X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Używane są najczęściej już bez żelu :( a cena tylko 10 zł mniejsza z tego co widziałam!
    a no to faktycznie..jak nie ma dużej różnicy to bez sensu.. bo żel trzeba dokupić..
    w każdym razie nie jest to głupie..
    często w późniejszych tygodniach ciąży jak już czuje się ruchy... i nagle są słabsze czy jest ich mniej to się zdarzy panikować.. wtedy właśnie przydatny taki detektor bo od razu sama sprawdzasz czy na pewno jest wszystko w porządku :)

szuflada, Sylwia91 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj rośnie! Wiesz każdy organizm jest inny i już się przekonałam że nie ma co porównywać :* wierzę że każdej z Was się uda niedługo :)

Karolina2787, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę kochana że taki sprzęt to dobry pomysł.. Lepiej mieć samemu kontrolę niż potem zastanawiać się czy wszystko gra..

Karolina2787, Sylwia91, szuflada, Duśka;) lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a no to faktycznie..jak nie ma dużej różnicy to bez sensu.. bo żel trzeba dokupić..
    w każdym razie nie jest to głupie..
    często w późniejszych tygodniach ciąży jak już czuje się ruchy... i nagle są słabsze czy jest ich mniej to się zdarzy panikować.. wtedy właśnie przydatny taki detektor bo od razu sama sprawdzasz czy na pewno jest wszystko w porządku :)
    Chyba mnie przekonałaś! :) kupię sobie w następnym miesiącu pewnie bo w tym czekają mnie zakupy ubraniowe. Potrzebuję ciążowych spodni żeby były wygodniejsze bo zwykłe uciskają brzusio :(

Karolina2787, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Ja myślę kochana że taki sprzęt to dobry pomysł.. Lepiej mieć samemu kontrolę niż potem zastanawiać się czy wszystko gra..

Z jednej strony tak ale z drugiej to bym się zrobiła przewrażliwiona na tym punkcie i chyba nie zasnęła w nocy ;)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Z jednej strony tak ale z drugiej to bym się zrobiła przewrażliwiona na tym punkcie i chyba nie zasnęła w nocy ;)
    Ale będę sobie powtarzać że muszę oszczędzać żel hihi także może obędzie się bez szaleństwa a chciałabym żeby domownicy też mogli posłuchać i mam kilku bardzo bliskich przyjaciół z którymi chciałabym się tym podzielić

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Ale będę sobie powtarzać że muszę oszczędzać żel hihi także może obędzie się bez szaleństwa a chciałabym żeby domownicy też mogli posłuchać i mam kilku bardzo bliskich przyjaciół z którymi chciałabym się tym podzielić

To ja mam prawdziwy stetoskop..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:

Pewnie kochana to coś pięknego <3 ach sama bym chciała posłuchać ;) teraz paplam że bym się stresowała a jakbym sama miała kupić to pewnie bym kupiła :D

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super! Może tańsza alternatywa by była z tego.. Chociaż taki stetoskop pewnie też kosztuje a nie wiem czy byłby w stanie wykryć tętno dzidzi

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż chce iść jutro do kina na nowego Batmana. Ja oczywiście jak pójdę to będę spać cały film bo będzie mnie nudził.. Zastanawiam się czy dam radę szlajać się po sklepach 3 godziny hmm :D

• Caro Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia! No nareszcie, dajesz jakiegoś "znaka", bo aż się niecierpliwiłyśmy ;-) Cieszę się, że u Ciebie wszystko ok. Jak pięknie wygląda Twój suwaczek <3 Zdrówka Ci życzę i obu wymioty juz niedługo odpuścily.

Widziałam, że pisałyście o meżach, mój Małż jest właściwie taki kochany i tak dzielnie znosi moje humory i wydziwienia, że nie mogę na niego narzekać ani ciut ciut :-D <3

Sylwia91, zapachmalin, Margaretka89 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    O super! Może tańsza alternatywa by była z tego.. Chociaż taki stetoskop pewnie też kosztuje a nie wiem czy byłby w stanie wykryć tętno dzidzi

Byłby myślę.. Mój stetoskop jest z ciśnieniomierzem..

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe mężowie... temat rzeka....
    ja na mojego też nie mam co narzekać... ale potrafi mnie wkurzyć :)
    wtedy kiedy nie przychodzi jak trzeba na serduszko :D

Karolina2787 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Sylwia! No nareszcie, dajesz jakiegoś "znaka", bo aż się niecierpliwiłyśmy ;-) Cieszę się, że u Ciebie wszystko ok. Jak pięknie wygląda Twój suwaczek <3 Zdrówka Ci życzę i obu wymioty juz niedługo odpuścily.

Widziałam, że pisałyście o meżach, mój Małż jest właściwie taki kochany i tak dzielnie znosi moje humory i wydziwienia, że nie mogę na niego narzekać ani ciut ciut :-D <3
    Dzięki :* <3 mój jak się staraliśmy to też miał humory ale odkąd jestem w ciąży to jest po prostu cudownie i widzę że bardzo się stara i się zmienił :)

Karolina2787, Caro, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do suwaczka to trochę kłamie bo dzisiaj zaczęłam już 11 tydzień a on zawsze pokazuje o tydzień mniej. Tzn info jest dla 10 tygodnia przez cały tydzień a będę już w 11 bo 10 tydzień i każdy kolejny dzień liczy się jako 11 :( szkoda że to taka gafa

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam:*
    Jeszcze troche z bratanica mojego sie pobawilam jedna z nich plakala bo chce z ciocia do fikolandu.

Sylwus dawno cie nie bylo., ciesze sie ze z toba wszystko w porządku, kazda z nas strasznie sie martwila o ciebie.
    Widze ze dopadly cie juz mdłości chyba maluszek rosnie jak na drożdach

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Wrocilam:*
    Jeszcze troche z bratanica mojego sie pobawilam jedna z nich plakala bo chce z ciocia do fikolandu.

Sylwus dawno cie nie bylo., ciesze sie ze z toba wszystko w porządku, kazda z nas strasznie sie martwila o ciebie.
    Widze ze dopadly cie juz mdłości chyba maluszek rosnie jak na drożdach
    KlaudyŚ czy ja dobrze widzę?! Jest fasolka?! :D ojej to cudownie! Kochana gratuluję z całego serca :* <3

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    KlaudyŚ czy ja dobrze widzę?! Jest fasolka?! :D ojej to cudownie! Kochana gratuluję z całego serca :* <3

My razem z Klaudią mamy ten sam termin @

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:

Ona ściemnia ona ściemnia :D hihi żartuje Klaudyś tylko testuje :P

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale... Ten suwaczek? :(

‹‹ 1064 1065 1066 1067 1068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ