WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Dziewczyny,
    tak czysto teoretycznie czy możliwa jest owulka w 30 dniu cyklu??
    Bo nic nie kumam. Teraz zrobiłam test i ledwo widoczna kreseczka.
    A przy siusianiu było tyle śluzu rozciągliwego jak nigdy.
    No i dzisiaj tempka mi poszła do góry.
    Dziwny twór ze mnie chyba...
    Zrób test ciążowy.
    Jeśli owu Ci wyszedł tak późno. Tak słyszałam że owulacyjne wychodzą na początku ciąży

• Nats Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Zrób test ciążowy.
    Jeśli owu Ci wyszedł tak późno. Tak słyszałam że owulacyjne wychodzą na początku ciąży
    Robiłam i na pewno nie jestem w ciazy ;)
    U mnie cykl bez owu był. Tylko tak się zastanwiam czy teoretycznie owulka tak późno byłaby w ogole możliwa ;) Ale to chyba mało prawdopodobne.

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    U mnie cykl bez owu był. Tylko tak się zastanwiam czy teoretycznie owulka tak późno byłaby w ogole możliwa ;) Ale to chyba mało prawdopodobne.

A kiedy robiłaś ten test ciążowy? WIESZ cuda się zdarzają nawet jak myślisz że nie bylo na to żadnych szans :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    ja miałam w zeszłym cyklu w 24dc... więc kto wie...
    a @ dostałam w 41... także nie zdziwie się jakbyś miała dopieo teraz hehe

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny po krótkiej drzemce. Cycki jak le dotknę lub jak na brzuchu leze nie dają o sobie zapomnieć. Coś mnie też zaczął brzuch ćmić. Chyba@ idzie ze zdwojoną siłą..
    Śluz mam jak krem o kolorze kremowym.. to chyba za wczesnie jak na objawy zapowiadające groszka co ?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Ja dziewczyny po krótkiej drzemce. Cycki jak le dotknę lub jak na brzuchu leze nie dają o sobie zapomnieć. Coś mnie też zaczął brzuch ćmić. Chyba@ idzie ze zdwojoną siłą..
    Śluz mam jak krem o kolorze kremowym.. to chyba za wczesnie jak na objawy zapowiadające groszka co ?
    za cycki odpowiada progesteron więc na pewno pracuje dobrze :) co widać po temperaturze i po Twoich cyckach... :) kremowy śluz przeważnie występuje po owu.. więc no wiesz jak to jest... objawy @ mogą równie dobrze być objawiami ciążowymi :)
    musisz jeszcze troszkę poczekać bo dziś dopiero 9dpo.. więc jeszcze trochę :)

• Nats Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    A kiedy robiłaś ten test ciążowy? WIESZ cuda się zdarzają nawet jak myślisz że nie bylo na to żadnych szans :)
    Test robiłam wczoraj. Raczej u mnie to mało prawdopodbne. Wolę się nie nakrecac niepotrzebnie :P
    Nie wiem. Poczekamy zobaczymy kiedy @ raczy zawitać :)

3500 g 54 cm <3
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats batdzo mozliwe że masz tak póxno owulkę....ale jeśli tempka bedzie sie utrzymywać wysoko to ja bym zatestowała za pare dni jeszcze ciążowy tak czy siak...:)

Flaming- nie chcę Cie przygnębiac ,ani nic takiego ale nie wiem czy to normalne że Ci cały cykl wychodzą owu na plus...podobno przy podwyższonym LH moga takie cuda wychodzić, a ten z kolei może wskazywac na PCOS.......tak tylko chciałam zwrócic uwage.....

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    Nats batdzo mozliwe że masz tak póxno owulkę....ale jeśli tempka bedzie sie utrzymywać wysoko to ja bym zatestowała za pare dni jeszcze ciążowy tak czy siak...:)

Flaming- nie chcę Cie przygnębiac ,ani nic takiego ale nie wiem czy to normalne że Ci cały cykl wychodzą owu na plus...podobno przy podwyższonym LH moga takie cuda wychodzić, a ten z kolei może wskazywac na PCOS.......tak tylko chciałam zwrócic uwage.....

Dzieki Allmita, zbadam co trzeba! <3
    ale na owulke wychodzi mi kreska mocna bordowa - tak jak testowa..a w dni bez owulki mam kreski ale o wiele slabsze..na PCOS robi sie rezerwe jajnikowa i co jeszcze?

EDIT: testy clear blue wychodza mi negatywne.
    EDIT1: ale dzieki za info, bede za dwa tyg w Polsce to zrobie wszystkie hormony jakie istnieja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 17:02

• Gotowa Nowa

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam staraczki!!
    Ja w lutym podjęłam decyzję o pierwszej fasolce <3 Myślałam o niej już jakiś czas i w końcu zdecydowałam się próbować :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

Andzia
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    Dzieki Allmita, zbadam co trzeba! <3
    ale na owulke wychodzi mi kreska mocna bordowa - tak jak testowa..a w dni bez owulki mam kreski ale o wiele slabsze..na PCOS robi sie rezerwe jajnikowa i co jeszcze?

EDIT: testy clear blue wychodza mi negatywne.
    EDIT1: ale dzieki za info, bede za dwa tyg w Polsce to zrobie wszystkie hormony jakie istnieja :D

ja zrozumiałam że w inne dni tez Ci wychodzi taka mocna kreska jak testowa..:)
    jak w inne dni wychodza Ci kreski ale jaśniejsze-to jest ok, to nie ma znaczenia...:)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotowa wrote:
    Witam staraczki!!
    Ja w lutym podjęłam decyzję o pierwszej fasolce <3 Myślałam o niej już jakiś czas i w końcu zdecydowałam się próbować :)
    Witamy :) Witamy :)

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotowa wrote:
    Witam staraczki!!

Andzia życzę powodzenia! :) Kochana, zacznij prowadzić wykres :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny apropos tych testów...z tych dostępnych w kraju( w sensie Polsce..:) ) to które są tzw najczulsze??
    mi znów testy prawie nie chcą wychodzić, więc chciałabym zakupic jakies mega czułe...dzis patrzyłam w sklepie gdzie zamawiam imofen ale tam maja testy o czułości 25- to troche mało.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy ktorys z waszych Panow (jak to brzmi, co my suczki hahaha) mial badane hormony?
    ja mojego juz prawie namowilam
    i z tego co przeczytalam to wazne jest okreslenie: testosteronu, prolaktyny, lh, fsh

moze cos jeszcze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    dziewczyny apropos tych testów...z tych dostępnych w kraju( w sensie Polsce..:) ) to które są tzw najczulsze??
    mi znów testy prawie nie chcą wychodzić, więc chciałabym zakupic jakies mega czułe...dzis patrzyłam w sklepie gdzie zamawiam imofen ale tam maja testy o czułości 25- to troche mało.....

najczulsze to testy o czulosci 20 (innych nie widzialam)
    moje one step sa na ebaju i wysylka 50 testow to 10 zlotych, czyli jak przeliczysz na jeden test to nie jest tak drogo :D

jeszcze facelle z rossmanna sa fajne :)

Allmita lubi tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:

Ja mam 2 rodzaje testów owu w domu i oba mam o czułości 25.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotowa wrote:
    Witam staraczki!!

hej hej :)
    witamy, u nas specjalisci z kazdej dziedziny :D rozgosc sie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotowa wrote:
    Witam staraczki!!

Witamy Cię serdecznie i życzymy miłego pobytu :) A skąd jesteś?

Dziewczynki co do testów moje zamówione z allegro jak na razie się nie sprawdziły.

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.o jakieś dziwactwa wychodzą mi na moim wykresie :/ OF zmienił mi datę miesiączki. Mam dostać 20 kwietnia, a przesunął ją na 14 kwiecień... O.o

xnw4lhb8dt2ans8c.png
‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ