X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska chcialabym ale to nie zalezy ode mnie tylko od Boga :)
    Mi tylko pozostalo czekac

Sylwia91, Tuliska lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Zgadzam się z Almitą, mi też gin wszystko łącznie z tarczycą na NFZ zlecił.
    A ja do gina chodze prywatnie i za wszystko płacę niestety. A u nas w ośrodku zdrowia lekarki tak "tępe" hehe ze strach o coś prosic:)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Sylwia91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Ooo Klaudys to jeszcze tylko chwilka:) popraw mi kochana humor proszę cie;)

Sylwia wiem wiem, ja nawet w ciąży (świadomej) nie jestem ale wiesz jak to my baby potrafimy fiksowac... A ja to jestem panikara.
    Wiem bo sama jestem taka panikara heh ja byłam pewna że jak pójdę to okaże się że nie bije serduszko... Taki lęk mialam przed tym usg ze się cala trzeslam... Ale okazało się wszystko dobrze :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Ooo Klaudys to jeszcze tylko chwilka:) popraw mi kochana humor proszę cie;)

Sylwia wiem wiem, ja nawet w ciąży (świadomej) nie jestem ale wiesz jak to my baby potrafimy fiksowac... A ja to jestem panikara.
    Moja koleżanka jak w ciąży była to wszytko co sprawdzała w cioci Google prowadziło do porodu:-) no masz katar zaczynasz rodzic. Chce Ci się siku dzwoń do lekarza akcja porodowa się zaczęła ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 13:56

Sylwia91, Elunia lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    A ja do gina chodze prywatnie i za wszystko płacę niestety. A u nas w ośrodku zdrowia lekarki tak "tępe" hehe ze strach o coś prosic:)
    Ja właśnie chodzę prywatnie i powiem Ci ze jak policzyłam że wydam 300 zł na badania pierwszego trymestru to dzwonie dzisiaj do niej i zapytam czy mi z przychodni na nfz wystawi skierowanie bez kolejki bo przyjmuje tez na fundusz a jak nie to jestem zapisana w razie co na środę do innego gin na nfz.

Tuliska, Allmita lubią tę wiadomość

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Tuliska chcialabym ale to nie zalezy ode mnie tylko od Boga :)
    Mi tylko pozostalo czekac
    A my czekamy razem z tobą :* jakby to nie bylo będzie dobrze kochana:) jesteśmy z tobą :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:

ja też chodze prywatnie, ale TSH,mocz i morfo dostałam skierowanie od rodzinnego.to sa badania które na nfz po prostu Ci sie NALEŻĄ..

niedługo mam zamiar tez odwiedzic mojego wczesniejszego gina-on na nfz był-moze uda się wysępić troche badan na nfz...bo tyle kasy idzie na tego prywatnego że trzeba kombinować..:(

Elunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Ja właśnie chodzę prywatnie i powiem Ci ze jak policzyłam że wydam 300 zł na badania pierwszego trymestru to dzwonie dzisiaj do niej i zapytam czy mi z przychodni na nfz wystawi skierowanie bez kolejki bo przyjmuje tez na fundusz a jak nie to jestem zapisana w razie co na środę do innego gin na nfz.
    Jeśli tylko masz taka możliwość to korzystaj:) w koncu na co my te składki płacimy? Żeby o recepty się prosić? Okropne to. Walcz ile wlezie;)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyś jeszcze 2 minuty ! ale napięcie !!!!

Sylwia91, Kim87, Zołza:) lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Jeśli tylko masz taka możliwość to korzystaj:) w koncu na co my te składki płacimy? Żeby o recepty się prosić? Okropne to. Walcz ile wlezie;)
    To juz nawet o składki nie chodzi bo w ciąży nie musisz być ubezpieczona a należy Ci się wszystko na nfz

• Tinuviel Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za czekajace wynikow. U mnie mysli pozytywne pierwszy czas od wiekow bola mnie cycki. Tylko owu pozno wyznaczylo owu tylko ze śluzu I przesunelo termin @.

20070929580114.png
    bd061c599e473310a95fd01adee4bb49.png
  • Sylwia91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ a Ty tylko pytasz czy sa i jedziesz czy Ci poda wynik przez tel?

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    ja też chodze prywatnie, ale TSH,mocz i morfo dostałam skierowanie od rodzinnego.to sa badania które na nfz po prostu Ci sie NALEŻĄ..

niedługo mam zamiar tez odwiedzic mojego wczesniejszego gina-on na nfz był-moze uda się wysępić troche badan na nfz...bo tyle kasy idzie na tego prywatnego że trzeba kombinować..:(
    Wiem, wiem ale mocz i morfologia to raczej groszowe sprawy a jak pisalam do moich rodzinnych lekarek nie pałam sympatia ;)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poda wynik przez tel ale dla pewnosci pojade po nie.
    Dzwonilam i nie ma jeszcze bo kierowca sie spoznil i jeszcze nie ma dopiero o 15 beda :((

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinuviel wrote:
    Trzymam kciuki za czekajace wynikow. U mnie mysli pozytywne pierwszy czas od wiekow bola mnie cycki. Tylko owu pozno wyznaczylo owu tylko ze śluzu I przesunelo termin @.
    Wiesz co jakbyś spróbowała skasować śluz R po pozytywnym teście owu to by pokazał Ci owulacje na 14 czy 13 dc

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Dzwonilam i nie ma jeszcze bo kierowca sie spoznil i jeszcze nie ma dopiero o 15 beda :((
    buuuuuu

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Jeszcze godzina nerwów heheh jedz i bądź tam na 15 :*

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale to przeciągają :((((

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy dalej :*

‹‹ 1303 1304 1305 1306 1307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ