X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:40

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 21:32

Martka10 lubi tę wiadomość

• Lili91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak i bolące cycki, śluz i wszystko inne :P zycie takie niesprawiedliwe. Ja po prostu przeczytałam ze zgaga moze cała ciąże męczyć, juz od samego początku bo progesteron (chyba?) rozluźnia miedzy innymi ten zacisk na żołądku wiec sie ten kwas cofa i stad zgaga.
    Ale wiadomo jak to jest :) organizm nam lubi płatać figle. Ja sie czułam inaczej bo cycki duuuzo wcześniej zaczęły bolec niż zawsze, No i ta zgaga jak tylko sie położyłam. Ale pewnie mozna sie tez rozczarować w ten sposób.

Ink@, Wojcinka lubią tę wiadomość

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili91 wrote:
    Tak jak i bolące cycki, śluz i wszystko inne :P zycie takie niesprawiedliwe. Ja po prostu przeczytałam ze zgaga moze cała ciąże męczyć, juz od samego początku bo progesteron (chyba?) rozluźnia miedzy innymi ten zacisk na żołądku wiec sie ten kwas cofa i stad zgaga.
    Ale wiadomo jak to jest :) organizm nam lubi płatać figle. Ja sie czułam inaczej bo cycki duuuzo wcześniej zaczęły bolec niż zawsze, No i ta zgaga jak tylko sie położyłam. Ale pewnie mozna sie tez rozczarować w ten sposób.

Mnie właśnie jak nigdy wogole cycki nie bolą a zawsze tydzień przed @ bolały , brzuch lekko wzdety i bóle podbrzusza nawet przedtem już myślałam że leci a tu gonię na wc a tu śluz biały no i przelewa mi się w brzuchu bulgota burczy wogole jakieś rewolucje. Ale boki brzuch coraz bardziej dlatego nie testuje nawet testu nie kupiłam jeszcze czekam do ostatniej chwili

• Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 15:05

Ink@, Wojcinka, Zuza33 lubią tę wiadomość

uwo93e3kugumthmw.png
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 15:05

uwo93e3kugumthmw.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale rzceycwisce zgaga w ciąży jest i to tez mi tłumaczył lekarz właśnie ze progesteron powoduje popuszczanie tych mięśni przełyku czy jakos tak.
    Natomiast większość objawów na początku,moim zdaniem, jest takich samych jak przed okresem :) niestety !! Oczywiscie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 21:55

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Już niedługo się dowiemy Kochana :)

A to pewnie :-) będzie co będzie :-)

Bluebell1984, Ink@, Agnieszka93 lubią tę wiadomość

• Mila123 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy weszlam poprostu z ciekawosci czy ten test wedlug naszych zalecen robilas i widze 2 kreseczki cudownie bardzo sie ciesze i gratuluje kochana. Dbaj o Was i spokojnej ciazy :-)
    Kate koniecznie zdjecie mebelkow wrzuc :-)
    Aga kolej na Ciebie i zrob taki sam test jak Effy ;-)

Ink@, Effy, Agnieszka93, Martka10 lubią tę wiadomość

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila123 wrote:
    Effy weszlam poprostu z ciekawosci czy ten test wedlug naszych zalecen robilas i widze 2 kreseczki cudownie bardzo sie ciesze i gratuluje kochana. Dbaj o Was i spokojnej ciazy :-)
    Kate koniecznie zdjecie mebelkow wrzuc :-)
    Aga kolej na Ciebie i zrob taki sam test jak Effy ;-)
    Ja bym nie zrobiła już dziś, bo myślałam ze to bes sensu. A rzeczywiście jak sie trochę picie weźmie na wstrzymanie i sikanie to są lepsze wyniki :) miałyście super pomysł :)

Wojcinka, Martka10 lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina2605 wrote:
    Rozumie Cię, ja mimo iż nie biorę nic to też zawsze mi się wydaje że jakiś inny objaw mam i znowu nadzieją się pojawia a tu potem znowu @. Szkoda, ze nie jest tak ze właśnie w ciąży jest inaczej łatwiej by było ale niestety nasz organizm lubi nam platac figle
    Oj tak to jest powalone

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z ta zgaga to raczej fakt ale w późniejszej ciąży kiedy dziecko naciska na żołądek i niestety ta treść żołądkowa potrafi się cofać i pali w gębie ;-)
    A zgage to i ja miałam ostatnio od tyłu lat pi ciąży pierwszy raz... wcześniej zgage miałam własnie w ciąży ale to jak już brzuszek miałam dużo większy.
    Zgaga nie jest objawem ciąży

Wojcinka, Ink@ lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:55

Effy, kania901 lubią tę wiadomość

• Semiramida Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos facebooka, to powiem wam, że ja od tygodnia mam wyłączonego facebooka, mimo, że na bieżąco z niego korzystałam z telefonu chciażby. I teraz... mam tyle czasu na inne rzeczy.
    I w ogóle mi nie brakuje tego facebooka, totalnie:)W końcu,zamiast śledzić życie innych zajęłam sie porządnie własnym:) A facebook jest straszny, strasznie wciąga.

Ink@, sheerah24 lubią tę wiadomość

vzljt53xa0e6x859.png
    crysb201monk59rl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Dziewczyny z ta zgaga to raczej fakt ale w późniejszej ciąży kiedy dziecko naciska na żołądek i niestety ta treść żołądkowa potrafi się cofać i pali w gębie ;-)
    A zgage to i ja miałam ostatnio od tyłu lat pi ciąży pierwszy raz... wcześniej zgage miałam własnie w ciąży ale to jak już brzuszek miałam dużo większy.
    Zgaga nie jest objawem ciąży
    No ja wlasnie dopiero teraz mam zgage :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 09:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mialam powiedziec, ze wlasnie zachowujac sie po owulacji jak ciezarne kobiety to np osoba, ktora stara sie rok czasu i nic to wychodzi na to, ze przez okolo pol roku jest w ciazy :-) dla mnie to takie troche dziwne, chociaz wiadomo, jak kto woli :-)

• Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego my "olalismy" temat ciazu jeżeli można tak to nazwać :-) uda się to będzie nie to co poradzimy. Jeszcze mamy czas. Zobaczymy co teraz powie endokrynolog tego 12 grudnia jak te nasze wyniki i co będzie to będzie :-)
    Żadnych monitoringów z szyjka tez nie wiem czy będę badac chce jak najmniej ingerować i przestać myśleć całkowicie :-)
    Jak się uda to będzie ciąża z zaskoczenia hah

Martka10, Martynka1234, Ink@ lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 09:17

Martynka1234, Martka10 lubią tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:40

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ