Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja sobie aktywowałam multisport od grudnia bo zawiesiłam w maju i właśnie tak zostało. Mowie o nie ciąża a raczej jej brak nie ztrerroryzują mojego życia. Włączyłam sobie muzykę jakos 7dc (zaraz po obejrzeniu reklamy na youtubie odnośnie jakis produktów dla niemowlaków no bo wiadomo, jakie reklamy nas bombardują) popatrzyłam w lustro mowie o nie ja chce miec znów 20 lat i przetańczyłam z winkiem cały wieczór.
Ale wiem że z drugiej strony to wszystko takie ciężkie tak wyluzować. Ale w tym cyklu oprócz bzykania sie mniej więcej w dni płodne - raczej mniej niż więcej, robiłam wszystko zeby nie zajść można powiedzieć.
Oczywiscie jak jest konkretny problem to takie luzowanie, można se w dupę wsadzić. Ja wiem wiem ...
-
stella_88 wrote:Cos w tym jest....u nas zaskoczylo w cyklu w ktorym seksu bylo jak na lekarstwo...ten miesiac przeznaczylismy na straty a tu niespodzianka!!!!
Hehe my niepotrzebnie się wcześniej nastawialismy w sumie 8 miesięcy nie mislam owulacji najpierw długie cykle później ginekolog mnie zablokował duphastonem a później jak się zaczęły owulacje oszalała ze szczęścia i napalona czekałam i się nastawiałam na ciąże i dupa @ przychodziła.
Poprzedni cykl wyluzowalismy nawet testu nie zrobiłami jestem z siebie taka dumna haha
W tym cyklu będzie tak samo albo i jeszcze lepiejWojcinka, Martka10 lubią tę wiadomość
-
Tusia_87 wrote:Hehe my niepotrzebnie się wcześniej nastawialismy w sumie 8 miesięcy nie mislam owulacji najpierw długie cykle później ginekolog mnie zablokował duphastonem a później jak się zaczęły owulacje oszalała ze szczęścia i napalona czekałam i się nastawiałam na ciąże i dupa @ przychodziła.
Poprzedni cykl wyluzowalismy nawet testu nie zrobiłami jestem z siebie taka dumna haha
W tym cyklu będzie tak samo albo i jeszcze lepiej!
Martka10 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:40
-
Effy wrote:Ja sobie aktywowałam multisport od grudnia bo zawiesiłam w maju i właśnie tak zostało. Mowie o nie ciąża a raczej jej brak nie ztrerroryzują mojego życia. Włączyłam sobie muzykę jakos 7dc (zaraz po obejrzeniu reklamy na youtubie odnośnie jakis produktów dla niemowlaków no bo wiadomo, jakie reklamy nas bombardują) popatrzyłam w lustro mowie o nie ja chce miec znów 20 lat i przetańczyłam z winkiem cały wieczór.
Ale wiem że z drugiej strony to wszystko takie ciężkie tak wyluzować. Ale w tym cyklu oprócz bzykania sie mniej więcej w dni płodne - raczej mniej niż więcej, robiłam wszystko zeby nie zajść można powiedzieć.
Oczywiscie jak jest konkretny problem to takie luzowanie, można se w dupę wsadzić. Ja wiem wiem ...
Ja planuje ruszyć na siłownie ale czy mi wyjdzie to się okażeWojcinka, Effy, Martka10 lubią tę wiadomość
-
Tusia_87 wrote:Ja planuje ruszyć na siłownie ale czy mi wyjdzie to się okaże
Effy lubi tę wiadomość
-
Kuchcinka wrote:Stella, nie wiem zobaczymy mi lekarz powie. Moze sie okazać ze IUI jest bez sensu w naszym przypadku, zobaczymy. Za 2 dni wszystkiego sie dowiem - mam nadzieje! Momentami chciałabym po prostu odpuścić i żyć jak zawsze czekając aż sie po prostu uda, ale potem szybko sobie przypominam ze jednak mamy kilka barier do pokonania i bez pomocy z zewnątrz moze sie po prostu nie udać i zmarnowałbym w ten sposób cenny czas. I tak wracamy do punktu wyjścia.
Z reszta ja juz kiedyś pisałam - my juz wszystkiego próbowaliśmy - pierwsze pol roku starań to był totalny luz, przez myśl mi nie przeszło zeby nie pic, nie ćwiczyć, nie brać leków itd. Pracowałam cieżko fizycznie po 12h na nogach non stop itd potem było poronienie i kilka miesięcy badań i sprawdzania wszystkiego, rzuciłam prace, zajęłam sie ślubem itd, teraz jest kilka cykli gdzie leżę i pachnę i czekam na cud i nadal dupa wiec najchętniej wróciłabym do punktu wyjścia, ale tak sie niestety w naszym przypadku po prostu nie dazawsze wyjątki potwierdzają regułę
Moze sie uda teraz? To ze nie korci Cie beta to dobry znak, masz w sobie spokoj wewnętrzny a on czasem bierze sie z podświadomości jak sie np udałoWojcinka lubi tę wiadomość
-
.
-
Kuchcinka wrote:Hehe każda teoria jest dobra
ja juz mówiłam jak sie uda teraz to bedzie to większy cud niż niepokalane poczęcie
Effy lubi tę wiadomość
według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
olciaa wrote:Wiecie, teraz dopadły mnie myśli, ze szkoda ze rok temu nie byłam w tym miejscu gdzie jestem. Od razu powinnam iść do specjalisty od niepłodności i powiedzieć ze chce miec dziecko. A nie człowiek najpierw naturalnie sie starał. Pózniej kilku beznadziejnych ginow którzy twierdzili, ze jak testy owu wychodzą, ciałko żółte jest i w miarę cykle regularne to owu wystempiuje. Ale kto to wiedział rok temu? Albo byłabym juz w ciazy albo po in vitro. Czuje ze zmarnowałam ten rok.
Tak mnie dzis dopadło ;(jeśli Cię to pocieszy w jakimś stopniu.
według OM
.
Tasza lubi tę wiadomość
-
Kuchcinka wrote:Hahaha tez juz o tym myślałam
w końcu nie wiadomo skąd to pierwsze poronienie. Do tej pory z tylu głowy myślałam ze słaby plmniczek sie przedostał i tak sie to skończyło, chcociaz to brzmiało mało logicznie bo słabe plemniki nie zwyciężają wyścigu, teraz teoria o słabym jajeczku ma duzo wiecej sensu i brzmi logiczniej. Zeby była jasność i ktoś mi tu zaraz nie wyskoczył tesktesm żebym sie nie obwniala
- nie obwiniam sie, tak samo jak do tej pory nie obwinialam męża, stwierdzam po prostu fakty
według OM
nick nieaktualny
-
.
Tasza, Martka10, anq05, olciaa, Martynka1234, Effy, Ink@, Bluebell1984 lubią tę wiadomość