X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    To jest woda z aloesem?
    Mi bardzo smakuje sok z kaktusa. Ale żeby woda taka była?? Pierwsze słyszę

Aż normalnie popaczę w sklepach gdzie mają..

Margaretka89 lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • 91patka91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sprawdzić czy tam gdzie do szkoły jeżdżę będzie

d4j5vd4ky97hgvg9.png
    022644301f72ad2b949e1baea856b9b1.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Gizmo majowki juz sa i czerwcowki :)
    Ale nie na Naszym wątku :P

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no na naszym nie ma:)
    A trza będzie założyć:*
    Kochana szykuj listę

Gizmo lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Aż normalnie popaczę w sklepach gdzie mają..

Ja też poszukam ;) Jak gdzieś znajdziesz to daj znać ;)

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margerita dziękuję za uznanie <3

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Margerita dziękuję za uznanie <3

To my dziękujemy za Twoje poświęcenie czasu <3

Gizmo lubi tę wiadomość

• 91patka91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 3 Km od szkoły super jutro sobie zapas zrobię ;)

d4j5vd4ky97hgvg9.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pocieszę Was kochane
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cd61e634977.jpg

Margaretka89, KlaudyŚ lubią tę wiadomość

• 91patka91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak małe butelki to w supermarketach są niektórych np w netto mam u siebie

d4j5vd4ky97hgvg9.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    nie pocieszę Was kochane

Uuuu... I co teraz??

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tak dzis cicho :)?

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Troszkę trudno rozszyfrować co chciałaś napisać :|

Chodziło mi o to, że jutro mam7dpo i ciekawi mnie jaka bedzie temperatura czy bedzie wyższa czy bedzie spadek. W 4dpo mialam lekki spadek i dzisiaj o 1 kreskę.i ciekawi mnie czy 4dpo mogło być zagnieżdżenie czy to nie zawcześnie? Ogl.czy ten spadek musi być duży też mnie to ciekawi.
    I czy moje temperatury nie pa za niskie jak na druga fazę podłóg pierwszej.?
    Pisze na tel i czasami słownik zmienia mi wyrazy .:) mam nadzieje że teraz zrozumiecie o co mi chodziło.

• 91patka91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    nie pocieszę Was kochane

Dziękuję ;) ale kupie jedna chociaż.. Jak test wyjdzie negatywny to wypije cała butle na raz uczulenia na pewno nie mam :)

d4j5vd4ky97hgvg9.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Uuuu... I co teraz??
    Weszłam tylko na stronkę jakieś wody aloesowej i to było :/

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Chodziło mi o to, że jutro mam7dpo i ciekawi mnie jaka bedzie temperatura czy bedzie wyższa czy bedzie spadek. W 4dpo mialam lekki spadek i dzisiaj o 1 kreskę.i ciekawi mnie czy 4dpo mogło być zagnieżdżenie czy to nie zawcześnie? Ogl.czy ten spadek musi być duży też mnie to ciekawi.
    Pisze na tel i czasami słownik zmienia mi wyrazy .:) mam nadzieje że teraz zrozumiecie o co mi chodziło.

Taki spadek moze byc implantacyjnym jak temp bedzie utrzymywać sie na wysokim poziomie mozliwe ze sie udalo.
    Ale trzeba czekac do dnia w którym ma wystąpić @

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamuśko zasnęłam z tel w rękach :D jestem nieprzytomna idę chrapkować :) odezwe się jutro. Trzymajcie się i dobranoc :* :D

91patka91, Gizmo lubią tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:

Teraz Cię już zrozumiałam ;) Różnie bywa z tymi spadkami i skokami. Nie ma reguły. Możliwe jest zagnieżdżenie w 4dpo, ale czy faktycznie wystąpiło to nikt nie wie. Niektórzy spadek mają mały a niektórzy duży, wszystko zależy od kobiety. To tak jak niektóre w ciąży bolą piersi a inne nie bolą. To jest sprawa indywidualna. Moim zdaniem Twoje temperatury są w normie, a co z tego wyjdzie dowiesz się dopiero pod koniec cyklu ;) Rozumiem że piszesz na telefonie, ale próbuj pisać bardziej zrozumiale, bo się ciężko to czyta ;) Trzymam za Ciebie kciuki :D

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygrzebane z innego wątku ;)

Ponieważ większość z nas analizując swój wykres na pewno zadawała sobie to pytanie, przeklejam post, który znalazlam na innym forum.

Te kobietki, które stosują fertilityfriend (taki ovufriend, ale o wiele bardziej rozbudowany i ciekawszy) zapewne dostały taką wiadomość, pozostałe na pewno zaciekawi .

Istnieje duże zainteresowanie dot. identyfikacji bardzo wczesnych symptomów ciąży z wykresów. Które znaki mogą powiedzieć ci, że możesz być w ciąży? Aby odpowiedzieć na to pytanie przeprowadziliśmy statystykę dużej ilości wykresów.

Najbardziej kontrowersyjnym znakiem implantacji jest spadek temperatury. Jest wiele spekulacji dot. znaczenia spadku temperatury w dniach po owulacji w okolicach ew. implantacji.

Poddaliśmy analizie statystycznej 116 691 wykresów wykonanych w FF - zakończonych ciążą oraz nie zakończonych ciążą. Aby wykres był zaznaczony jako ze spadkiem temp. musiał wystąpić krótki spadek temperatury pomiędzy 5 a 12 dniem po owulacji.

Ustaliliśmy minimum spadku na 0.3 F.

Oto wyniki:
    - 11% wykresów wskazujących owulację lecz nie zakończonych ciążą wskazywało spadek,
    - 23% wykresów wskazujących owulację i zakończonych ciążą wskazywało spadek.
    - W wykresach ciążowych pokazujących spadek przeważał on pomiędzy 7 a 8 dniem po owulacji.

WaldhauzerM, KlaudyŚ, Gizmo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Teraz Cię już zrozumiałam ;) Różnie bywa z tymi spadkami i skokami. Nie ma reguły. Możliwe jest zagnieżdżenie w 4dpo, ale czy faktycznie wystąpiło to nikt nie wie. Niektórzy spadek mają mały a niektórzy duży, wszystko zależy od kobiety. To tak jak niektóre w ciąży bolą piersi a inne nie bolą. To jest sprawa indywidualna. Moim zdaniem Twoje temperatury są w normie, a co z tego wyjdzie dowiesz się dopiero pod koniec cyklu ;) Rozumiem że piszesz na telefonie, ale próbuj pisać bardziej zrozumiale, bo się ciężko to czyta ;) Trzymam za Ciebie kciuki :D
    Ok, ok postaram się pisać w miarę zrozumiale :-)
    A teraz mówię już dobranoc do juterka :)

‹‹ 1053 1054 1055 1056 1057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ