X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Chyba normy Progesteronu sa też różne w zależności od fazy cyklu. ☺
    No ja mówię o lutealnej ;-) bo margaretka teraz badala:) ja przy 14 w drugiej fazie biorę lutke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 10:34

Nats, Margaretka89 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    No ja mówię o lutealnej ;-) bo margaretka teraz badala:)
    Ok, ok ☺
    W kazdym razie na wynikach powinna być też rozpiska☺

Margaretka89, Tuliska lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Margaretka z tego co wiem to "zdrowo" jest mieć ponad 17, a kiepsko bardzo poniżej 10, górnej granicy nie znam :/

To jak dostane wyniki to Wam napisze a Wy ocenicie :D :D

Nats jestem w drugiej fazie cyklu ;)

• Nats Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    To jak dostane wyniki to Wam napisze a Wy ocenicie :D :D

Nats jestem w drugiej fazie cyklu ;)
    Trzymam kciuki za piękny progesteron :)

Margaretka89, Tuliska lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Trzymam kciuki za piękny progesteron :)

Nie dziękuje ;) Jak tylko będę miała wyniki to Wam od razu napisze :D Moje kochane ekspertki :D :D :D

Nats, Tuliska lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    To i tak nie jest źle ;) Ja za tsh dużo płaciłam ale nie pamiętam dokładnie ile. Ale bete za to mam tanią bo 18zł :D :D Więc nic tylko robić :D :D hihi

A u mnie za pobranie 2zł :D

No taniocha.. U mnie beta 22 zł

Margaretka89 lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Chyba normy Progesteronu sa też różne w zależności od fazy cyklu. ☺

Tak dokładnie.. Dlatego Progesteron bada się 7 dni po ovu około..

Normy nawet znam na pamięć.. 1 -27..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret kiedy wynik Progesteronu? '

• Nats Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No taniocha.. U mnie beta 22 zł
    A ja kiedyś w jeszcze innym labo 40 zl za betę placilam. To dopiero masakra :P

3500 g 54 cm <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:

U mnie 22 kosztuje w szpitalu a w przychodni 30..
    A wiedzą że jest jakosciowa czyli dodatni ujemny albo ilosciową czyli ta co nas interere..

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Margaret kiedy wynik Progesteronu? '

Powinny być około 14 online, ale o 14 mnie nie ma w domku. Może wcześniej będą, a jak nie to dopiero na wieczór zobaczę.

• Caro Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    No właśnie niestety w Wawie takie ceny są okropne. W jednym lab dość daleko od mnie jest dychę taniej ale na takim zadupiu że paliwa za więcej spale niż zaoszczędze.

Za inne to nie pamiętam ile bo robiłam z 2 lata temu przy tarczycy. Swoją drogą dziewczyny nie ma sensu abyście całą trójkę tarczycową robiły. Róbcie TSH, a jak coś nie halo wyjdzie to dopiero ft3 i ft4.
    Ceny w tym mieście są niestety powalające, dzisiaj idę prywatnie do innego gina, wizyta 200 zł...

Elunia, jak jedno kłucie mniej to lepiej od razu strzelić wszystko ;-) Ja dzisiaj robiłam całą trójkę, bo w środę do endo. Ona kazała mi zrobić tylko tsh i ft4, ale ja nadgorliwiec chce zobaczyć jak wygląda zależność między nimi.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    U mnie w przychodni 25. A w szpitalnym lab 45+5zl za pobranie krwi. To dopiero zdzierstwo. Ale szpital zadluzony to musi na czymś zarabiać :D

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żeby mi się tak chciało jak mi sie nie chce ;) masakra! mam lenia na potęgę

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Elunia, jak jedno kłucie mniej to lepiej od razu strzelić wszystko ;-) Ja dzisiaj robiłam całą trójkę, bo w środę do endo. Ona kazała mi zrobić tylko tsh i ft4, ale ja nadgorliwiec chce zobaczyć jak wygląda zależność między nimi.
    Caro bardzo dobrze że robisz całą trójce bo Ty masz problemy i bierzesz leki więc to jest BARDZO ważne żeby spawdzać jak cała trójca pracuje...

Elunia ma rację jesli chodzi o kogoś kto się nie leczy... bo jeśli tsh jest w normie nie ma potrzebu sprawdzania FTeków... ale jak ktoś się leczy to niestety MUSI

• Nats Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa jak u mnie wyjdą te ft3 i ft4. Przy tsh ponad 2 to różnie może być.

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Caro bardzo dobrze że robisz całą trójce bo Ty masz problemy i bierzesz leki więc to jest BARDZO ważne żeby spawdzać jak cała trójca pracuje...

Elunia ma rację jesli chodzi o kogoś kto się nie leczy... bo jeśli tsh jest w normie nie ma potrzebu sprawdzania FTeków... ale jak ktoś się leczy to niestety MUSI

Ja sie leczę na tarczyce juz trocheee i profesorka która mnie prowadzi zawsze powtarza ze ft3 i ft4 służy bardziej do diagnozowania a TSH do określeni stanu tarczycy na określony moment i ze nie na sensu cześciej niz raz w roku całą trójkę robić a TSH powinno sie co 3 miesiące. Ale z drugiej strony ja jestem dosc odosobnionym przypadkiem z nadczynnością w Hashimodo.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Ja sie leczę na tarczyce juz trocheee i profesorka która mnie prowadzi zawsze powtarza ze ft3 i ft4 służy bardziej do diagnozowania a TSH do określeni stanu tarczycy na określony moment i ze nie na sensu cześciej niz raz w roku całą trójkę robić a TSH powinno sie co 3 miesiące. Ale z drugiej strony ja jestem dosc odosobnionym przypadkiem z nadczynnością w Hashimodo.
    to pod basedowa bardziej podchodzi...
    Hashi ma tendencje to wpadaania z niedoczynności w nadczynność.. typowo nadczynna tarczyca ze stanem zapalnym to bardziej basedowa .. no ale nie wiem do końca jak to u Ciebie jest :)

ja jestem typowy Hashimoto i mi od 6 lat jak się leczę zawsze nie jeden lekarz każe mi badać tsh z ft4... ft 3 tak raz w roku.. ale tsh i ft 4 musowo

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziółka zaparzyć czas najwyższy..

• asiak1985 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczy w jakim dniu cyklu zrobić badanie prolaktyny byłam u dwóch gin i jeden mowił ze mam zrobic miedzy 1-5 dc a drugi miedzy 10-12dc. jak u was było podchodze do iui i chcialabym sprawdzic jak prolaktyna sie trzyma

niedoczynnosc tarczycy
    amh 0,68
    11.06.16 iui :(
    25.10.16 iui :(
    23.11.16 iui stymulacja :(
    30.06.17 iui stymulacja :(
    04/2019 brak komórek jajowych
    01/2020 przerwany długi protokół
    07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ