X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Bo wiesz.. Szczerze to trzeba uważać.. Dziwię się że nie kazał Ci przyjść na monitoring.. Jak będzie za duże to co?? Ja bym wolała sprawdzić jak urosło a jeśli temp po ovu pójdzie w górę to będzie wiadomo że Progesteron jest czyli ovu była... Chociaż nie.. Jak masz dupka brać to Ci i tak pójdzie do góry..
    Trochę ryzyko..

A co będzie jak będzie za duże? Sama nie wiem co mam zrobić. Popytam się czy w ośrodku zdrowia mają usg, jeśli tak to pójdę dwa razy ale na nfz, a jak nie to sama nie wiem :/

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Mi się ten wykres partolił od początku- nie chciała mi spaść po okresie temp, niepokalanek wprowadziłam trochę później, więc raczej obstawiam, że to taki cykl dłuższy będzie. Pociągnę to ziółko też 90 dni, bo po 2 tyg nie sądzę, żeby jakieś w ogole były efekty.

Pewna jesteś?? Kurcze nie widziałam Twoich wcześniejszych wykresów ale skoro ten cykl jest taki może to rzeczywiście sprawka ziółka..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Sylwia.. Bo Ty mówiłaś że suwaczek spóźnia się o tydzień..
    A jakby datę @ przesunąć o tydzień.. Tzn wpisać z tygodniowym wyprzedzeniem to byłoby ok..??
    To nie tak że spóźnia się o tydzień tylko pisze np. Że jesteś w 11 tygodniu i 3 dniu czyli info dla 12 tygodnia powinno iść a on daje info dla 11. A jakbyś przesunela @ to wtedy by info się zgadzało ale tydzień na suwaczku nie :(

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie jest Gizmo ? myślę że na oficjalną liste możesz mnie zapisać... z oficjalnym testowaniem na 23 kwietnia ... :D
    (te nie oficjalne nie koniecznie muszą być wpisane i zapisane ;) hi hi hi)

WaldhauzerM, Sylwia91 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    A co będzie jak będzie za duże? Sama nie wiem co mam zrobić. Popytam się czy w ośrodku zdrowia mają usg, jeśli tak to pójdę dwa razy ale na nfz, a jak nie to sama nie wiem :/

Bo to o Twoje bezpieczeństwo chodzi..

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia TY to masz chłopa słodkiego :)

Elunia lubi tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Dobre..

To ja ostatnio widziałam taki demot. Ginekolog bada 16 latkę i mówi że jest w ciąży. A jej matka to niemożliwe przecież ona nawet się nie całowała z chłopakiem.. Córka przytakuje.. Lekarz podchodzi do okna i mówi.. Toż to cud.. Ostatnio taki był 2 tysiące lat temu.. Gratuluję pani że dostąpiła niepokalanego poczęcia...

Waldziu ja to tu udostepnilam :p

Gaduaaa lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi np na suwaczku mam teraz to co na bbf mialam tydzień temu a na bbf teraz mam to:Twoje dziecko mierzy teraz około 6.1 cm (2.4 cala) i waży około 9-13 gramów (0.3-0.5 uncji).

• szuflada Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czym się różni morfologia 3 diff a 5 diff? i ile to u Was mniej więcej kosztuje?

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Bo to o Twoje bezpieczeństwo chodzi..

Wiem kochana, ale ja naprawdę już słabo z kasą stoję :/ A jedna wizyta kosztuje 80zł. Dla mnie to naprawdę dużo.

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trafi mnie coś zaraz.. Dzwoni oby do mnie i mówi że zaraz będzie w domu i jak odwioze go do pracy to mam po pracowników jechać.. Heh. A miał wynik odebrać.. Zapomniał.. Od rana siedzę dzwonie sprawy firmy załatwiam i jeszcze mało.. A ja co??

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Czytałam że od tygodnia moja dzidzia kopie i przeciąga się hihi szkoda że nie mogę tego jeszcze poczuć....

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Waldi np na suwaczku mam teraz to co na bbf mialam tydzień temu a na bbf teraz mam to:Twoje dziecko mierzy teraz około 6.1 cm (2.4 cala) i waży około 9-13 gramów (0.3-0.5 uncji).

A powiedz mi bo ja nie paczyłam tam wszystkiego.. Te info są w pakiecie zwykłym czy premium??

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Trafi mnie coś zaraz.. Dzwoni oby do mnie i mówi że zaraz będzie w domu i jak odwioze go do pracy to mam po pracowników jechać.. Heh. A miał wynik odebrać.. Zapomniał.. Od rana siedzę dzwonie sprawy firmy załatwiam i jeszcze mało.. A ja co??
    A to gad! Opierdziel go i powiedz że bez wyniku ani rusz hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Elunia TY to masz chłopa słodkiego :)
    Jak sobie przypomni to tak..:)
    Na walentynki kupił mi naszyjnik z wielkim bursztynem...taki wiesz..co nasze mamy by się ucieszyły...
    Chodzę w nim żeby mu przykrości nie robić......

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na 5 lat związku kupił mi zdalnie sterowany helikopter taki jak dzisiaj te drony są... myślał, że będzie super zabawa... a ja czekałam wtedy na pierścionek :P buhahaha już kiedyś tu dziewczynom pisałam :d

Sylwia91, Elunia, Allmita, kozamonia lubią tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    A powiedz mi bo ja nie paczyłam tam wszystkiego.. Te info są w pakiecie zwykłym czy premium??
    Info o dziecku cale masz w zwyklym a o Tobie czyli jak się mozesz czuć masz bodajże dwa zdania a więcej już w premium ale nie opłaca się tego kupować bo nic nowego tam się nie dowiesz

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    gdzie jest Gizmo ? myślę że na oficjalną liste możesz mnie zapisać... z oficjalnym testowaniem na 23 kwietnia ... :D
    (te nie oficjalne nie koniecznie muszą być wpisane i zapisane ;) hi hi hi)
    Zara na kompa wejde listę odkopać

Gaduaaa lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny...

Boże... co ja najlepszego zrobiłam? Byłam na badania okresowych dzisiaj z pracy no i nie miałam pojęcia że rentgen płuc mi zleca... wszystko w takim tempie ze ja nie zdążyłam nawet pomyśleć :( fakt babka pytała czy jestem w ciąży a ja... ze nie! No bo narazie nie, głupia sobie tak pomyslalam. Tak mi się wydaje, a jak teraz zaczęłam czytać dr Google o rentgenie w pierwszych dniach po zaplodnieniu zamarlam, przerazilam się na całego... A co jeśli? Ja chyba zejde na zawał. Jaka ja jestem głupia...

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uffff doczytałam...:) Waldi i Klaudyś trzymam kciuki za bety..:)

dziewczyny które maja brac clo...Kozamonia i Margaretka, tak? u mnie też ginka to planowała, ale powiedziała że bez badań nasienia męża nie będzie sie za to zabierać bo zaden szanowany gin tak nie robi....tak mi powiedziała, także ten....no i potem jest to wszystko pod monitem sprawdzane-czy rosna itp..
    ale z racji że w tym msc moja ginka ma urlop to i tak z monitu u mnie nici więc jeszcze odpuszcze małżowi..;)

Margaretka89 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
‹‹ 1300 1301 1302 1303 1304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ