Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasia1987 wrote:
Ja siedzę na scisnietych udach :p Jak się nie zleje to będzie dobrzeKasia1987, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
-
Właśnie- może ktoś zna odpowiedź...
Ja sobie od dawna popijam z rana na czczo wodę z cytryną świeżo wyciśniętą.
Czy to niczemu nie szkodzi w staraniach?
Wiele słyszałam że środowisko w pipce jest zakwaszone i to chyba niszczy plemniorki, a ja dolewam kwasa z rańca... Może to źle?
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Kasia1987 wrote:hahahahahah przepraszam Cię moja droga
Byłam pewna, że to już kolejny, a faktycznie miałaś taki rozwleczony początek.
To, że długi to pal licho, byle owulacyjny! Żeby szansa była
Ja po tym niepokalanku czuję się normalnie.
Co zauważyłam- mam lepszą cerę, nie wysypało mnie na razie na owulkę, zobaczymy jak będzie kilka dni po.
Myślałam, że mi owu przyspieszy, ale nie- wygląda na to, że będzie w moim normlanym terminie. Może za krótko biorę żeby aż tak przesuwało. Bo przecież to dopiero 2 tyg zażywania.
Zero skutków ubocznych u mniewięc ogólnie pozytywnie.
28 lat, 4 cs
No w sumie lepsza owulacja w 28 dc niż żadna
Ale wczoraj widziałam wykres gdzie owulka była w 26 dc i ciazowy, więc może jakas nadzieja jestKasia1987 lubi tę wiadomość
3500 g 54 cm -
nick nieaktualnyKlaudyŚ wrote:A ja obudzilam sie bo. Moj zadzwonił z roboty bo tęskni...ehh te chłopy
Ja mam takie tel zazwyczaj w niedz rano po grubszej imprezie kiedy mój "umiera".... wtedy teskni, kocha, potrzebuje....Kiedys mi sie go zal zrobiło i się wróciłam (jechałam do mamy ) ... spał , zakluczyl drzwi i nie mogłam wejsc do domu do 15:00.... Taki mnie potrzebował :p
Kasia1987 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasia1987 wrote:
Jeśli picie wody z cytryną jest Be to dobrze bo ja zawsze zapominam zeby ja wypic -
O proszę, sama znalazłam ciekawe odp na moje pytania, może ktoś skorzysta:
O PICIU WODY Z CYTRYNA (wyciągnięte te info, które dotyczą starań):
Woda z cytryną pomaga zapobiegać nowotworom, a to dlatego, że cytryny są wysoce zasadowe. Liczne badania wykazują, że rak nie może rozwijać się w środowisku zasadowym. Cytryna, choć ma kwaśny smak, zalicza się do najbardziej zasadowych owoców korzystnie wpływających na nasz organizm.
(czyli źle myślałam, że to zakwaszanie dodatkowe)
Woda z cytryną dostarcza naszemu organizmowi elektrolitów, jakich nasz organizm potrzebuje: magnezu, wapnia i potasu, a ten ostatni jest szczególnie potrzebny do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego.
(czyli można stosować zamiast albo dodatkowo poza tabletkami)
Ciepła woda z cytryną polecana jest także kobietom w ciąży, bo witamina C pomaga w tworzeniu się tkanki kostnej płodu, a ze względu na wysoką zawartość potasu, ułatwia formowanie komórek mózgu i układu nerwowego dziecka.
Gaduaaa, Karolina2787 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nats wrote:No w sumie lepsza owulacja w 28 dc niż żadna
Ale wczoraj widziałam wykres gdzie owulka była w 26 dc i ciazowy, więc może jakas nadzieja jestKasia1987, Nats lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualnyKasia1987 wrote:O proszę, sama znalazłam ciekawe odp na moje pytania, może ktoś skorzysta:
O PICIU WODY Z CYTRYNA (wyciągnięte te info, które dotyczą starań):
Woda z cytryną pomaga zapobiegać nowotworom, a to dlatego, że cytryny są wysoce zasadowe. Liczne badania wykazują, że rak nie może rozwijać się w środowisku zasadowym. Cytryna, choć ma kwaśny smak, zalicza się do najbardziej zasadowych owoców korzystnie wpływających na nasz organizm.
(czyli źle myślałam, że to zakwaszanie dodatkowe)
Woda z cytryną dostarcza naszemu organizmowi elektrolitów, jakich nasz organizm potrzebuje: magnezu, wapnia i potasu, a ten ostatni jest szczególnie potrzebny do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego.
(czyli można stosować zamiast albo dodatkowo poza tabletkami)
Ciepła woda z cytryną polecana jest także kobietom w ciąży, bo witamina C pomaga w tworzeniu się tkanki kostnej płodu, a ze względu na wysoką zawartość potasu, ułatwia formowanie komórek mózgu i układu nerwowego dziecka.
No to trzeba popracować nad pamięcią jednak ;P -
Margaretka89 wrote:Część dziewczyny. Jak tam dzionek? Ostatnio mało pisze bo coś weny nie mam, ale cały czas Was czytam
Więc jestem na bieżąco
właśnie mało Ciebie było
dobrze że wróciłaś na pokład
Margaretka89 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zołza:) wrote:Mój na szczęście też od święta.
Jutro ma urodziny więc będę znów miłością jego życia hahaha
Haha :d
Moj ma dopiero w czerwcu
Ale poza tymi dniami caly czas mi mowi ze kocha mnie nad życie ze zmienilam jego zycie na lepsze, ze wydoroslal dzieki mnie. Bo wcześniej to i lysy byl dresy, tatuaze, bijatyki codzienne ,noi wiadomo co jeszcze palil .
A ja odcielam go od kolegow od razu zmianaZołza:) lubi tę wiadomość
-
Nats- każda owulacja nawet ta późna to szansa na dziecko- taka sama jak wczesna owulka. Byle potem była w miarę ok ta faza do okresu -żeby nie za krótka, żeby mogło się zagnieździć. Także jest super, trzymamy kciuki!
Judi -jesteś w 12 dpo nie? Nigdy nie wiadomo kiedy jest dokładnie owulacja, więc równie dobrze możesz być dzień wcześniej lub później, ja się programem ovufriend nie sugeruję, co on tam wie... Lepiej na objawy własne patrzeć. Nie ma @ to jest nadzieja! Zobaczysz jutro czy temp odbije do góry, czy zostanie tak w dole..
Zołza trzymam na maxa!!! Jeszcze 30 min
Magraretka witaj! Ladny wykres!
Margaretka89, Nats lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKlaudyŚ wrote:Haha :d
Moj ma dopiero w czerwcu
Ale poza tymi dniami caly czas mi mowi ze kocha mnie nad życie ze zmienilam jego zycie na lepsze, ze wydoroslal dzieki mnie. Bo wcześniej to i lysy byl dresy, tatuaze, bijatyki codzienne ,noi wiadomo co jeszcze palil .
A ja odcielam go od kolegow od razu zmiana
No to szacun dla Ciebie -
nick nieaktualnyKasia1987 wrote:Nats- każda owulacja nawet ta późna to szansa na dziecko- taka sama jak wczesna owulka. Byle potem była w miarę ok ta faza do okresu -żeby nie za krótka, żeby mogło się zagnieździć. Także jest super, trzymamy kciuki!
Judi -jesteś w 12 dpo nie? Nigdy nie wiadomo kiedy jest dokładnie owulacja, więc równie dobrze możesz być dzień wcześniej lub później, ja się programem ovufriend nie sugeruję, co on tam wie... Lepiej na objawy własne patrzeć. Nie ma @ to jest nadzieja! Zobaczysz jutro czy temp odbije do góry, czy zostanie tak w dole..
Zołza trzymam na maxa!!! Jeszcze 30 min
Magraretka witaj! Ladny wykres!
Kiwam się na tym fotelu a nie dam się