X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Dziewczyny,
    tak czysto teoretycznie czy możliwa jest owulka w 30 dniu cyklu??
    Bo nic nie kumam. Teraz zrobiłam test i ledwo widoczna kreseczka.
    A przy siusianiu było tyle śluzu rozciągliwego jak nigdy.
    No i dzisiaj tempka mi poszła do góry.
    Dziwny twór ze mnie chyba...
    Zrób test ciążowy.
    Jeśli owu Ci wyszedł tak późno. Tak słyszałam że owulacyjne wychodzą na początku ciąży

• Nats Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Zrób test ciążowy.
    Jeśli owu Ci wyszedł tak późno. Tak słyszałam że owulacyjne wychodzą na początku ciąży
    Robiłam i na pewno nie jestem w ciazy ;)
    U mnie cykl bez owu był. Tylko tak się zastanwiam czy teoretycznie owulka tak późno byłaby w ogole możliwa ;) Ale to chyba mało prawdopodobne.

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    U mnie cykl bez owu był. Tylko tak się zastanwiam czy teoretycznie owulka tak późno byłaby w ogole możliwa ;) Ale to chyba mało prawdopodobne.

A kiedy robiłaś ten test ciążowy? WIESZ cuda się zdarzają nawet jak myślisz że nie bylo na to żadnych szans :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    ja miałam w zeszłym cyklu w 24dc... więc kto wie...
    a @ dostałam w 41... także nie zdziwie się jakbyś miała dopieo teraz hehe

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny po krótkiej drzemce. Cycki jak le dotknę lub jak na brzuchu leze nie dają o sobie zapomnieć. Coś mnie też zaczął brzuch ćmić. Chyba@ idzie ze zdwojoną siłą..
    Śluz mam jak krem o kolorze kremowym.. to chyba za wczesnie jak na objawy zapowiadające groszka co ?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Ja dziewczyny po krótkiej drzemce. Cycki jak le dotknę lub jak na brzuchu leze nie dają o sobie zapomnieć. Coś mnie też zaczął brzuch ćmić. Chyba@ idzie ze zdwojoną siłą..
    Śluz mam jak krem o kolorze kremowym.. to chyba za wczesnie jak na objawy zapowiadające groszka co ?
    za cycki odpowiada progesteron więc na pewno pracuje dobrze :) co widać po temperaturze i po Twoich cyckach... :) kremowy śluz przeważnie występuje po owu.. więc no wiesz jak to jest... objawy @ mogą równie dobrze być objawiami ciążowymi :)
    musisz jeszcze troszkę poczekać bo dziś dopiero 9dpo.. więc jeszcze trochę :)

• Nats Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    A kiedy robiłaś ten test ciążowy? WIESZ cuda się zdarzają nawet jak myślisz że nie bylo na to żadnych szans :)
    Test robiłam wczoraj. Raczej u mnie to mało prawdopodbne. Wolę się nie nakrecac niepotrzebnie :P
    Nie wiem. Poczekamy zobaczymy kiedy @ raczy zawitać :)

3500 g 54 cm <3
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats batdzo mozliwe że masz tak póxno owulkę....ale jeśli tempka bedzie sie utrzymywać wysoko to ja bym zatestowała za pare dni jeszcze ciążowy tak czy siak...:)

Flaming- nie chcę Cie przygnębiac ,ani nic takiego ale nie wiem czy to normalne że Ci cały cykl wychodzą owu na plus...podobno przy podwyższonym LH moga takie cuda wychodzić, a ten z kolei może wskazywac na PCOS.......tak tylko chciałam zwrócic uwage.....

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    Nats batdzo mozliwe że masz tak póxno owulkę....ale jeśli tempka bedzie sie utrzymywać wysoko to ja bym zatestowała za pare dni jeszcze ciążowy tak czy siak...:)

Flaming- nie chcę Cie przygnębiac ,ani nic takiego ale nie wiem czy to normalne że Ci cały cykl wychodzą owu na plus...podobno przy podwyższonym LH moga takie cuda wychodzić, a ten z kolei może wskazywac na PCOS.......tak tylko chciałam zwrócic uwage.....

Dzieki Allmita, zbadam co trzeba! <3
    ale na owulke wychodzi mi kreska mocna bordowa - tak jak testowa..a w dni bez owulki mam kreski ale o wiele slabsze..na PCOS robi sie rezerwe jajnikowa i co jeszcze?

EDIT: testy clear blue wychodza mi negatywne.
    EDIT1: ale dzieki za info, bede za dwa tyg w Polsce to zrobie wszystkie hormony jakie istnieja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 17:02

• Gotowa Nowa

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam staraczki!!
    Ja w lutym podjęłam decyzję o pierwszej fasolce <3 Myślałam o niej już jakiś czas i w końcu zdecydowałam się próbować :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

Andzia
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    Dzieki Allmita, zbadam co trzeba! <3
    ale na owulke wychodzi mi kreska mocna bordowa - tak jak testowa..a w dni bez owulki mam kreski ale o wiele slabsze..na PCOS robi sie rezerwe jajnikowa i co jeszcze?

EDIT: testy clear blue wychodza mi negatywne.
    EDIT1: ale dzieki za info, bede za dwa tyg w Polsce to zrobie wszystkie hormony jakie istnieja :D

ja zrozumiałam że w inne dni tez Ci wychodzi taka mocna kreska jak testowa..:)
    jak w inne dni wychodza Ci kreski ale jaśniejsze-to jest ok, to nie ma znaczenia...:)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotowa wrote:
    Witam staraczki!!
    Ja w lutym podjęłam decyzję o pierwszej fasolce <3 Myślałam o niej już jakiś czas i w końcu zdecydowałam się próbować :)
    Witamy :) Witamy :)

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotowa wrote:
    Witam staraczki!!

Andzia życzę powodzenia! :) Kochana, zacznij prowadzić wykres :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny apropos tych testów...z tych dostępnych w kraju( w sensie Polsce..:) ) to które są tzw najczulsze??
    mi znów testy prawie nie chcą wychodzić, więc chciałabym zakupic jakies mega czułe...dzis patrzyłam w sklepie gdzie zamawiam imofen ale tam maja testy o czułości 25- to troche mało.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy ktorys z waszych Panow (jak to brzmi, co my suczki hahaha) mial badane hormony?
    ja mojego juz prawie namowilam
    i z tego co przeczytalam to wazne jest okreslenie: testosteronu, prolaktyny, lh, fsh

moze cos jeszcze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    dziewczyny apropos tych testów...z tych dostępnych w kraju( w sensie Polsce..:) ) to które są tzw najczulsze??
    mi znów testy prawie nie chcą wychodzić, więc chciałabym zakupic jakies mega czułe...dzis patrzyłam w sklepie gdzie zamawiam imofen ale tam maja testy o czułości 25- to troche mało.....

najczulsze to testy o czulosci 20 (innych nie widzialam)
    moje one step sa na ebaju i wysylka 50 testow to 10 zlotych, czyli jak przeliczysz na jeden test to nie jest tak drogo :D

jeszcze facelle z rossmanna sa fajne :)

Allmita lubi tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:

Ja mam 2 rodzaje testów owu w domu i oba mam o czułości 25.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotowa wrote:
    Witam staraczki!!

hej hej :)
    witamy, u nas specjalisci z kazdej dziedziny :D rozgosc sie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotowa wrote:
    Witam staraczki!!

Witamy Cię serdecznie i życzymy miłego pobytu :) A skąd jesteś?

Dziewczynki co do testów moje zamówione z allegro jak na razie się nie sprawdziły.

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.o jakieś dziwactwa wychodzą mi na moim wykresie :/ OF zmienił mi datę miesiączki. Mam dostać 20 kwietnia, a przesunął ją na 14 kwiecień... O.o

xnw4lhb8dt2ans8c.png
‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ