X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Bo wiesz.. Szczerze to trzeba uważać.. Dziwię się że nie kazał Ci przyjść na monitoring.. Jak będzie za duże to co?? Ja bym wolała sprawdzić jak urosło a jeśli temp po ovu pójdzie w górę to będzie wiadomo że Progesteron jest czyli ovu była... Chociaż nie.. Jak masz dupka brać to Ci i tak pójdzie do góry..
    Trochę ryzyko..

A co będzie jak będzie za duże? Sama nie wiem co mam zrobić. Popytam się czy w ośrodku zdrowia mają usg, jeśli tak to pójdę dwa razy ale na nfz, a jak nie to sama nie wiem :/

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Mi się ten wykres partolił od początku- nie chciała mi spaść po okresie temp, niepokalanek wprowadziłam trochę później, więc raczej obstawiam, że to taki cykl dłuższy będzie. Pociągnę to ziółko też 90 dni, bo po 2 tyg nie sądzę, żeby jakieś w ogole były efekty.

Pewna jesteś?? Kurcze nie widziałam Twoich wcześniejszych wykresów ale skoro ten cykl jest taki może to rzeczywiście sprawka ziółka..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Sylwia.. Bo Ty mówiłaś że suwaczek spóźnia się o tydzień..
    A jakby datę @ przesunąć o tydzień.. Tzn wpisać z tygodniowym wyprzedzeniem to byłoby ok..??
    To nie tak że spóźnia się o tydzień tylko pisze np. Że jesteś w 11 tygodniu i 3 dniu czyli info dla 12 tygodnia powinno iść a on daje info dla 11. A jakbyś przesunela @ to wtedy by info się zgadzało ale tydzień na suwaczku nie :(

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie jest Gizmo ? myślę że na oficjalną liste możesz mnie zapisać... z oficjalnym testowaniem na 23 kwietnia ... :D
    (te nie oficjalne nie koniecznie muszą być wpisane i zapisane ;) hi hi hi)

WaldhauzerM, Sylwia91 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    A co będzie jak będzie za duże? Sama nie wiem co mam zrobić. Popytam się czy w ośrodku zdrowia mają usg, jeśli tak to pójdę dwa razy ale na nfz, a jak nie to sama nie wiem :/

Bo to o Twoje bezpieczeństwo chodzi..

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia TY to masz chłopa słodkiego :)

Elunia lubi tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Dobre..

To ja ostatnio widziałam taki demot. Ginekolog bada 16 latkę i mówi że jest w ciąży. A jej matka to niemożliwe przecież ona nawet się nie całowała z chłopakiem.. Córka przytakuje.. Lekarz podchodzi do okna i mówi.. Toż to cud.. Ostatnio taki był 2 tysiące lat temu.. Gratuluję pani że dostąpiła niepokalanego poczęcia...

Waldziu ja to tu udostepnilam :p

Gaduaaa lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi np na suwaczku mam teraz to co na bbf mialam tydzień temu a na bbf teraz mam to:Twoje dziecko mierzy teraz około 6.1 cm (2.4 cala) i waży około 9-13 gramów (0.3-0.5 uncji).

• szuflada Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czym się różni morfologia 3 diff a 5 diff? i ile to u Was mniej więcej kosztuje?

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Bo to o Twoje bezpieczeństwo chodzi..

Wiem kochana, ale ja naprawdę już słabo z kasą stoję :/ A jedna wizyta kosztuje 80zł. Dla mnie to naprawdę dużo.

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trafi mnie coś zaraz.. Dzwoni oby do mnie i mówi że zaraz będzie w domu i jak odwioze go do pracy to mam po pracowników jechać.. Heh. A miał wynik odebrać.. Zapomniał.. Od rana siedzę dzwonie sprawy firmy załatwiam i jeszcze mało.. A ja co??

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Czytałam że od tygodnia moja dzidzia kopie i przeciąga się hihi szkoda że nie mogę tego jeszcze poczuć....

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Waldi np na suwaczku mam teraz to co na bbf mialam tydzień temu a na bbf teraz mam to:Twoje dziecko mierzy teraz około 6.1 cm (2.4 cala) i waży około 9-13 gramów (0.3-0.5 uncji).

A powiedz mi bo ja nie paczyłam tam wszystkiego.. Te info są w pakiecie zwykłym czy premium??

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Trafi mnie coś zaraz.. Dzwoni oby do mnie i mówi że zaraz będzie w domu i jak odwioze go do pracy to mam po pracowników jechać.. Heh. A miał wynik odebrać.. Zapomniał.. Od rana siedzę dzwonie sprawy firmy załatwiam i jeszcze mało.. A ja co??
    A to gad! Opierdziel go i powiedz że bez wyniku ani rusz hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Elunia TY to masz chłopa słodkiego :)
    Jak sobie przypomni to tak..:)
    Na walentynki kupił mi naszyjnik z wielkim bursztynem...taki wiesz..co nasze mamy by się ucieszyły...
    Chodzę w nim żeby mu przykrości nie robić......

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na 5 lat związku kupił mi zdalnie sterowany helikopter taki jak dzisiaj te drony są... myślał, że będzie super zabawa... a ja czekałam wtedy na pierścionek :P buhahaha już kiedyś tu dziewczynom pisałam :d

Sylwia91, Elunia, Allmita, kozamonia lubią tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    A powiedz mi bo ja nie paczyłam tam wszystkiego.. Te info są w pakiecie zwykłym czy premium??
    Info o dziecku cale masz w zwyklym a o Tobie czyli jak się mozesz czuć masz bodajże dwa zdania a więcej już w premium ale nie opłaca się tego kupować bo nic nowego tam się nie dowiesz

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    gdzie jest Gizmo ? myślę że na oficjalną liste możesz mnie zapisać... z oficjalnym testowaniem na 23 kwietnia ... :D
    (te nie oficjalne nie koniecznie muszą być wpisane i zapisane ;) hi hi hi)
    Zara na kompa wejde listę odkopać

Gaduaaa lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny...

Boże... co ja najlepszego zrobiłam? Byłam na badania okresowych dzisiaj z pracy no i nie miałam pojęcia że rentgen płuc mi zleca... wszystko w takim tempie ze ja nie zdążyłam nawet pomyśleć :( fakt babka pytała czy jestem w ciąży a ja... ze nie! No bo narazie nie, głupia sobie tak pomyslalam. Tak mi się wydaje, a jak teraz zaczęłam czytać dr Google o rentgenie w pierwszych dniach po zaplodnieniu zamarlam, przerazilam się na całego... A co jeśli? Ja chyba zejde na zawał. Jaka ja jestem głupia...

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uffff doczytałam...:) Waldi i Klaudyś trzymam kciuki za bety..:)

dziewczyny które maja brac clo...Kozamonia i Margaretka, tak? u mnie też ginka to planowała, ale powiedziała że bez badań nasienia męża nie będzie sie za to zabierać bo zaden szanowany gin tak nie robi....tak mi powiedziała, także ten....no i potem jest to wszystko pod monitem sprawdzane-czy rosna itp..
    ale z racji że w tym msc moja ginka ma urlop to i tak z monitu u mnie nici więc jeszcze odpuszcze małżowi..;)

Margaretka89 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
‹‹ 1300 1301 1302 1303 1304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ