Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:34
-
Kuchcinka wrote:12/13dpo... ale czas mi sie dłuży masakra.
Ja to jednie mogę za 7 dni robić.. ty już nieco szybciej;*
A wogole nastawienie masz co ma Być to będzie mam rozumieć
Tasza kochanie ja tu pamiętam pamiętam o Tobie;*
-
Kuchcinka wrote:No i właśnie tak powinno byc! Takie 500+ było by spoko gdyby na pierwsze dziecko dostawali świadczenie rodzice którzy pracują a nie na odwrót! To by ludzi motywowało do szukania pracy bo wtedy nie dość ze by zarabiali to jeszcze dostawali by wiecej od państwa. To jak to teraz funkcjonuje ma dokładnie odwrotny skutek, ludzie rzucają prace bo nie opłaca im sie pracować bo od państwa dostaną wiecej, przecież to jest chore. Państwo zaomkast zachęcać ludzi do podjęcia pracy to robi dokładnie na odwrót. Ręce opadają.
Ja sobie nie wyobrażam siedzieć długo w domu, dlatwgo teraz nawet jak będę w ciąży to tez chce pracować jak będę dobrze się czuć
Zwolnienie mogę mieć ale i pracować chce zawsze dodatkowy pieniądz wpadnie
Po porodzie tez nie będę długo w domu siedzieć
Caroline tak to właśnie wychodzi tak czy inaczej dostaje się 100% -
Viola999 wrote:Kochanie ja mam 20dc mnie to się kużwa dopiero dłuży:)
Ja to jednie mogę za 7 dni robić.. ty już nieco szybciej;*
A wogole nastawienie masz co ma Być to będzie mam rozumieć
Tasza kochanie ja tu pamiętam pamiętam o Tobie;* -
.
-
A ja Wam powiem ze tez chciałam pracować ile się da nawet do konca ale dopóki bylo wszystko ok a po ostatnich przejściach to doszlam do wniosku ze Dzidzi jest najważniejsze i nawet jakbym miała do porodu leżeć to wole byc na L4 bo kase i tak dostane a jestem spokojniejsza. Chyba ze lekarz mi nie będzie dawał zwolnienia...
-
Viola999 wrote:A ja powiem wam od razu po 3 msc idę na zwolnienie formalne.. a tak będę pracować ile się da.. a po macierzynskiem nie wiem czy bedzie mi się opłacało wrócic.. bo trochę kasy dostanę.. a pozatym to ja dorabiam w domu więc po kalkulacji wysłabym nawet na plusie.. a byłabym z dzieckiem w domu.. ale kto wie czy mi się nie odmieni.. na pewno drzwi w robocie bede miała otwarte bo nikt oprocz mnie z koleżanką nie wytrzyma;)
Hahah Viola Ty masz ta zolze wcale się nie dziwię ale patrz będziesz pracować ale w domu wiec bezczynnie siedzieć nie będziesz
A jak ktoś chce siedziec na tyłku i tez ani nie pracować czy wziąć zwolnienie i siedzieć no to każdego wolny wybórMartka10 lubi tę wiadomość
-
I możecie myśleć ze jestem jakas wygodna ale nie mam zamiaru znowu za miesiąc lądować w szpitalu zwłaszcza ze musza za mnie do pracy przyjąć kogoś na zastępstwo bo nie może być codziennie inny nauczyciel z dopadu a ja tez nie mogę miesiąc byc miesiąc nie...
-
Kuchcinka widziałam to zadanie maturalne - MASAKRA. W ogóle jak patrzę na to co sie teraz w Polsce dzieje to az sie odechciewa wracać...
Trzymam kciuki za wszystkie wasze mikołajkowe wizyty dziewczyny, No i oczywiscie za testujące niebawemWojcinka, nana266 lubią tę wiadomość
Aniołek 29.12.16
-
.
nana266 lubi tę wiadomość
-
.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny