WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Ech każda marzy o groszku :(
    Czasem jak tak sobie o tym pomyślę, to czuję się zupełnie rozbita!
    Bardzo, bardzo tego pragnę...

Kasiu każdej z nas w końcu się uda. Tylko ja już czasami nie mam siły. Za długo to już się wlecze... Nie wiem na jak długo jeszcze starczy mi sił, żeby walczyć.

Karolina2787, Kasia1987, Zołza:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uda nam się kochane <3 marzenia się spełniają musimy wierzyć w siebie

Margaretka89, Kasia1987, Zołza:), Tuliska, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Kasiu każdej z nas w końcu się uda. Tylko ja już czasami nie mam siły. Za długo to już się wlecze... Nie wiem na jak długo jeszcze starczy mi sił, żeby walczyć.

Kochana będziemy z Tobą i wgl to wszystkie w tym siedzimy także jedna za wszystkie wszystkie za jedną :D <3

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ale mnie wysypało po owulce. Wszędzie mam krosty :(

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Uda nam się kochane <3 marzenia się spełniają musimy wierzyć w siebie
    Dobrze pisze!

Polać jej! :D

Karolina2787, Kasia1987, Margaretka89, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku to jest okropne...
    Ja tak miałam cykl temu- mąż się ze mnie śmiał, że wyglądam jak nastolatka.
    Ciekawe, czy niepokalanek mi w tym pomoże w tym cyklu, bo to takie hormonalne dziady wychodzą..

79a3f17d9a8db1f16846464f79463ca3.png

28 lat, 4 cs

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zacznijmy wspólnie ćwiczyć joge... na odstresowanie ;)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Dobrze pisze!

Polać jej! :D

hehe to pod wieczór :D

Dziewczyny to są tak zwane zachciewajki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    hehe to pod wieczór :D

Dziewczyny to są tak zwane zachciewajki :D

No to teraz polać : kawy, herbaty, wody, gluta... czy co tam luisz sobie za dnia łyknąć :P

Karolina2787, Margaretka89, Kasia1987, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry staraczki:) Wreszcie się wyspałam. Wow, 9 godz snu to szał dla mnie:)

Nie zamartwiajcie się dziewczyny, mamy przesilenie wiosenne więc tempo ma prawo szaleć i wcale nie oznaczać braku owu. Gdzieś czytałam że cykle w czasie przesilenia są zupełnie inne niż w innym czasie. Często dużo mniej lub bardziej bolesne niż w innym okresie roku.

Fantastycznego dzionka wam życzę i na pocieszenia wrzucam mojego biednego psiaka, nie dość że bez jajek to jeszcze różowy kołnierz mu założyli bo niebieskie sią skończyły hehhe

m7ry21.jpg

Karolina2787, Margaretka89, Kasia1987, poziomka12, Allmita, Duśka;), WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz polać : kawy, herbaty, wody, gluta... czy co tam luisz sobie za dnia łyknąć :P

hehe ok załyczam soczek marchewkowy zdrówko Zołza i wszystkie staraczki zdrówko na fasolinki nasze!!! :) Co do jogi to pewnie wieczorkiem każda załączy skype, puścimy jedną muzę i dawaj ćwiczymy medytujemy rozluźniamy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Dzień dobry staraczki:) Wreszcie się wyspałam. Wow, 9 godz snu to szał dla mnie:)

Nie zamartwiajcie się dziewczyny, mamy przesilenie wiosenne więc tempo ma prawo szaleć i wcale nie oznaczać braku owu. Gdzieś czytałam że cykle w czasie przesilenia są zupełnie inne niż w innym czasie. Często dużo mniej lub bardziej bolesne niż w innym okresie roku.

Fantastycznego dzionka wam życzę i na pocieszenia wrzucam mojego biednego psiaka, nie dość że bez jajek to jeszcze różowy kołnierz mu założyli bo niebieskie sią skończyły hehhe

m7ry21.jpg

Wyrazy współczucia po stracie jajek dla Psiaka :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    hehe ok załyczam soczek marchewkowy zdrówko Zołza i wszystkie staraczki zdrówko na fasolinki nasze!!! :) Co do jogi to pewnie wieczorkiem każda załączy skype, puścimy jedną muzę i dawaj ćwiczymy medytujemy rozluźniamy :)

Ta wspólna joga to nie głupi pomysł B-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:

m7ry21.jpg

hehe biedulek wygląda jak klosz od lampy :D hihi Co do przesilenia zgadzam się z Tobą kochana i również miłego dzionka życzę! :)

Elunia, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki newsik..
    Quote:
    "Medycyna czasem określa, że owulacja jest za wczesna lub za późna. Za zbyt wczesną byłaby uważana ta przed 10-tym dniem cyklu, za zbyt późną ta po 20-tym. Istnieje możliwość zajścia w ciążę przy regularnych późnych owulacjach, ale jeśli jajeczkujesz późno twoje szanse na ciążę maleją w związku z tym, że:
    owulacje są rzadsze (np. przy cyklu wynoszącym 39 dni to tylko 9 jajeczek w roku, przy 28-dniowym 13)
    możliwość produkowania nieprawidłowych jajeczek (dotyczy to także owulacji zbyt wczesnych). To oznacza, że są nieodpowiednie do zapłodnienia i implantacji
    poziomy hormonów nie są zsynchronizowane
    endometrium może nie być gotowe na implantację, jeśli zbyt dużo czasu upłynęło / zbyt mało od ostatniego okresu. Jajeczko może być zapłodnione, ale zarodek nie może się właściwie zagnieździć."

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo medytacja...

Ooooooom.... oooooommmm..... Ooooooooooooommm....

:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta wspólna joga to nie głupi pomysł B-)

To trza dziewoje namówić i działamy na wiosnę ruch się przyda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I każda wrzuca selgie z maty wieczorem :P

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    To trza dziewoje namówić i działamy na wiosnę ruch się przyda :)
    Ja mam postanowienie na wiosnę, że na rowerze narobię kilometrów. zobaczymy co mi z tego wyjdzie :D

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selfie* kurde :P

‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ