Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem na chwilę, dziś prawie całe popołudnie przespałam.. Wróciłam z pracy to mąż już czekał, położyliśmy się, on wstał po godzinie a ja dalej śniłam.. Obudził mnie przed 17-ta, przynajmniej uzupełniłam tabelkę
W pracy zjadłam DWIE kiełbachy smażone na raklecie, chyba już na zawsze przejdzie mi ta chcica na smażoną kiełbę, bo teraz cierpię.. Stoi mi na żołądku.. Wypiłam herbatkę na trawienie i znowu zasnęłam. A teraz starczy, trzeba się trochę ogarnąć
Cccierpliwa, dobrze, że do nas wróciłaś, w gronie zawsze raźniej, szczególnie kiedy wiesz, że nie jesteś sama.. Tulę mocno, bo pocieszyć chyba nie umiem, ale mogę za rękę chociaż potrzymać i ucałować w czółko mówiąc, że zuh z Ciebie Kobieta
Lerka, załóż sobie wykres, przekonałam się wczoraj, że dobrze je mieć, poza tym dzięki temu można bardzo poznać swoje ciało i swój cykl
Córka dojechała cała, zdrowa i szczęśliwa po drodze siostra zabrała ją do Szymbarku i do Gdańska, jeszcze zdążyli przed wariactwem pogodowym..Czrna 81 lubi tę wiadomość
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
06.2014- początek starań;
28.04.2017r- HSG-ok
29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
Koniec starań w 2020r. Cieszymy się tym co mamy.
11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle -
Cccierpliwa Ty nie jesteś tytanowe. Ty jesteś dziewczyno MEGA MEGA TYTANOWA. Chylę czoła przed Tobą. Jestem pewna, że ktoś o tak wielkim sercu i tak ogromnej cierpliwości musi osiągnąć szczyt. TY BĘDZIESZ MAMĄ. Zasługujesz na to jak nikt inny. Ja sobie nie wyobrażam co czujesz i nie potrafię sobie wyobrazić. Ja mam moje serduszko, które biega po domu i drugie pod sercem. Wszystkie moje modlitwy będą za Ciebie.
Mój kuzyn z żoną też walczyli o maleństwo, ale się poddali. Na adopcję się niezdecydowali. Kuzyn bał się, że nie pokocha tego dziecka tak jak na to zasługuje. A dziecko to nie zabawka i nie można go oddać jak się znudzi. Myślę, że bardzo dojrzale do tego podeszli.
Poryczałam się jak bóbr. Podziwiam dziewczyny które ciągle walczą. Za siłę. Całym sercem jestem z Wami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 19:58
Czrna 81, KLM89 lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór wszystkim , z przyjemnością dołączę do Waszej grupy, o ile wpuszczacie nowicjuszki.
Z narzeczonym staramy się o pierwszego potomka od marca 2017r., z czego bieżący cykl będzie pierwszym z mierzeniem temp. i testami owulacyjnymi. Być może dla innych nasze starania wcale nie trwają tak długo, ale dla nas to prawie wieczność , oboje jesteśmy bardzo zdeterminowani i nie możemy się doczekać upragnionych, dwóch kreseczek...Czrna 81, KLM89 lubią tę wiadomość
-
Witaj Caterda
Miło, że chcesz z nami tak urzędować wierzę, że dla Was to wieczność, dla mnie też to wszystko ciągnie się tak strasznie długo, najgorsze jest czekanie na wizyty i kolejne badania itd..
Ale tutaj jeżeli z nami zostaniesz, nabierzesz wiele siły, otrzymasz słowa otuchy, a przede wszystkim nie będziesz z tym wszystkim samaCatedra, KLM89 lubią tę wiadomość
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
28.04.2017r- HSG-ok
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
Właśnie tego najbardziej mi teraz potrzeba.
Do tej pory o staraniach rozmawiałam jedynie ze swoim narzeczonym, ale widzę, że to wszystko jest dla niego zbyt trudne, aby móc mnie wspierać w taki sposób, w jaki tego potrzebuję, czyli z wykluczeniem pustych frazesów w stylu "wszystko będzie dobrze".
Nie mam do niego o to pretensji, bo wiem, że jeszcze kilka miesięcy temu żył w przekonaniu, że poczęcie dziecka to taka prosta sprawa, aż tu nagle zderzył się z okrutną rzeczywistością i sam nie wie co myśleć...
Jasminum lubi tę wiadomość
-
Catedra wrote:Cześć dłukachna ,
solidny opieprz też mi się czasem przyda
widzę po suwaczku, że Tobie się udało, gratulujęCatedra, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
M8isia, nie do końca, z tego co pamiętam to przez trzy miesiące, a jakiś dokument tylko przez dwa tyg. Zapytaj o wszystko księdza poza tym bierzecie ślub w Twojej lub narzeczonego parafii? Bo jeśli nie to jeszcze będziesz musiała certyfikat załatwiać ze zgodą na ślub w innej parafii.
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
28.04.2017r- HSG-ok
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
nick nieaktualny
-
M8isia my przechodzilismy przez to wszystko 4 lata temu. Ja w zaawansowanej ciąży. Ganialiśmy po kościołach, urzędach i miałam dosyć. Całe szczęście trafialismy na fajnych ludzi. Nauki minęły bez żadnych kazań i straszenia. A i w urzędzie Pani bardzo szybko ogarnęła nam dokumenty. Życze cierpliwości jak już wszystko ogarniesz to odpoczniesz na chwilkę przed weselichem
-
nick nieaktualnyHejka jestem tu nowa potrzebuje wsparcia staramy sie z meżem już od grudnia i nic z tego w tym miesiącu okres spóznił sie 12 dni już sie cieszylismy testy zrobiłam dwa na pierwszym blada kreska na drugim nic i wczoraj przyszła @
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 22:07
Jasminum, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Catedra witamy w naszym zacnym gronie Usiądź wygodnie, rozluznij się i wyrzuć z siebie wszystkie frustracje, a my będziemy Cię wspierać najlepiej jak potrafimy :*
M8isia, co prawda jeszcze nie brałam ślubu, ale wiem, że kuzynka robiła nauki razem z bierzmowaniem, a teraz przed samym ślubem ksiądz jej powiedział, że są już nie ważne :o👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
💣Hashimoto - TSH 1,170 Letrox 75
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox
"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝 -
Felusia92, witaj kochana, tutaj dostaniesz duuuuzo wsparcia :* Niestety okrutna @ lubi platać nam figle... Moje zawsze były bardzo reguralne a od kiedy się staram, spóźniają się o kilka dni i ciągle robi mi nadzieję...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 22:14
👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
💣Hashimoto - TSH 1,170 Letrox 75
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml