Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Pączek wrote:o matko....poszłam zrobić obiad i żeby za wami nadgonić to 4 strony do czytania
ależ macie tempo
Kochana 4 strony z nami to pikuś.. Rozgrzewka właściwie. Poczekaj poczekaj. .. Tu się i 1.5 godziny nadrabia...31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
WaldhauzerM wrote:Przepis Kopsnij..
-2 szklanki mąki pszennej
-1 szklanka mleka
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-1 łyżka cukru waniliowego
-2 jajka
-3 łyżki cukru
-1 duże jabłko
Żółtka oddzielamy od białek.
Ubijamy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na gładki kogel mogel.Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na zmianę wlewamy mleko, trochę mąki, mleko, trochę mąki.
Gdy masa jest gładka, dodajemy do całości starte na dużych oczkach jabłko.Następnie białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy.SmażymyWaldhauzerM lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:właśnie takie robię
dobrze mają z Tobą Twoje chłopaki
Mi na chwilę obecną nie pozostaje nic innego jak zanurkować w szafce ze słodyczamiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 18:18
Gaduaaa, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
-
Gaduaaa wrote:dzięki
zawsze coś hehe aby podnieść glukozę he
Ja musze mieć zawsze zapas batoników w szafce - uzależnienie - po obiedzie musze zjeść coś słodkiego - inaczej bujam się po domu bez melodii i mojego chłopa tylko drażnię że się kręcę i wiercęwięc słodycz musi być
Gaduaaa, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
-
Pączek wrote:Ja musze mieć zawsze zapas batoników w szafce - uzależnienie - po obiedzie musze zjeść coś słodkiego - inaczej bujam się po domu bez melodii i mojego chłopa tylko drażnię że się kręcę i wiercę
więc słodycz musi być
FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:SKŁADNIKI
-2 szklanki mąki pszennej
-1 szklanka mleka
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-1 łyżka cukru waniliowego
-2 jajka
-3 łyżki cukru
-1 duże jabłko
Żółtka oddzielamy od białek.
Ubijamy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na gładki kogel mogel.Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na zmianę wlewamy mleko, trochę mąki, mleko, trochę mąki.
Gdy masa jest gładka, dodajemy do całości starte na dużych oczkach jabłko.Następnie białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy.Smażymy
Dziękuję31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.