Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia1987 wrote:Masz racje...
Wiesz co, TY i ja jesteśmy z tych kobiet, które mają wysokie tempki w 2 fazie, ludzie się zachwycają, a potem przychodzi małpa i jest smuteczek. Ja się nauczyłam, żeby się nie jarać wysoką temp w 2 fazie, bo takowa jest dla mnie naturalna. Myślę, że warto zaufać tutaj słowom gina, że pęcherzyk nie pękł i się nie nastawiać. Jak się zaskoczysz, to zajefajnie, ale lepiej nie robić sobie nadziei. Chyba oni widzą tam na usg co się dzieje najlepiej. -
kozamonia wrote:Też by mi zalatywało, gdybym nie usłyszała od gin, że pęcherzyk nie pękł.
Dlatego jestem trochę już głupa z tego wszystkiego.
Hola hola.. Temperatura się podnosi zawsze po owulacji.. A żeby ona była to pęcherzyk musi pęknąć i wtedy komórkę jajową wyrzuca.. Jeśli owulacji nie ma to temperatura się nie podnosi bo Progesteron się nie wytwarza...
A skoro masz wysoko znaczy Progesteron jest a co za tym idzie ovu była.. Musiała być.. No chyba że bierzesz leki z Progesteronem..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
WaldhauzerM wrote:Hola hola.. Temperatura się podnosi zawsze po owulacji.. A żeby ona była to pęcherzyk musi pęknąć i wtedy komórkę jajową wyrzuca.. Jeśli owulacji nie ma to temperatura się nie podnosi bo Progesteron się nie wytwarza...
A skoro masz wysoko znaczy Progesteron jest a co za tym idzie ovu była.. Musiała być.. No chyba że bierzesz leki z Progesteronem.. -
kozamonia wrote:I bądź tu człowieku mądry. Nie, nic nie biorę poza tarczycowymi.
Zrób kochana betę jutro.. Bardzo Cię proszę.. Kobietom w ciąży się nie odmawia.. He he ale się cwana zrobiłam..kozamonia lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
WaldhauzerM wrote:Zrób kochana betę jutro.. Bardzo Cię proszę.. Kobietom w ciąży się nie odmawia.. He he ale się cwana zrobiłam..
WaldhauzerM lubi tę wiadomość
-
WaldhauzerM wrote:No Sory Monia ale nie ma innej możliwości.. Musiało pęknąć skoro taka temperatura..
Przeczytałam w kilku artykułach, ze wzrost temp nie musi być spowodowany przez pęknięcie pęcherzyka.Allmita lubi tę wiadomość
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Kasia1987 wrote:Przeczytałam w kilku artykułach, ze wzrost temp nie musi być spowodowany przez pęknięcie pęcherzyka.
Z tego co mi wiadomo to Progesteron powoduje wzrost temperatury albo stan zapalny.. No chyba że jeszcze o czymś nie wiem..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Kasia1987 wrote:Przeczytałam w kilku artykułach, ze wzrost temp nie musi być spowodowany przez pęknięcie pęcherzyka.
Przepraszam, ze może zasmucam, ale chyba żaden objaw nie daje nam pewności:/
Myślę, że testowanie w niedzielę, jak @ nie przylezie to dobry pomysł
Trzymam mocno kciuki, żeby jej nie było! :*WaldhauzerM lubi tę wiadomość
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Gizmo wrote:Witam. Doczytałam i ... Proszę spojrzeć na mój poprzedni cykl. Przy anty of wziął pod uwagę temp i tez wyznaczyl mi owu. Wiec ja juz nie wiem, głupia jestem skąd ta temp sie bierze...
-
Gizmo wrote:Witam. Doczytałam i ... Proszę spojrzeć na mój poprzedni cykl. Przy anty of wziął pod uwagę temp i tez wyznaczyl mi owu. Wiec ja juz nie wiem, głupia jestem skąd ta temp sie bierze...
No tak kochana wyznaczył.. Ale Monia nie bierze nic a Ty tak więc jest różnica..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Kasia1987 wrote:Przepraszam, ze może zasmucam, ale chyba żaden objaw nie daje nam pewności:/
Myślę, że testowanie w niedzielę, jak @ nie przylezie to dobry pomysł
Trzymam mocno kciuki, żeby jej nie było! :*jesteśmy już po prostu bardziej sceptyczne do tego po ostatnich naszych cyklach gdzie na 100% miało być zielono