Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Nats wrote:Chyba normy Progesteronu sa też różne w zależności od fazy cyklu. ☺
bo margaretka teraz badala:) ja przy 14 w drugiej fazie biorę lutke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 10:34
Nats, Margaretka89 lubią tę wiadomość
-
Margaretka89 wrote:To i tak nie jest źle
Ja za tsh dużo płaciłam ale nie pamiętam dokładnie ile. Ale bete za to mam tanią bo 18zł
Więc nic tylko robić
hihi
A u mnie za pobranie 2zł
No taniocha.. U mnie beta 22 złMargaretka89 lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Nats wrote:Chyba normy Progesteronu sa też różne w zależności od fazy cyklu. ☺
Tak dokładnie.. Dlatego Progesteron bada się 7 dni po ovu około..
Normy nawet znam na pamięć.. 1 -27..Margaretka89 lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Nats wrote:A ja kiedyś w jeszcze innym labo 40 zl za betę placilam. To dopiero masakra
U mnie 22 kosztuje w szpitalu a w przychodni 30..
A wiedzą że jest jakosciowa czyli dodatni ujemny albo ilosciową czyli ta co nas interere..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Elunia wrote:No właśnie niestety w Wawie takie ceny są okropne. W jednym lab dość daleko od mnie jest dychę taniej ale na takim zadupiu że paliwa za więcej spale niż zaoszczędze.
Za inne to nie pamiętam ile bo robiłam z 2 lata temu przy tarczycy. Swoją drogą dziewczyny nie ma sensu abyście całą trójkę tarczycową robiły. Róbcie TSH, a jak coś nie halo wyjdzie to dopiero ft3 i ft4.
Ceny w tym mieście są niestety powalające, dzisiaj idę prywatnie do innego gina, wizyta 200 zł...
Elunia, jak jedno kłucie mniej to lepiej od razu strzelić wszystkoJa dzisiaj robiłam całą trójkę, bo w środę do endo. Ona kazała mi zrobić tylko tsh i ft4, ale ja nadgorliwiec chce zobaczyć jak wygląda zależność między nimi.
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro wrote:Elunia, jak jedno kłucie mniej to lepiej od razu strzelić wszystko
Ja dzisiaj robiłam całą trójkę, bo w środę do endo. Ona kazała mi zrobić tylko tsh i ft4, ale ja nadgorliwiec chce zobaczyć jak wygląda zależność między nimi.
Elunia ma rację jesli chodzi o kogoś kto się nie leczy... bo jeśli tsh jest w normie nie ma potrzebu sprawdzania FTeków... ale jak ktoś się leczy to niestety MUSIFabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:Caro bardzo dobrze że robisz całą trójce bo Ty masz problemy i bierzesz leki więc to jest BARDZO ważne żeby spawdzać jak cała trójca pracuje...
Elunia ma rację jesli chodzi o kogoś kto się nie leczy... bo jeśli tsh jest w normie nie ma potrzebu sprawdzania FTeków... ale jak ktoś się leczy to niestety MUSI
Ja sie leczę na tarczyce juz trocheee i profesorka która mnie prowadzi zawsze powtarza ze ft3 i ft4 służy bardziej do diagnozowania a TSH do określeni stanu tarczycy na określony moment i ze nie na sensu cześciej niz raz w roku całą trójkę robić a TSH powinno sie co 3 miesiące. Ale z drugiej strony ja jestem dosc odosobnionym przypadkiem z nadczynnością w Hashimodo. -
Elunia wrote:Ja sie leczę na tarczyce juz trocheee i profesorka która mnie prowadzi zawsze powtarza ze ft3 i ft4 służy bardziej do diagnozowania a TSH do określeni stanu tarczycy na określony moment i ze nie na sensu cześciej niz raz w roku całą trójkę robić a TSH powinno sie co 3 miesiące. Ale z drugiej strony ja jestem dosc odosobnionym przypadkiem z nadczynnością w Hashimodo.
Hashi ma tendencje to wpadaania z niedoczynności w nadczynność.. typowo nadczynna tarczyca ze stanem zapalnym to bardziej basedowa .. no ale nie wiem do końca jak to u Ciebie jest
ja jestem typowy Hashimoto i mi od 6 lat jak się leczę zawsze nie jeden lekarz każe mi badać tsh z ft4... ft 3 tak raz w roku.. ale tsh i ft 4 musowoFabianCyprian
Tymuś
-
dziewczy w jakim dniu cyklu zrobić badanie prolaktyny byłam u dwóch gin i jeden mowił ze mam zrobic miedzy 1-5 dc a drugi miedzy 10-12dc. jak u was było podchodze do iui i chcialabym sprawdzic jak prolaktyna sie trzymaniedoczynnosc tarczycy
amh 0,68
11.06.16 iui
25.10.16 iui
23.11.16 iui stymulacja
30.06.17 iui stymulacja
04/2019 brak komórek jajowych
01/2020 przerwany długi protokół
07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem