X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..
Odpowiedz

Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..

Oceń ten wątek:
  • MajciaC Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inffinito, no nie mogę zobaczyć na Tel :( ale dla pewności powtórz lub idź na BETĘ :D

Czarna, no to już przynajmniej coś wiemy :D nawet to, że lubisz solarium :D ja też lubię, ale.. W tym miesiącu już nie poszłam, przez krótki cykl typ mam niewiele czasu na takie szaleństwa.. Nawy zrezygnowałam z ćwiczeń na trampolinie, bo jednak tam się ciągle intensywnie podskakuje. Ale jeśli jednak przyjdzie do mnie ta @ to postanowiłam wrócić do ćwiczeń..

Melodyjko!! Jesteś!! :D jak u Ciebie??

A ja właśnie piję kawę i zażeram się słomką ptysiową :D a niech w boczki idzie! :D

ug37cwa1gu19btx1.png
    klz915nmo4mexrtd.png
    wnide6ydqexw1l6i.png
    [38cs]- w sumie 40cykli
    10.01.2006r- córka( 1cs)
    06.2014- początek starań;
    28.04.2017r- HSG-ok
    29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
    2cykle z dupkiem
    7 cykli monitorowanych
    Koniec starań w 2020r. Cieszymy się tym co mamy.
    11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inffinito ja nie widze bo na tel jestem, ale mam nadzieje ze cos tam juz sie robi w brzuszku, powtorz test za pare dni, ale trzymam kciuki za ciebie <3

Jak czesto chodzicie na saloraium dziewczynki? ja chyba zaczne mialam zaczac miesiac temu no ale okazalo sie ze w ciazy jestes, ale teraz juz chyba pojde przez katem zeby nie byc taka blada.

uuu Majcia a co cwiczysz? z chodakowska? ;))

U mnie juz chyba sie wszystko oczyscilo, czekam na okres i wtedy juz zaczynamy sie mocno starac:D mam nadzieje ze bede miala owulacje na poczatku czerwca to moze do konca czerwca jakas fasolka sie zagniezdzi w moim brzuszku :D

Milego dnia dziewczynki, super ze macie ladna pogode, u nas sloneczko ale tylko 11 stopni :( tak juz bymchciala lato

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femme8286 wrote:
    Majcia trzymam kciuki za fasolinde

U mnie dalej brak @ wczoraj wieczorem czułam podbrzusze ale dzis juz ok tylko cholera mam tak mokro ze cały czas mysle czy sie nie zsikalam :)

Czarna właśnie Ty sie o mas martwisz a co u Ciebie ?

Piękny dzien idealny na to zeby go spędzić na dworze
    Femme kochana u Ciebie dni płodne :-D Skoro tak mokro to mam nadzieję że popłyniesz i zafasolkujesz ;-)

Czarna81
    22 cs.
  • MajciaC Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ćwiczę z Chodakowską ;) do tej pory ćwiczyłam fitway, czyli ba trampolince z batutą ;) polecam, to bardziej ćwiczenia na brzuch i pośladki ale jak zaczęłam okazało się, że nie mam w ogóle kondycji, zajęło mi trochę czasu kiedy jej nabrałam, ale później już nie męczyłam się wchodząc na 4 piętro ;)
    Rozmawiałam z trenerką czy mogę ćwiczyć starając się o ciążę, powiedziała, że nigdy nie spotkała się z taką sytuacją i wspólnie stwierdziłyśmy, że lepiej na razie zrezygnować..

Poza tym nadal działam z meblami.. Mąż śpi, może lepiej, więcej sama zrobię zanim wyjdę do pracy..

Czarna, dni płodne w dniach kiedy już dawno powinna dostać @?? No co Ty, chyba nie..? :)

ug37cwa1gu19btx1.png
    klz915nmo4mexrtd.png
    wnide6ydqexw1l6i.png
    [38cs]- w sumie 40cykli
    10.01.2006r- córka( 1cs)
    28.04.2017r- HSG-ok
    2cykle z dupkiem
    7 cykli monitorowanych
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajciaC wrote:
    Inffinito, no nie mogę zobaczyć na Tel :( ale dla pewności powtórz lub idź na BETĘ :D

Czarna, no to już przynajmniej coś wiemy :D nawet to, że lubisz solarium :D ja też lubię, ale.. W tym miesiącu już nie poszłam, przez krótki cykl typ mam niewiele czasu na takie szaleństwa.. Nawy zrezygnowałam z ćwiczeń na trampolinie, bo jednak tam się ciągle intensywnie podskakuje. Ale jeśli jednak przyjdzie do mnie ta @ to postanowiłam wrócić do ćwiczeń..

Melodyjko!! Jesteś!! :D jak u Ciebie??

A ja właśnie piję kawę i zażeram się słomką ptysiową :D a niech w boczki idzie! :D
    O Majcia widze że dużo nas łączy :-D U mnie na podwórku też stoi duża trampolina. Mały uwielbia skakać. Ale chciałam Was wszystkie przestrzec! Naprawdę uważajcie na trampolinie!!! Mój bratanek kiedyś na trampolinie złamał obydwie ręce i to w dwóch miejscach, czyli 4 złamania! Helikopter go zabierał do Bydgoszczy. Także bez wygłupiania się, proszę.

Czarna81
    22 cs.
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Ilona a jak Ty długo pijesz ziółka i od jakiego czasu boli Cie głowa? Kurde aż dziwne że to po tym... Niby to tylko zioła.
    Wiesz co boli mnie od 2 tygodni ale ostatnio jakos intensywniej.

Ziola pilam tydzień, poki co odstawilam zeby zobaczyc czy to przez to ;) bo moze jeszcze to wina plecow.. ale juz mam dość tego bolu..niby w tych ziolach ktores.moze podnosic cisnienie..

Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
  • Femme8286 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Femme kochana u Ciebie dni płodne :-D Skoro tak mokro to mam nadzieję że popłyniesz i zafasolkujesz ;-)

Tylko dzis jest 40 dzien :) w życiu nigdy tak nie miałam

Po za tym mój bedzie albo a piątek albo dopiero w sobotę

Dziwacznie mi jakos z z tym

Ja niestety mieszkań w bloku buuuu i nie mam trampoliny ;(

• Melodia__84 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem :-)

U mnie jakos spokojnie, piersi tylko troche dokuczaja.

Ja niestety tez w bloku mieszkam,ale za to mam dzialeczke i tam uprawiam warzywka, mam tez truskawki, maliny ;-)
    Ja lubie ruch, duzo ruch moze nie jakos spevjalnie z tego wzgledu wygladam ale jezdze na rowerze, chodze na zumbe, kiedys biegalam ale zbyt obciazalo mi to stawy ale czasem do sklepu pobiegne ;-)

Jakos leci....

• Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki piękny i gorący dzień a my musimy siedzieć w pracy :(
    Co za sprawiedliwość.. ale nic, dobrze, że o 18 jak wracam jest jeszcze jasno i ciepło :)
    coś skorzystam!

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś jest wątek o bardzo późnej owulacji. Wierzcie ze różne cuda sie zdarzają :-D I owulacje po 40 dniu, i podwójne owulacje w jednym cyklu... Z resztą lekarz sam sie uśmiechnął o ile dobrze pamiętam, prawda Femme? Szkoda że monitoringu nie zrobił...

Czarna81
    22 cs.
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona04 wrote:
    Wiesz co boli mnie od 2 tygodni ale ostatnio jakos intensywniej.

Ziola pilam tydzień, poki co odstawilam zeby zobaczyc czy to przez to ;) bo moze jeszcze to wina plecow.. ale juz mam dość tego bolu..niby w tych ziolach ktores.moze podnosic cisnienie..
    Radzę podreptać do lekarza :-D

Czarna81
    22 cs.
  • Femme8286 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak to było najpierw Zbadała mowi szyjka piekana, i przeszedł do usg najpierw macice tutaj tylko spytał sie znowu kiedy był okres nic nie powiedział sprawdził jajnik i powiedział ze jak na mój wiek sa w porządku. Ubrałam sie sie wypisał receptę tylko na dwa opakowania anty zeby miesiączka co 28 dni i pytam sie go to jak bedzie z moim okresem czy juz na dniach dostanę a on sie popatrzył uśmiechnął i nie skomentował i sie pytam czy mam przyjść po tych jak hormony sie skończą a on patrzy sie i zmienił temat na to ze z mojej strony problemu w zajście czas nie bedzie i ze tam to teraz jest wina rożnie w 1/3 kobiet 1/3 mezczyzna a pozostałe ze i kobiety i mężczyzny. Wiecie to ordynator w szpitalu gin jeden z lepszych ale wkurwil mnie ze nie przepisał luteinu na wywołanie

Czarna masz racje wszystko możliwe :)

• MajciaC Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17- hydroksyprogesteron - 3,28 w 20dc. Co Wy na to??

ug37cwa1gu19btx1.png
    klz915nmo4mexrtd.png
    wnide6ydqexw1l6i.png
    [38cs]- w sumie 40cykli
    10.01.2006r- córka( 1cs)
    28.04.2017r- HSG-ok
    2cykle z dupkiem
    7 cykli monitorowanych
  • Femme8286 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba dobrze ? S normy masz bo rożnie pokazują raz do 3,9 raz do 6

• MajciaC Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chyba było 4,5.

ug37cwa1gu19btx1.png
    klz915nmo4mexrtd.png
    wnide6ydqexw1l6i.png
    [38cs]- w sumie 40cykli
    10.01.2006r- córka( 1cs)
    28.04.2017r- HSG-ok
    2cykle z dupkiem
    7 cykli monitorowanych
  • Femme8286 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majcia napewno jest dobrze jak w normie jest :) buziaki

• Femme8286 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tez jest dobre o mały endometrium aspirynie innych
    http://artnewsletter.pl/artykuly/7/3.php

• Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S nie dziwię się, że nie widziałyście mojego "bladziocha" :D
    Teraz sprawdziłam i wstawiłam zdjęcie nie tego testu...
    Genialna ja :D Ale to nic, jak jutro coś będzie to wam na pewno pokażę!

Ja od siebie i od was odpędzam @ na baaardzo długi czas!
    Każdej po kolei :) Jak maj, to ma pylić :)

Femme tajemniczy ten Twój lekarz :)
    No co tu dużo mówić, jak on jest pewien że fasolka będzie, to Ty tym bardziej powinnaś w to wierzyć!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 17:04

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • lussi Debiutantka

Wysłany: 18 maja 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jestem tu nowa, postanowiłam do Was napisać. Czytałam forum już od dawna, jak jeszcze poprzednie dziewczyny pisały, a potem się przeniosły na inne forum. Wiem, że wiele z was ma problemy z zajściem w ciążę, też myślałam, że będę mieć ten problemy, ale udało się już w drugim cyklu. Dlatego mam do sprzedania zestaw leków (wspomagaczy), które brałam, a wierzę, że mi pomogły, bo miałam wcześniej nieregularne cykle. Zakupiłam sobie zapas przez neta, bo nie przypuszczałam, że tak szybko mi się uda zajść w ciąże, są to m.in. inofem, ovarin, olej z wiesiołka, cynk. Jeśli jest ktoś zainteresowany chętnie sprzedam to co mi zostało w atrakcyjnej cenie! Życzę Wam powodzenia!!

• Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula95 wrote:
    Inffinito ja nie widze bo na tel jestem, ale mam nadzieje ze cos tam juz sie robi w brzuszku, powtorz test za pare dni, ale trzymam kciuki za ciebie <3

Jak czesto chodzicie na saloraium dziewczynki? ja chyba zaczne mialam zaczac miesiac temu no ale okazalo sie ze w ciazy jestes, ale teraz juz chyba pojde przez katem zeby nie byc taka blada.

uuu Majcia a co cwiczysz? z chodakowska? ;))

U mnie juz chyba sie wszystko oczyscilo, czekam na okres i wtedy juz zaczynamy sie mocno starac:D mam nadzieje ze bede miala owulacje na poczatku czerwca to moze do konca czerwca jakas fasolka sie zagniezdzi w moim brzuszku :D

Milego dnia dziewczynki, super ze macie ladna pogode, u nas saloneczko ale tylko 11 stopni :( tak juz bymchciala lato
    Ja teraz chodzę raz w tygodniu na solarium żeby trochę się opalić. A tak to rzadziej. Ale lepiej chodzić regularnie po mniej minut niż rzadziej ale spiec się na raka ;-) A przed latem kup sobie beta karoten, po tym się tak nie poparzysz i opalenizna jest ładniejsza i bardziej długotrwała... O kurde! Co ja Ci tu bredze?! Teraz to masz szybko zafasolkować! A beta karoten to sobie za rok kupisz jak będziesz na spacery z wózeczkiem chodziła :-)

Paula95 lubi tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ