Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja mówię o lutealnejNats wrote:Chyba normy Progesteronu sa też różne w zależności od fazy cyklu. ☺
bo margaretka teraz badala:) ja przy 14 w drugiej fazie biorę lutke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 10:34
Nats, Margaretka89 lubią tę wiadomość

-
Margaretka89 wrote:To i tak nie jest źle
Ja za tsh dużo płaciłam ale nie pamiętam dokładnie ile. Ale bete za to mam tanią bo 18zł
Więc nic tylko robić
hihi
A u mnie za pobranie 2zł
No taniocha.. U mnie beta 22 zł
Margaretka89 lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Nats wrote:Chyba normy Progesteronu sa też różne w zależności od fazy cyklu. ☺
Tak dokładnie.. Dlatego Progesteron bada się 7 dni po ovu około..
Normy nawet znam na pamięć.. 1 -27..
Margaretka89 lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Nats wrote:A ja kiedyś w jeszcze innym labo 40 zl za betę placilam. To dopiero masakra

U mnie 22 kosztuje w szpitalu a w przychodni 30..
A wiedzą że jest jakosciowa czyli dodatni ujemny albo ilosciową czyli ta co nas interere..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Elunia wrote:No właśnie niestety w Wawie takie ceny są okropne. W jednym lab dość daleko od mnie jest dychę taniej ale na takim zadupiu że paliwa za więcej spale niż zaoszczędze.
Za inne to nie pamiętam ile bo robiłam z 2 lata temu przy tarczycy. Swoją drogą dziewczyny nie ma sensu abyście całą trójkę tarczycową robiły. Róbcie TSH, a jak coś nie halo wyjdzie to dopiero ft3 i ft4.
Ceny w tym mieście są niestety powalające, dzisiaj idę prywatnie do innego gina, wizyta 200 zł...
Elunia, jak jedno kłucie mniej to lepiej od razu strzelić wszystko
Ja dzisiaj robiłam całą trójkę, bo w środę do endo. Ona kazała mi zrobić tylko tsh i ft4, ale ja nadgorliwiec chce zobaczyć jak wygląda zależność między nimi.
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro bardzo dobrze że robisz całą trójce bo Ty masz problemy i bierzesz leki więc to jest BARDZO ważne żeby spawdzać jak cała trójca pracuje...Caro wrote:Elunia, jak jedno kłucie mniej to lepiej od razu strzelić wszystko
Ja dzisiaj robiłam całą trójkę, bo w środę do endo. Ona kazała mi zrobić tylko tsh i ft4, ale ja nadgorliwiec chce zobaczyć jak wygląda zależność między nimi.
Elunia ma rację jesli chodzi o kogoś kto się nie leczy... bo jeśli tsh jest w normie nie ma potrzebu sprawdzania FTeków... ale jak ktoś się leczy to niestety MUSIFabian
Cyprian
Tymuś 
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:Caro bardzo dobrze że robisz całą trójce bo Ty masz problemy i bierzesz leki więc to jest BARDZO ważne żeby spawdzać jak cała trójca pracuje...
Elunia ma rację jesli chodzi o kogoś kto się nie leczy... bo jeśli tsh jest w normie nie ma potrzebu sprawdzania FTeków... ale jak ktoś się leczy to niestety MUSI
Ja sie leczę na tarczyce juz trocheee i profesorka która mnie prowadzi zawsze powtarza ze ft3 i ft4 służy bardziej do diagnozowania a TSH do określeni stanu tarczycy na określony moment i ze nie na sensu cześciej niz raz w roku całą trójkę robić a TSH powinno sie co 3 miesiące. Ale z drugiej strony ja jestem dosc odosobnionym przypadkiem z nadczynnością w Hashimodo. -
to pod basedowa bardziej podchodzi...Elunia wrote:Ja sie leczę na tarczyce juz trocheee i profesorka która mnie prowadzi zawsze powtarza ze ft3 i ft4 służy bardziej do diagnozowania a TSH do określeni stanu tarczycy na określony moment i ze nie na sensu cześciej niz raz w roku całą trójkę robić a TSH powinno sie co 3 miesiące. Ale z drugiej strony ja jestem dosc odosobnionym przypadkiem z nadczynnością w Hashimodo.
Hashi ma tendencje to wpadaania z niedoczynności w nadczynność.. typowo nadczynna tarczyca ze stanem zapalnym to bardziej basedowa .. no ale nie wiem do końca jak to u Ciebie jest
ja jestem typowy Hashimoto i mi od 6 lat jak się leczę zawsze nie jeden lekarz każe mi badać tsh z ft4... ft 3 tak raz w roku.. ale tsh i ft 4 musowoFabian
Cyprian
Tymuś 
-
dziewczy w jakim dniu cyklu zrobić badanie prolaktyny byłam u dwóch gin i jeden mowił ze mam zrobic miedzy 1-5 dc a drugi miedzy 10-12dc. jak u was było podchodze do iui i chcialabym sprawdzic jak prolaktyna sie trzymaniedoczynnosc tarczycy
amh 0,68
11.06.16 iui
25.10.16 iui
23.11.16 iui stymulacja
30.06.17 iui stymulacja
04/2019 brak komórek jajowych
01/2020 przerwany długi protokół
07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem