X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz ... dwa ... trzy... następna w kolejce do groszka jesteś... Ty !

( osoba pod postem ) :D

zapachmalin lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    mam ssanie na słodkie... albo na chipsy... tragedia...

u mnie to samo! od dwóch dni już. do tego metaliczny smak w ustach, zgaga wieczorami, nerwy takie że sąsiedzi już mnie chyba nienawidzą i skoki nastroju np ostatnio odpadł mi jeden kwiatek ze storczyka bo już przekwitł i płakałam 15 minut grając z moim w monopoly bo to taki piękny kwiatek był. Uspokoiłam się dopiero jak przerażony obiecał, że kupi mi jeszcze jeden. :D a potem śmiałam się z siebie w głos... to już chyba schizofrenia... :D

Gizmo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygrała ... Malyyyyyyyna:D

zapachmalin, Allmita lubią tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Wygrała ... Malyyyyyyyna:D

ja nie wiedziałam, że gramy bo długo kreśliłam tych parę słów. hahahaha. Teraz wpadnę w jeszcze większą paranoję :D w życiu nic nie wygrałam :D No może małża cudownego <3 :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymamy kciuki :D

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyna to ten etap tej urojonej hahaha

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    No to trzymamy kciuki :D

jejku jejku :) dziękuję Zołzo! <3 ja za Was wszystkie też trzymam kciuki, mocno mocno! ;)
    A jak się cieszę jak się udaje... Wczoraj odmówiłam mojemu <3 bo czekałam na info od Waldi i Klaudyś. :) Każdy ma jakieś priorytety :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj próbuję siła umysłu przesunąć dni płodne i owu żeby były o kilka dni wcześniej lub później niż jest to planowane. ;D Mój chłop musi wyjechać akurat wtedy gdy owu i dni płodne...
    To dopiero tragedyja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 14:46

Gizmo lubi tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Ja od wczoraj próbuję siła umysłu przesunąć dni płodne i owu żeby były o kilka dni wcześniej lub później niż jest to planowane. ;D Mój chłop musi wyjechać akurat wtedy gdy mam owu i dni płodne...
    To dopiero tragedyja :D
    znam ten ból kochana! jak na złość nam co miesiąc trafia sie jakiś wyjazd...delegacja czy wizyta u teściów

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siuśki robie mało oryginalnie bo w pojemniki ikea ale kiedyś wszystkie małe kąpały się w zmywarce no i cóż - sikałam do jednego z największych - test mi cały wpadł tzn przepadł z kretesem ;)
    A co do testowania ovu to rzeczywiście jest taka różnica kiedy ? Bo ja w pracy piję hektolitry a testuje koło 17-18 i wtedy powstrzymuje sie od picia na 2h przed testem

• 91patka91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina Ty na pewno dołaczysz do Waldi ile juz jestes po owu wykres swoj ukrywasz ale po ostatnich przejsciach teraz musi byc Fasolka :D

Gizmo, zapachmalin lubią tę wiadomość

d4j5vd4ky97hgvg9.png
    022644301f72ad2b949e1baea856b9b1.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj też miałam takiego smaka na chipsy, że powiedziałam mojemu, że musi mi kupić mimo diety :D
    i syfów też pełno, ale to na @ wszystko

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym zjadła czipsa... :P

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam.. Chipsy vinegar!! Mmmmm

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wchłonęłam paprykowe <3 mój się chciał dołączyć jak zostały mi 3 chipsy w paczce :D

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji tego, że następny post będzie szczególny to chciałabym go odpowiednio zaanonsować. :D będę rozdawać zielone groszki, kto chce proszę się zgłaszać :D

PS. Patka zaraz udostępnie wykres to będziesz się mogła przyjrzeć ! :D

szuflada, Kasia1987, 91patka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    ja jestem po usunieciu szyjki mialam Cin2/Cin3 HSIL
    i powiem, ze żadnych objawów nie miałam typu upławy czy jakieś inne wydzieliny, żadnych bóli ni nic. Smrodu też żadnego od siebie nie czułam :D Poprostu nie miałam po porodzie prawie 2 lata @ bo karmiłam cycem i dopiero cytologia wyszła źle, potem wycinki, kolposkopia i w końcu ciach :/

Wiesz to pewnie zależy od stopnia rozrostu itp ja tam nie wiem tylko mojego cytowałam. On w centrum onkologii pracuje więc myśle że tamte przypadki są już takie na maksa zaawansowane.

Gizmo lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Z racji tego, że następny post będzie szczególny to chciałabym go odpowiednio zaanonsować. :D będę rozdawać zielone groszki, kto chce proszę się zgłaszać :D

no ba :D ja chcę !

• szuflada Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:

ja ce!

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Kochane. Zupełnym przypadkiem trafiłam tu do Was razu pewnego ponad miesiąc temu ;) Byłam przerażona ilością informacji, które przyszło mi przyswoić a dodatkowo nie wiedziałam jak się wkręcić na tą dziką imprezkę, którą kierowały tutaj Gizmo, Waldi i reszta starej Gwardii :D Byłam z deka w szoku gdy Mysia odpowiedziała na moją wiadomość i to całkiem szybko. :) A potem już poszło. Jako, że jestem niepoprawną gadułą szybko niczym łania przeskakiwałam na kolejne etapy wtajemniczenia, oczywiście tylko i wyłącznie dzięki Wam. Bo gdyby nikt nie pytał/odpowiadał/śmiał się/pocieszał to myślę, że mimo wszystko szybciej bym odpuściła :D
    Leciałam z wami między nową->znajomą-> koleżanką->przyjaciółką->ekspertką i w końcu autorytetem :D I pragnę powiedzieć, że TO BRZMI DUMNIE!!! :D

Dziękuję Wam za to, że mogę tu przyjść ponarzekać, pomarudzić, pośmiać się i rozśmieszyć też Was. A nieraz nawet po kryjomu poczytać Wasze posty, obawy, radości i dumy gdy brak sił na pisanie ale nawyk zostaje. :)

Żeby nie bylo tak słodko to oczywiście parę razy byłam zniesmaczona pewnymi wypowiedziami, zwłaszcza jedną, którą zatrzymam dla siebie. Wtedy na kilka dni wgl się odsunęłam bo musiałam się wewnętrznie uspokoić. Ale potem pomyślałam, że napewno są tutaj takie dziewczyny, które mają tak po moich wypowiedziach i cóż. Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził- powtarzając za klasykiem. ;) Nie mam pojęcia czy ten cykl będzie dla mnie szczęśliwy, czy jeszcze długo długo przyjdzie mi czekać na moją małą groszko-fasolkę. Wiem natomiast, że w takim towarzystwie podróż będzie znośna, szybsza, napewno ciekawa a chwilami może również szczęśliwa.

Tym 1000-nym postem trzymam za Was wszystkie kciuki i z całego serducha wierzę, że będziecie świętować swoją własną małą dzidzię, jedne szybciej, drugie może ciut później ale wszystkie. I bezwzględu na to jak skończy się moja przygoda z ovufriend chciałabym wszystkim Wam życzyć zdrowych, pięknych maluszków, w których będziecie zakochane do szaleństwa. I wielu wielu lat miłości i szczęścia w Waszych Rodzinkach.

Powodzenia i trzymam kciuki. ! :) :D <3

Ach i jeszcze P.S.
    Kiedyś, gdy już będziecie babciami i wasze wnuczki przyjdą do Was po poradę dotyczącą zajścia w ciążę itp, z uśmiechem na ustach podpowiedzcie ile możecie a potem powspominajcie to forum, 2016 rok i nas wszystkie, jak pełne nadziei czekałyśmy na nasze własne małe szczęścia!

Buźka! <3

szuflada, Margaretka89, Karolina2787, Kasia1987, WaldhauzerM, Gizmo, Allmita, 91patka91, Tuliska, poziomka12, Kim87, Caro lubią tę wiadomość

‹‹ 1335 1336 1337 1338 1339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ