyklu wiec nawet jeżeli zajdziesz w tym cyklu w ciaze to na pewno jeszcze w niej nie jesteś, w tym momencie co najwyżej zarodek wędruje sobie do macicy i próbuje sie tam zagnieździć. Zagnieżdżenie trwa ok 6-8dni od owu, hormon bhcg czyli hormon ciążowy który wykrywają testy ciążowe produkowany jest od ok 48h PO implantacji czyli zagnieżdżeniu. Nie ma siły na tej ziemi zeby test wyszedł Ci teraz pozytywny. Nie ma absolutnie sensu robic testy ciążowe zwłaszcza domowe wczesneij niż 12dpo a najlepiej poczekać do terminu @. Wiadomo ze zdarzają sie sytuacje ze testy wychodzą wcżesniej, ale wcześniej to znaczy 9-10dpo a nie 4-5dpo. To jest fizjologicznie niemożliwe.
-
olciaa wrote:Niestety to moze tez byc przepowiednia okresu ;(
Serio w dniu miesiaczki mozna nie wykryc ciaxy jrdli jest? W sensie slyszalalam... Ale nie roMawialam bezposrednio z kims takim. Jest tu ktos kto mial taka niespodzianke? -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:48
Bluebell1984 lubi tę wiadomość
-
Semiramida wrote:Wlasciwie to pierwszy raz w zyciu tak az mnie zaklulo. A piersi bola mnie baaaardzo. Ale obwiniam bardziej noszenie ma rekach mojego syna niz okrea czy ciaze.
Serio w dniu miesiaczki mozna nie wykryc ciaxy jrdli jest? W sensie slyszalalam... Ale nie roMawialam bezposrednio z kims takim. Jest tu ktos kto mial taka niespodzianke?
tak ja, gdy nie dostałam @ (pomimo brania tabletek anty) zrobiłam test który wyszedł negatywnie (właściwie 3 dni po planowanej @) wiec wzięłam kolejne opakowanie tabletek, gdy kolejna @ nie przyszła to zrobiłam kolejny test i od razu pojawiły się II grube czerwone krechy, był to jakiś 6-7 tydzieńBluebell1984, Wojcinka, Semiramida, Martka10 lubią tę wiadomość