Starania o malucha 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ale dziś się cieszę ☺️
Byłam rano na krwi sprawdzić witaminy (po miesiącu suplementacji metyli i ogólnie B-kompleks bo wcześniej nie brałam) i homocysteina która mnie bardzo martwiła spadła z 13.54 na 6.69.
Zaczęłam się zastanawiać czy poprzedni wynik był w ogóle prawidłowy skoro teraz tak mocno się różni a poziom B12 nie podniósł się bardzo 137 na 225
Z takim wynikiem już spokojnie możemy się starać bo tak w głowie mi siedziało Że przez tą homocysteinę może się powtórzyć wada 😔Laura25, Vivian lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Vivian
Ja dopiero od tego cyklu zaczęłam mierzyć temp. Jedna apka pokazuje mi ze mam owu jutro, OvuFriend ze za 3 dni. Działam 😄 chociaz nie robiłam żadnych badań poza morfologia. Jeśli nic nie wyjdzie to się wybiorę na jakieś większe badanka
A Tobie jak idzie ?Vivian lubi tę wiadomość
’94
04.2021 - początek starań
Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)
❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
🏥Salve Łódź
❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
🏥KrakOvi
⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
🏥 Eurofertil Ostrava
6.2022
1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
👨⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)
Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
Transfer 12.10.2022
5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰 -
Dziewczyny a czy macie jakiś złoty środek na ❤️? Chodzi mi o to jak często? Kiedy poprostu macie ochotę czy ustalacie sobie, że w dni płodne np. co dwa dni? Bo słyszałam, że niby codziennie też nie jest zbyt dobrze bo plemniki są jakieś słabsze.
Drugie pytanie czy któraś ma tyło-zgięcie macicy? I czy zauważyła, że to może być jakiś powód gdzie nie wychodzą starania?
-
nick nieaktualnySylza wrote:Hej Vivian
Ja dopiero od tego cyklu zaczęłam mierzyć temp. Jedna apka pokazuje mi ze mam owu jutro, OvuFriend ze za 3 dni. Działam 😄 chociaz nie robiłam żadnych badań poza morfologia. Jeśli nic nie wyjdzie to się wybiorę na jakieś większe badanka
A Tobie jak idzie ?
Działaj, działaj 😊 trzymam kciuki 🤞
A ja aktualnie 2 cykl na Clo, dziś 13 dc, robiłam testy owulacyjne I dziś chyba naprawdę pozytywny bo druga kreska ciemniejsza od tej kontrolnej, jutro mam wizytę i zobaczymy co tam wyjdzie 🙈 plan był taki że jutro miałam dostać Ovitrelle i działać ale zobaczymy jak to będzie z ta owulacją sama jestem ciekawa co mi jutro powie -
K&K wrote:Dziewczyny a czy macie jakiś złoty środek na ❤️? Chodzi mi o to jak często? Kiedy poprostu macie ochotę czy ustalacie sobie, że w dni płodne np. co dwa dni? Bo słyszałam, że niby codziennie też nie jest zbyt dobrze bo plemniki są jakieś słabsze.
Drugie pytanie czy któraś ma tyło-zgięcie macicy? I czy zauważyła, że to może być jakiś powód gdzie nie wychodzą starania?
Ja jak mam ochotę, a że ochota jest większa w okolicy owu to nie ma problemu
Więc czasami jest to codziennie, czasami co dwa dni. Wyszłam z założenia, że ustalanie co ile dni mamy się kochać wpłynie źle na relację, bo przecież jak jest ochota a to akurat "dzień przerwy" to czemu mamy sobie odmawiać Nie chciałabym, że kochanie się miało tylko na celu ciążę bo będzie narastać frustracja, a my będziemy się od siebie oddalać.
Czasami tylko jak ma być przerwa dłuższa niż 3 dni, a ochota średnia to myślę "a w sumie co tam czas podziałać"
Niektórzy kochają się sporadycznie i "wpadają" więc może czasami za dużo myślimy i analizujemy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 11:46
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
nick nieaktualnyK&K wrote:Dziewczyny a czy macie jakiś złoty środek na ❤️? Chodzi mi o to jak często? Kiedy poprostu macie ochotę czy ustalacie sobie, że w dni płodne np. co dwa dni? Bo słyszałam, że niby codziennie też nie jest zbyt dobrze bo plemniki są jakieś słabsze.
U nas różnie to bywa, wcześniej kiedy tylko była ochota, teraz np było tak że dostałam zastrzyk Ovitrelle więc staraliśmy się w dzień podania zastrzyku i w następnym dniuIzi lubi tę wiadomość
-
K&K
Najważniejsze to kochać się kiedy jest ochota ☺️ parom udaje się nawet jak kilka dni dziennie się kochają jak i raz w miesiącu więc nie ma reguły. Najgorzej chyba celować tylko w dni płodne bo to może zabić spontaniczność więc najlepiej systematycznie przez cały cykl ❤️
Vivian ja 4 dni po owulacji, temperatura ładnie urosła więc zobaczymy co będzie dalej ☺️
-
nick nieaktualnyBlondyna.B wrote:K&K
Najważniejsze to kochać się kiedy jest ochota ☺️ parom udaje się nawet jak kilka dni dziennie się kochają jak i raz w miesiącu więc nie ma reguły. Najgorzej chyba celować tylko w dni płodne bo to może zabić spontaniczność więc najlepiej systematycznie przez cały cykl ❤️
Vivian ja 4 dni po owulacji, temperatura ładnie urosła więc zobaczymy co będzie dalej ☺️
Jejku super, to teraz trzymam mocno kciuki żeby się udało 🤞💚Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalina25 wrote:Witam was. Chciałabym się więcej dowiedzieć o tym zastrzyku na pęknięcie od was. Jestem pierwszy cykl stymulowana. Czy lekarz w pierwszym cyklu stymulacji może go podać? Czy będzie czekać do następnego żeby obserwować czy sam pęknie?
Ja dostałam odrazu w pierwszym cyklu -
Vivian wrote:Jejku super, to teraz trzymam mocno kciuki żeby się udało 🤞💚
Nie nakręcam się chociaż fajnie jakby się udało w pierwszym cyklu ☺️
A jak u Ciebie sytuacja? -
nick nieaktualny
-
K&K wrote:Dziewczyny a czy macie jakiś złoty środek na ❤️? Chodzi mi o to jak często? Kiedy poprostu macie ochotę czy ustalacie sobie, że w dni płodne np. co dwa dni? Bo słyszałam, że niby codziennie też nie jest zbyt dobrze bo plemniki są jakieś słabsze.
Heej, ja mam chyba to tyło zgięcie czy tyło nachylenie macicy (nie wiem które bo bylam u ginekologa we Włoszech wiec wiem jak to sie po włosku nazywa ale google różnie tłumaczy). Byłam u dwóch ginekolog i obie powiedziały że to nie ma wpływu na szanse zajścia w ciążę i na donoszenie ciąży
-
Nicky wrote:Heej, ja mam chyba to tyło zgięcie czy tyło nachylenie macicy (nie wiem które bo bylam u ginekologa we Włoszech wiec wiem jak to sie po włosku nazywa ale google różnie tłumaczy). Byłam u dwóch ginekolog i obie powiedziały że to nie ma wpływu na szanse zajścia w ciążę i na donoszenie ciąży
Też mam tylozgięcie macicy i o ile na donoszenie ciąży to nie ma wpływu, to na zajście już może mieć - przynajmniej tak twierdziła moja poprzednia Pani ginekolog, że starając się o dziecko lepiej wybierać odpowiednie pozycje- na przykład od tyłu. Nie wiem, ile w tym prawdy, my się staramy długo o dziecko i na razie bez suksecu, ale mam też inne niestety problemy zdrowotne... -
AgatkaB wrote:Też mam tylozgięcie macicy i o ile na donoszenie ciąży to nie ma wpływu, to na zajście już może mieć - przynajmniej tak twierdziła moja poprzednia Pani ginekolog, że starając się o dziecko lepiej wybierać odpowiednie pozycje- na przykład od tyłu. Nie wiem, ile w tym prawdy, my się staramy długo o dziecko i na razie bez suksecu, ale mam też inne niestety problemy zdrowotne...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny