X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak komuś nie działają to polecam te z Rossmanna..

Karolina2787, szuflada lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Kasia1987 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ale nie zawsze sie pokazuje jak sikam na nie - najlepiej do kubeczka nalac i zatonkac testa do linii max, wtedy wynik jest wyrazniejszy.

Karolina2787 lubi tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• szuflada Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Wiem jak to jest my też jak papużki nierozłączki :) zakochańce <3 ale pomyśl że za to jaki seks będzie jak tak się stęsknicie od razu fasolka będzie :D
    mam nadzieję, bo wraca akurat na moją owu, ewentualnie trochę przed :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Waldi ja te testy robie 4 cykl i u mnie dzialaja - tzn potwierdzaly je inne objawy okoloowulacyjne.
    Kasia a pokaż pare z ostatniego cyklu jak masz

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi tez tak sądze a Tobie wyszły w końcu te z allegro?

Kasia ja cały czas do kieliszka sikam :P

Szuflada to zaje...e akurat będzie eja eja na maksiora! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 16:25

szuflada lubi tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Ni cholery kochana ani jeden nie wyszedł żeby ta druga krecha była mocniejsza :( lipne czy co

Tzn od razu powiem ze one sa takie badziewne ze nigdy druga krecha nie przewyzsza testowej. Ja po prostu patrze jak ciemna jest.. Np dzis mam bladziutka, ok 1/3 mocy testowej. Najmocniej mialam tak 3/4 koloru testowej i w ten dzien mialam tez inne objawy (sluz, temp). Dzien pozniej drugiej krechy nie bylo.

16uddqk34v2bfw3k.png

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Anula widze że też bierzesz wiesiołka i tak samo jak u mnie dobrze robi Ci na śluz :) ja az głupieję, bo ciągle taki dziwny wodnisty, jakby dni płodne były a u mnie to jeszcze niemożliwe :P

No mam to samo... Wodnisty, rozciągliwy, wodnisto-kremowy... Super, że tak działa na mój śluz i na Twój śluz też, ale ja już sama nie wiem kiedy mam te dni płodne :P Sugerując się śluzem to od 3 dni dosłownie... OF pokazuje mi, że mam od jutra (13 dc), ale widzę, że pomału sluz wodno-rozciągliwy mi się kończy, bo mam go już w małej ilości. Wczoraj było go spoooro, dzisiaj już mniej. Dlatego męczę mojego chłopa od kilku dni, bo tak naprawde to nie wiem kiedy będzie już tylko kremowy :P

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Kasia a pokaż pare z ostatniego cyklu jak masz

Z zeszlego nie trzymalam bejbe ale jutro zrobie foto i Wam pokaze i porownamy co mialam dzis (bladzioch) a co pokaze sie jutro ok?

Gaduaaa lubi tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Tzn od razu powiem ze one sa takie badziewne ze nigdy druga krecha nie przewyzsza testowej. Ja po prostu patrze jak ciemna jest.. Np dzis mam bladziutka, ok 1/3 mocy testowej. Najmocniej mialam tak 3/4 koloru testowej i w ten dzien mialam tez inne objawy (sluz, temp). Dzien pozniej drugiej krechy nie bylo.

Ja czekałam aż bedzie krecha w kreche mocna a tu dupa była widoczna normalnie ale jednak jasna, ale już tam muszę zużyć jak się kupiło :/ może następny cykl coś wykaże :)

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    No mam to samo... Wodnisty, rozciągliwy, wodnisto-kremowy... Super, że tak działa na mój śluz i na Twój śluz też, ale ja już sama nie wiem kiedy mam te dni płodne :P Sugerując się śluzem to od 3 dni dosłownie... OF pokazuje mi, że mam od jutra (13 dc), ale widzę, że pomału sluz wodno-rozciągliwy mi się kończy, bo mam go już w małej ilości. Wczoraj było go spoooro, dzisiaj już mniej. Dlatego męczę mojego chłopa od kilku dni, bo tak naprawde to nie wiem kiedy będzie już tylko kremowy :P

Im wiecej sie badamy tym bardziej zglupiec mozna co?:)
    W drugiej pol zeszlego cyklu mialam identico to co Wy- te wodnisto kremowe wodospady. Moze dlatego ze sporo siemienia zaczelam pic i sie narobilo tego ;)

16uddqk34v2bfw3k.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Waldi tez tak sądze a Tobie wyszły w końcu te z allegro?

Kasia ja cały czas do kieliszka sikam :P

Szuflada to zaje...e akurat będzie eja eja na maksiora! :D

Kochana odbierz wiadomość.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Jakby to powiedzieć zmartwychwstałam heheh oj a to wszystko przez przygotowania głównie te kościelne do Świąt i cały po świąteczny bałagan, po drodze jeszcze jakiś pogrzeb i stąd moja nieobecność! U nas wszystko chyba ok, oprócz senności i wymiotów do potęgi n-tej wszystko do przeżycia. No ale okaże się na usg 19 kwietnia jak to się tak naprawdę ma! Słyszałam że są nowe fasolki także gratuluję i życzę wszystkiego najlepszego z całego serduszka! No i opowiadać co tam u Was!

WaldhauzerM, Gaduaaa, Karolina2787, Tuliska, 91patka91, zapachmalin, Duśka;), Tissaia, Allmita lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Ja czekałam aż bedzie krecha w kreche mocna a tu dupa była widoczna normalnie ale jednak jasna, ale już tam muszę zużyć jak się kupiło :/ może następny cykl coś wykaże :)

Moze jak sie kupi te drozsze testy to one beda ciemniejsze od testowej w owu a te tanioszki nigdy nie sa. Ale mozna wyczaic kiedy sa po prostu najmocniejsze kreski i wtedy to jest TO.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Witajcie! Jakby to powiedzieć zmartwychwstałam heheh oj a to wszystko przez przygotowania głównie te kościelne do Świąt i cały po świąteczny bałagan, po drodze jeszcze jakiś pogrzeb i stąd moja nieobecność! U nas wszystko chyba ok, oprócz senności i wymiotów do potęgi n-tej wszystko do przeżycia. No ale okaże się na usg 19 kwietnia jak to się tak naprawdę ma! Słyszałam że są nowe fasolki także gratuluję i życzę wszystkiego najlepszego z całego serduszka! No i opowiadać co tam u Was!

Często masz te wymioty w ciągu dnia??

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Z zeszlego nie trzymalam bejbe ale jutro zrobie foto i Wam pokaze i porownamy co mialam dzis (bladzioch) a co pokaze sie jutro ok?
    good ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej dwa razy dziennie. Rano żeby mnie nie męczyło na pusty żołądek to pije jakiś sok albo chociaż wodę... I wieczorem jeszcze kryzys. Jak rano nie zwymiotuje to mnie meczy cały dzień. Najgorsze jest to że po zwymiotowaniu nie odpuszcza :(

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka używasz testów z allegro? Bo jak tak to mi one też nigdy nie pokazały takiej samej kreski albo mocniejszej tylko w 2 miesiącu ciąży hehe

Karolina2787, Kasia1987 lubią tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Przynajmniej dwa razy dziennie. Rano żeby mnie nie męczyło na pusty żołądek to pije jakiś sok albo chociaż wodę... I wieczorem jeszcze kryzys. Jak rano nie zwymiotuje to mnie meczy cały dzień. Najgorsze jest to że po zwymiotowaniu nie odpuszcza :(
    współczuję, ale z drugiej strony straaasznie Ci zazdroszczę... mogę wymiotować za Was wszystkie byle miec groszka w sobie hihi :P

Sylwia91, Kasia1987, Karolina2787, Tuliska lubią tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    współczuję, ale z drugiej strony straaasznie Ci zazdroszczę... mogę wymiotować za Was wszystkie byle miec groszka w sobie hihi :P
    To życzę Ci jak najszybciej groszka i zabieraj moje mdłości :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Karolka używasz testów z allegro? Bo jak tak to mi one też nigdy nie pokazały takiej samej kreski albo mocniejszej tylko w 2 miesiącu ciąży hehe

Tak wgl to Witam Cię kochana <3 serduszko nasze :) no ja z allegro i dupa blada :/ dziewczynki mi podpowiadają że lepsze z rossmana no to bd musiała chyba zakupić i porównać jednak te stare przysłowie się tu sprawdza ''tanie mięso psy jedzą'' :/

Sylwia91, Margaretka89 lubią tę wiadomość

‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ