Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..
-
WIADOMOŚĆ
-
No oczywiście, że musicie walczyć. Nasze tytanowe fasolindy czekają na Wadze i jest im smutno tylko trzem.
A tak na poważnie to myślałam, że tylko ja taka zielona z tymi wykresami jestem. Coś tam było na naukach przedmalzenskich, ale ja w ciąży z córką byłam to i nie słuchałam za dobrze. A tu się człowiek na stare lata czegoś nauczy.
Jak czytam, że znajdziecie powody niepowodzeń to wierzę, że teraz to już tylko kwestia czasu i będzie nas więcej . Czasem to mnie szlag trafia jak słyszę, że jakaś małolata zaliczyła wpadkę, albo jak ktoś wyrzucił dzieciątko na śmietnik. No udusiła bym golymi rękami.
Teraz to ja się rozpisałam
Czrna 81 lubi tę wiadomość
-
Czrna 81 wrote:DO WSZYSTKICH NOWYCH DZIEWCZYN:
napiszcie który cykl się staracie i kiedy macie termin następnej @. Na pierwszej stronie mamy tabelkę dzięki której jasno widać za kogo teraz trzymamy kciuki[*]Aniołek 8tc-sierpień 2017
Mama dwóch wspaniałych chłopców
Czar prysł sierpień -koniec starań
Żyje chwilą......Aga -
Femme8286 wrote:Infinito podczas L4 nie mozesz podjąć pracy bo Nie mozesz świadczyć pracy żadnej chyba ze zrobisz to nielegalnie tzn nie mozesz podpisać umowy ani o prace ani o dzieło poprostu żadnej
Tak, tak ja wiem
To by były tylko zlecenia, żeby dorobić. Nie jest tak, ze siedzę w domu a bym podjęła się innej pracy, ale 1-2 godzinki dziennie by mi to zajmowało.
Tak pytałam, czy może któraś z was robiła coś "dodatkowego" i powie jak to wygląda14 cykli starań
-
Jasminum - 1 cykl starań, termin przewidzianej @ 23.07
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 13:04
👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
💣Hashimoto - TSH 1,170 Letrox 75
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox
"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝 -
Dziekuje dziewczyny:*
Jesli i ivf chodzi to bierzemy pod uwage jak najbardziej ale nim sie za to zabierzemy to trzeba bedzie ogarnac sprawde z kasa chorych wiec z marszu nie podejdziemy trzeba bedzie poczekac no ale nie wykluczamy...
Iui nam w sumie nie daje jakis mega wiekszych szans bo nie mamy jakiegos slabego nasienia itp zeby faktycznie iui nam szanse podnioslo ale jesli lekarz chce...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
A co do waszej listy to termon @ nie wiem kiedy... jak przyjdzie zależy kiedy mi prog spadnie (w drugiej fazie brałam 600mg dobowo)
A co do cykli starań to nie liczyłam ile cykli bo miałam bez stymulacji bardzo nieregularne bo bezowulacyjne i raz były 27 dni a raz i 56 wiec duża rozpiętość ale od jutra 49 miesięcy starań
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Aniolku przykro mi z powody @ tule mocno
Cierpliwa ja rowniez Cie pamietam i przykro mi z powodu nie udanej iui
Masakra jakas dziewczyny niech tu sie pojawia jakies kreseczki, daja nadzieje.
Umnie jeszcze owulki nie bylo ale zbliza sie czuje to tylko nie wiem czy jajo wytrzyma bo maz dopiero w sobote wraca
Plus tego taki, ze jak wyjedziemy na wakacje na legalu wypije pifffko -
Inffinito22 wrote:Tak, tak ja wiem
To by były tylko zlecenia, żeby dorobić. Nie jest tak, ze siedzę w domu a bym podjęła się innej pracy, ale 1-2 godzinki dziennie by mi to zajmowało.
Tak pytałam, czy może któraś z was robiła coś "dodatkowego" i powie jak to wygląda
Wiem tylko to nie moze byc forma prawna czy tez zlecenie czy dzieło - chyba ze bedą sie nielegalnie rozliczać z Toba w co watpię albo niech np bedzie go zlecenie na mamę albo męża to juz jest jakieś rozwiązanie
Ja akurat w ciąży pracowałam na dwóch pełnych etatatach ale to wychodzili jakieś 12 g dziennie z czym ze ja jaki nie czułam sie słaba i nie miałam rewolucji a ze wybrałam wózek za kilka tysięcy i całe inne rzeczy to wiedziałam ze potrzebuje duzzzo kasy bo mój Ex kupiłby wszystko najtańsze -
nick nieaktualny
-
Cccierpliwa, Ty cały czas walczysz o swoje pierwsze dziecko,prawda? Ja mimo tego że też się staram, nie mogę Ci powiedzieć:" Wiem co czujesz..." Mając jedno dziecko mogę jedynie się domyślać przez co przechodzisz. Jeśli istnieje jakaś sprawiedliwość na tym świecie, to doczekasz się swojego upragnionego dziecka! I nieważne czy to będzie naturalne poczęcie, czy iui, in vitro, czy adopcja. Nie ma złej drogi do macierzyństwa...
Zatrważające jest to, ile takich długodystansowych staraczek znajduje się na ov... Ty 49 mies, Toonney 157 cs, Flowwer z czerwcowego testowania 15 lat... Wszystkim Wam baaardzo kibicuję! Podziwiam i... chylę czoła.Czarna81
22 cs. -
Mam koleżankę, która po ślubie starała sie 10 lat, rożne sposoby, badania, leczenia i cały czas nic. A teraz ma rocznego synka
Tak dla pocieszenia wiem.. nie jest to super pozytywne, ale przekaz jest taki, ze trzeba wierzyć, ze sie udaCzrna 81 lubi tę wiadomość
14 cykli starań
-
Czarna tak my cały czas staramy sie o pierwsze dziecko kiedys je na pewno bedziemy miec poki medycyna nas nie.przekresla to na pewno jest nadzieja... ze jest trudno no coz widac taka byla dla nas droga... a jakim sposobem zostaniemy rodzicami wszystko nam jedno czy naturalnie czy iui czy ivf... o adopcji narazie nie myslimy ale tylko dlatego ze moja ciocia (jedynie 2 lata starsza od mojego meza no ale jednak ciocia) przed dwoma laty adoptowala dziecko i widze od srodka jak ciezki orzech do zgryzienia to jest i jak ciezkie i poki co nie czulabym sie na to gotowa to raz... a dwa to my mieszkamy w innym kraju i niestety to by nas juz czesciowo przekreslalo...
Dziekuje za cieple slowa i dziekuje ci za to co napisalas o wyobrazeniu sobie co czuje bo najczesciej raczej czytam jak dziewczyny starajace sie o drugie/trzecie dziecko uwazaja ze dokladnie wiedza co czuje ta bezdzietna i czuja dokladnie to samo... kazda kobieta bardzo cierpi kiedy pragnie dziecka i serce jej rozrywa kazda kolejna @ ale ta ktora ma juz dziecko zawsze moze sie choc w czeaci spelnic jako mama bo ma dla kogo ma po tych zalamkach dla kogo otrzec lzy i isc do przodu i zawsze ma ta swiadomosc ze ma juz jedno szczęście... przynajmniej ja mysle ze jak juz uda.mi sie z pierwszym nie bede walczyla wiecej bede wdzieczna niebiosa ze choc jedno moge miec...
Wiem ze to nie to samo ale ja sie jeszcze nie zalamalam wstaje codziennie z lozka i zyje z milosci do mojego psa... kocham to stworzonko nad zycie
To prawda straszne to jest ile dziewczyn stara sie tu latami i przerazajace ile nas jest
Inffinito moja ciocia urodzila pierwsze dziecko jako 18 letnia dziewczyna drugie jako 36 letnia kobieta mimo ze starali sie o drugie od czasu jak pierwsze skonczylo 2 lata... urodzila mojego kuzyna na miesiac przed 18tymi urodzinami kuzynki a 3 miesiace przed moimi... wiem ze czasem wisienka na torcie pojawia sie pozno...
Ile moge tyle robie, na reszte nie mam wplywuCzrna 81, dłukachna lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cierpliwa kłaniam sie przed Tobą pelna podziwu i trzymającą bardzo mocno kciuki. Tak jak piszesz kobiety które juz posiadaja dzieciatko mają lżej bo maja juz dla kogo żyć. Z całego serca będę sie modlic za dzieciatko dla ciebie nawet nie wiem co napisać wiem tylko że z całego serca życzę ci abyś została mamusią...
Czrna 81 lubi tę wiadomość
[*]Aniołek 8tc-sierpień 2017
Żyje chwilą......Aga -
Czarna jutro nadzieja w Tobie trzymam kciuki u mnie nadzieja zgasła ale nie załamuje sie i nie poddaje Cierpliwa jesteś dla mnie natchnieniem żeby sie nie poddawać i cierpliwe czekać[*]Aniołek 8tc-sierpień 2017
Żyje chwilą......Aga -
mama chlopakow wrote:Czarna jutro nadzieja w Tobie trzymam kciuki u mnie nadzieja zgasła ale nie załamuje sie i nie poddaje Cierpliwa jesteś dla mnie natchnieniem żeby sie nie poddawać i cierpliwe czekaćCzarna81
22 cs.