SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa bardzo mi przykro :( mój dziadzio był dla mnie najbliższą osobą pod słońcem. Niestety nie ma go już z nami :(
    Ale twój dziadek wyjdzie z tego. Wiara czyni cuda kochana. Musi być dobrze :* jeszcze się z nim spotkasz i nie jedną herbatkę wypijesz :*

Gaduaaa lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Pamela rozlozyla :D i ten Gremlinek :) mam identycznego w domku :P

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ze Śląska, tam też studiuję i pracuję. :)

Studiuję prawo w takim dość wygodnym wydaniu, bo zaocznym. Pracuję, jako asystentka radcy prawnego. Ogólnie bardzo lubię swoją pracę i to czego się uczę.

Wraz z partnerem postanowiliśmy się postarać o dzieciaczka trochę wcześniej, niż planowaliśmy na początku, czyli po ślubie, który ma się odbyć 10 października 2020 r.

Przyczyną tego są między innymi zalecenia lekarzy i moje obawy. W dużym stopniu też przyczyniło się do tego nastawienie naszych rodziców. Moja mama wyraźnie dała mi do zrozumienia, że wreszcie będzie ktoś malutki do kochania prócz mnie i na kogo wreszcie będzie miała pieniądze wydawać.

Od 2014 roku (miałam wtedy wypadek samochodowy) lekarze dość intensywnie posługiwali się u mnie diagnostyką obrazową. Jak się zapewne domyślacie nie był to względnie bezpieczny rezonans magnetyczny, tylko tomografia za tomografią i RTG. Kilku zaprzyjaźnionych lekarzy powiedziało mi, że to nie pozostaje bez wpływu na zdrowie przyszłego dziecka.

Toteż decyzja zapadła i wygląda to tak, że jem sobie Falvit (ten zwykły) i kwas foliowy w dawce wysoce standardowej, a antykoncepcja jest odstawiona na bok (był stosowany NuvaRing).

Jestem pod opieką lekarza, nie wiem, czy można na forum wymieniać z nazwiska, więc napiszę tylko, że lekarz jest z Będzina. :)

Gizmo, Tuliska lubią tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Jestem ze Śląska, tam też studiuję i pracuję. :)

Studiuję prawo w takim dość wygodnym wydaniu, bo zaocznym. Pracuję, jako asystentka radcy prawnego. Ogólnie bardzo lubię swoją pracę i to czego się uczę.

Wraz z partnerem postanowiliśmy się postarać o dzieciaczka trochę wcześniej, niż planowaliśmy na początku, czyli po ślubie, który ma się odbyć 10 października 2020 r.

Przyczyną tego są między innymi zalecenia lekarzy i moje obawy. W dużym stopniu też przyczyniło się do tego nastawienie naszych rodziców. Moja mama wyraźnie dała mi do zrozumienia, że wreszcie będzie ktoś malutki do kochania prócz mnie i na kogo wreszcie będzie miała pieniądze wydawać.

Od 2014 roku (miałam wtedy wypadek samochodowy) lekarze dość intensywnie posługiwali się u mnie diagnostyką obrazową. Jak się zapewne domyślacie nie był to względnie bezpieczny rezonans magnetyczny, tylko tomografia za tomografią i RTG. Kilku zaprzyjaźnionych lekarzy powiedziało mi, że to nie pozostaje bez wpływu na zdrowie przyszłego dziecka.

Toteż decyzja zapadła i wygląda to tak, że jem sobie Falvit (ten zwykły) i kwas foliowy w dawce wysoce standardowej, a antykoncepcja jest odstawiona na bok (był stosowany NuvaRing).

Jestem pod opieką lekarza, nie wiem, czy można na forum wymieniać z nazwiska, więc napiszę tylko, że lekarz jest z Będzina. :)

Witaj kochana :)
    Ja również jestem ze Śląska :)
    Bierzesz jakiś wiesiołek od 1 dnia miesiączki do owulacji? Witaminy prenatalne?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Siakos mnie się tak w głowie kręci.. I mdli.. WTF??
    No Waldi tosz to zagadka :ł no niesamowite w ciąży ;);) grosiu chyba zaczyna dawać o sobie znać :) "puk puk! Ejjj mamuska, jestem tam, tak żebyś o mnie zapomniala!" ;);)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 08:21

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi... cmok cmok :p

• Gizmo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najsampierw to trza dziewczynie powiedziec niech wykres uzupełnienia i Nam go tu udostępni :) razem ze <3 <3 :D

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Siakos mnie się tak w głowie kręci.. I mdli.. WTF??
    A może Ty w ciąży jesteś? ;) wiesz takie objawy to ciążowe sa

Tuliska, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Też mi się wydaje.. ze może być w ciąży ;)

Gizmo, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Gaduaa bardzo mi przykro :( mój dziadzio był dla mnie najbliższą osobą pod słońcem. Niestety nie ma go już z nami :(
    Ale twój dziadek wyjdzie z tego. Wiara czyni cuda kochana. Musi być dobrze :* jeszcze się z nim spotkasz i nie jedną herbatkę wypijesz :*
    no właśnie niestety ja wiem jak sprawa wygląda... i modle się codziennie żeby do Lipca wytrzymał żeby był jeszcze na tyle silny żebyśmy pograndzili razem ... i żeby wytrzymał.. akurat tak czerniak IV stopnia z przerzutami jest nie do wyleczenia... tutaj jest tylko walka o wydłużenie życia...
    najgorsze jest to że jestem tak daleko...
    chociaż moja mama mówi że to lepiej bo tego wszystkiego nie widzę...
    a mi się wydaję że jest dużo ciężej, bo jestem tu z tym sama... a rozmowy na skype to nie to samo..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową koleżankę...
    tak bay the way to powitałam tu już chyba ze 100 dziewczyn z czego może z 10 zostało no nie ?

WaldhauzerM, Gizmo, zapachmalin, Caro, 91patka91 lubią tę wiadomość

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Zawsze, zawsze bolą? Ja powiem Ci szczerze, że przez te zamieszanie z wiesiołkiem i ziołami myślałam, że mój cykl był bezowulacyjny... Dopiero wczoraj gin mi potwierdził, że owu była, bo płyn poowulacyjny widzi we mnie.

No raczej zawsze. A tu cisza. Ja byłam na monitoringu i częściowa owu potwierdzona więc nie wiem o co kaman ;) czary mary :)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza Ty masz tego fb czy nie? doczekam się ja ? ^_^

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no właśnie niestety ja wiem jak sprawa wygląda... i modle się codziennie żeby do Lipca wytrzymał żeby był jeszcze na tyle silny żebyśmy pograndzili razem ... i żeby wytrzymał.. akurat tak czerniak IV stopnia z przerzutami jest nie do wyleczenia... tutaj jest tylko walka o wydłużenie życia...
    najgorsze jest to że jestem tak daleko...
    chociaż moja mama mówi że to lepiej bo tego wszystkiego nie widzę...
    a mi się wydaję że jest dużo ciężej, bo jestem tu z tym sama... a rozmowy na skype to nie to samo..

Ogromnie Ci współczuję... wiem co to rak... straciłam przez tego gnoja prawie całą rodzinę...
    Została mi mama i brat...
    Że też na tą ku... nie ma sposobu ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Witam nową koleżankę...
    tak bay the way to powitałam tu już chyba ze 100 dziewczyn z czego może z 10 zostało no nie ?

Ja zostałam :) zło zawsze zostaje :p

Tuliska, WaldhauzerM, Gaduaaa, Gizmo lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:

Cholera.. Myślicie?? Ja pierdziele.. I co teraz.. Aaaaa

Tuliska, rozowyflaming, Allmita lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa przytulisz jeszcze dziadka <3 z taką wnuczką będzie silny. A ja modlę się razem z tobą i tulam mocno <3

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa przykro mi :( A nie masz możliwości chociaż na weekend sama polecieć do Pl? Nie ma jakiś tanich biletów?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldiiii...
    Cmok hehe :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biorę nic prócz tego.

A tak w ogóle, to jak wstawić ten wykres na dole? Ja swój dopiero uzupełniam, jest to sens? No chyba, że on się uzupełnia mimo tego, że jest w tej miniaturce na dole.

Nie umiem tego zrobić. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 08:32

‹‹ 1425 1426 1427 1428 1429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ