Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:36
-
Kuchcinka wrote:Ja myśle ze to dwa inne czynniki na to wpływają, we wczesnej ciazy moze ale nie musi progesteron zapewne, a w zaawansowanej rozpychający sie bobas w brzuchu
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Kuchcinka wrote:Matko 125 to jakiś extreme
a ile masz bez stymulacji badałas?
według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
Przeraziłam się w zeszłym mies.tym stężeniem, ale usłyszałam - zostawić i nic z tym nie robić samo spadnie. I faktycznie. odstawiłam go po 10 dniach i jak robiłam kontrolę to było 1,58 po niecałym tyg.
według OM
Effy moje.. kciuki! Super, bardzo się cieszę!
Cały dzień mnie nie było, nadrobiłam po łebkach ale super wieści.
CZekamy na Agę i resztę dziewczyn Mikołajkowych!!
Aż mi się łezka w oku zakręciła, że będą nowe bobaski!Wojcinka, Effy, Martka10 lubią tę wiadomość
Daniel
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:36
-
"Progesteron jest między innymi odpowiedzialny za hamowanie odpowiedzi immunologicznej matki na antygeny płodu. Ponadto pobudza błonę śluzową jajowodów i macicy do wydzielania substancji odżywczych. Odpowiedzialny jest za powstrzymanie porodu, zapobieganie samoistnej czynności skurczowej poprzez zmniejszenie kurczliwości mięśniówki macicy."
U mnie to pierwsze gra ogromną rolę.Wojcinka lubi tę wiadomość
według OM
Tusia_87 wrote:Dziewczyny z ta zgaga to raczej fakt ale w późniejszej ciąży kiedy dziecko naciska na żołądek i niestety ta treść żołądkowa potrafi się cofać i pali w gębie
A zgage to i ja miałam ostatnio od tyłu lat pi ciąży pierwszy raz... wcześniej zgage miałam własnie w ciąży ale to jak już brzuszek miałam dużo większy.
Zgaga nie jest objawem ciąży
No tu sie nie zgodzę. Zgaga często meczy mocno na początku ciąży ze względu na ten progesteron jak juz pisałam.
Gadamy tu o wszystkich małych czy większych wskazówkach, czy to większe cycki, czy wyczuwanie zapachów, czy śluz taki a szyjka sraka. Wiec u mnie była zgagai dalej mnie meczy od czasu do czasu. Wiec u mnie to był jeden z pierwszych objawów, razem z bolącymi wcześniej cyckami. No i zeby nie byc gołosłowna:
Aniołek 29.12.16
-
Kuchcinka wrote:O ja pierdziu, a idź mi w chuj z tymi lekarzami. Matko no wybiłabym! Ja niestety na łyżwach miałam nieprzyjemna historie w 5 klasie sp. Poszłam z nauczycielka od wf po lekcjach na łyżwy jakoś w marcu juz, stwierdziłam ze skocze najpierw do domu wezmę rolki i dojadę do nich na rolkach bo to była to tylko jedna stacja metra od mojego domu. Do metra oczywiście na rolkach nie wolno wiec grzecznie sobie dojechałam. Na łyżwach zaliczyłam sroga glebę na kolano, płacz, ból, masakra. Nauczycielka stwierdziła ze nic mi nie jest i w ogóle sie nie przejęła , a ja stwierdziłam ze nie chce jej robić problemu (wtf?!) i udałam ze nic mi nie jest założyłam rolki, powiedziałam ze jadę do domu i jakoś wyszłam na zewnątrz. Powrót do domu na rolkach w płaczu i agonii zajął mi ponad godzinę (normalnie 15min max) jak tylko weszłam do domu, telefon do mamy do pracy, szybko na pogotowie, okazało sie ze mam ogromnego krwiaka w kolanie, noga od pachwiny po kostkę w gips na 5 tygodni i o. Pani od wf potem na mnie nawet patrzeć nie chciała i zachowywała sie jakby mnie nienawidziła i jakbym conajmniej symulowała.... Chyba sie bała ze bedzie miała przeze mnie kłopoty tak jakby to była moja wina, głupia pizda
ja oczywiście głupia nigdy na nią nie nakablowalam ze mnie olała w potrzebie a powinnam była i nawet miałam do tego sposobność. Odwagi i asertywności nabrałam i nauczyłam sie dopiero w gimnazjum
według OM
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:37
Tasza, Effy lubią tę wiadomość
-
.
Tasza, Effy, Bluebell1984, Martka10 lubią tę wiadomość
-
Kuchcinka wrote:Ja mam bez wspomagania prg w 8dpo 17,2 przy górnej granicy normy 23 w lab. Wiec teoretycznie ok dla zdrowej osoby, ale mozliwe ze z tymi przeciwciałami zdecydowanie za mało. Zobaczymy ale zapewne tak właśnie jest. Wierze coraz bardziej ze uda mi sie okiełznać te przeciw ciała i zajść w ciaze naturalniewedług OM
.
Tasza, Martka10 lubią tę wiadomość
-
Wiecie, co nie dam rady z tym pęcherzem jednak siedzieć dłużej. Lecę już po raz n-ty do toalety. Chyba sobie tam pościelę dziś. Idę po 2 nospę i wygrzać się nie co. Nie z wyboru ale z przymusu - żegnam się do jutra.
Agnieszka zacznij jutro zdj. testu, ale pozytywnegoEffy wklej jutro wynik bety.
według OM
Effy wrote:Ah ten progesteron ile on dobrego i złego wyrządza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 00:07
Tasza lubi tę wiadomość
-
Kuchcinka wrote:Posmarowałem sobie właśnie moje suche, bolące usteczka pomadka nivea lekko koloryzująca na czerwono , a ponieważ bolą mnie bardzo to wyszłam poza krawędzie ust i wyglądam jak joker z batmana
Haha bardzo chciałabym zobaczyć zdjecie ale boje sie nie spac po nocach
A tak serio to pij dużo wody, pomaga
Idę spac dziewczyny, jutro pobudka o 6 rano a ja tu jeszcze na internatach głupia baba.
(A tak nawiasem mówiąc czekam az mi zgaga przejdzie bo chyba jej sie o mnie przypomniało od tego pisania o niej)
Aniołek 29.12.16
-
.
Martka10 lubi tę wiadomość
-
.