X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa bardzo mi przykro :( mój dziadzio był dla mnie najbliższą osobą pod słońcem. Niestety nie ma go już z nami :(
    Ale twój dziadek wyjdzie z tego. Wiara czyni cuda kochana. Musi być dobrze :* jeszcze się z nim spotkasz i nie jedną herbatkę wypijesz :*

Gaduaaa lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Pamela rozlozyla :D i ten Gremlinek :) mam identycznego w domku :P

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ze Śląska, tam też studiuję i pracuję. :)

Studiuję prawo w takim dość wygodnym wydaniu, bo zaocznym. Pracuję, jako asystentka radcy prawnego. Ogólnie bardzo lubię swoją pracę i to czego się uczę.

Wraz z partnerem postanowiliśmy się postarać o dzieciaczka trochę wcześniej, niż planowaliśmy na początku, czyli po ślubie, który ma się odbyć 10 października 2020 r.

Przyczyną tego są między innymi zalecenia lekarzy i moje obawy. W dużym stopniu też przyczyniło się do tego nastawienie naszych rodziców. Moja mama wyraźnie dała mi do zrozumienia, że wreszcie będzie ktoś malutki do kochania prócz mnie i na kogo wreszcie będzie miała pieniądze wydawać.

Od 2014 roku (miałam wtedy wypadek samochodowy) lekarze dość intensywnie posługiwali się u mnie diagnostyką obrazową. Jak się zapewne domyślacie nie był to względnie bezpieczny rezonans magnetyczny, tylko tomografia za tomografią i RTG. Kilku zaprzyjaźnionych lekarzy powiedziało mi, że to nie pozostaje bez wpływu na zdrowie przyszłego dziecka.

Toteż decyzja zapadła i wygląda to tak, że jem sobie Falvit (ten zwykły) i kwas foliowy w dawce wysoce standardowej, a antykoncepcja jest odstawiona na bok (był stosowany NuvaRing).

Jestem pod opieką lekarza, nie wiem, czy można na forum wymieniać z nazwiska, więc napiszę tylko, że lekarz jest z Będzina. :)

Gizmo, Tuliska lubią tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Jestem ze Śląska, tam też studiuję i pracuję. :)

Studiuję prawo w takim dość wygodnym wydaniu, bo zaocznym. Pracuję, jako asystentka radcy prawnego. Ogólnie bardzo lubię swoją pracę i to czego się uczę.

Wraz z partnerem postanowiliśmy się postarać o dzieciaczka trochę wcześniej, niż planowaliśmy na początku, czyli po ślubie, który ma się odbyć 10 października 2020 r.

Przyczyną tego są między innymi zalecenia lekarzy i moje obawy. W dużym stopniu też przyczyniło się do tego nastawienie naszych rodziców. Moja mama wyraźnie dała mi do zrozumienia, że wreszcie będzie ktoś malutki do kochania prócz mnie i na kogo wreszcie będzie miała pieniądze wydawać.

Od 2014 roku (miałam wtedy wypadek samochodowy) lekarze dość intensywnie posługiwali się u mnie diagnostyką obrazową. Jak się zapewne domyślacie nie był to względnie bezpieczny rezonans magnetyczny, tylko tomografia za tomografią i RTG. Kilku zaprzyjaźnionych lekarzy powiedziało mi, że to nie pozostaje bez wpływu na zdrowie przyszłego dziecka.

Toteż decyzja zapadła i wygląda to tak, że jem sobie Falvit (ten zwykły) i kwas foliowy w dawce wysoce standardowej, a antykoncepcja jest odstawiona na bok (był stosowany NuvaRing).

Jestem pod opieką lekarza, nie wiem, czy można na forum wymieniać z nazwiska, więc napiszę tylko, że lekarz jest z Będzina. :)

Witaj kochana :)
    Ja również jestem ze Śląska :)
    Bierzesz jakiś wiesiołek od 1 dnia miesiączki do owulacji? Witaminy prenatalne?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Siakos mnie się tak w głowie kręci.. I mdli.. WTF??
    No Waldi tosz to zagadka :ł no niesamowite w ciąży ;);) grosiu chyba zaczyna dawać o sobie znać :) "puk puk! Ejjj mamuska, jestem tam, tak żebyś o mnie zapomniala!" ;);)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 08:21

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi... cmok cmok :p

• Gizmo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najsampierw to trza dziewczynie powiedziec niech wykres uzupełnienia i Nam go tu udostępni :) razem ze <3 <3 :D

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Siakos mnie się tak w głowie kręci.. I mdli.. WTF??
    A może Ty w ciąży jesteś? ;) wiesz takie objawy to ciążowe sa

Tuliska, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Też mi się wydaje.. ze może być w ciąży ;)

Gizmo, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Gaduaa bardzo mi przykro :( mój dziadzio był dla mnie najbliższą osobą pod słońcem. Niestety nie ma go już z nami :(
    Ale twój dziadek wyjdzie z tego. Wiara czyni cuda kochana. Musi być dobrze :* jeszcze się z nim spotkasz i nie jedną herbatkę wypijesz :*
    no właśnie niestety ja wiem jak sprawa wygląda... i modle się codziennie żeby do Lipca wytrzymał żeby był jeszcze na tyle silny żebyśmy pograndzili razem ... i żeby wytrzymał.. akurat tak czerniak IV stopnia z przerzutami jest nie do wyleczenia... tutaj jest tylko walka o wydłużenie życia...
    najgorsze jest to że jestem tak daleko...
    chociaż moja mama mówi że to lepiej bo tego wszystkiego nie widzę...
    a mi się wydaję że jest dużo ciężej, bo jestem tu z tym sama... a rozmowy na skype to nie to samo..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową koleżankę...
    tak bay the way to powitałam tu już chyba ze 100 dziewczyn z czego może z 10 zostało no nie ?

WaldhauzerM, Gizmo, zapachmalin, Caro, 91patka91 lubią tę wiadomość

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Zawsze, zawsze bolą? Ja powiem Ci szczerze, że przez te zamieszanie z wiesiołkiem i ziołami myślałam, że mój cykl był bezowulacyjny... Dopiero wczoraj gin mi potwierdził, że owu była, bo płyn poowulacyjny widzi we mnie.

No raczej zawsze. A tu cisza. Ja byłam na monitoringu i częściowa owu potwierdzona więc nie wiem o co kaman ;) czary mary :)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza Ty masz tego fb czy nie? doczekam się ja ? ^_^

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no właśnie niestety ja wiem jak sprawa wygląda... i modle się codziennie żeby do Lipca wytrzymał żeby był jeszcze na tyle silny żebyśmy pograndzili razem ... i żeby wytrzymał.. akurat tak czerniak IV stopnia z przerzutami jest nie do wyleczenia... tutaj jest tylko walka o wydłużenie życia...
    najgorsze jest to że jestem tak daleko...
    chociaż moja mama mówi że to lepiej bo tego wszystkiego nie widzę...
    a mi się wydaję że jest dużo ciężej, bo jestem tu z tym sama... a rozmowy na skype to nie to samo..

Ogromnie Ci współczuję... wiem co to rak... straciłam przez tego gnoja prawie całą rodzinę...
    Została mi mama i brat...
    Że też na tą ku... nie ma sposobu ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Witam nową koleżankę...
    tak bay the way to powitałam tu już chyba ze 100 dziewczyn z czego może z 10 zostało no nie ?

Ja zostałam :) zło zawsze zostaje :p

Tuliska, WaldhauzerM, Gaduaaa, Gizmo lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:

Cholera.. Myślicie?? Ja pierdziele.. I co teraz.. Aaaaa

Tuliska, nick nieaktualny, Allmita lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa przytulisz jeszcze dziadka <3 z taką wnuczką będzie silny. A ja modlę się razem z tobą i tulam mocno <3

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa przykro mi :( A nie masz możliwości chociaż na weekend sama polecieć do Pl? Nie ma jakiś tanich biletów?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldiiii...
    Cmok hehe :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biorę nic prócz tego.

A tak w ogóle, to jak wstawić ten wykres na dole? Ja swój dopiero uzupełniam, jest to sens? No chyba, że on się uzupełnia mimo tego, że jest w tej miniaturce na dole.

Nie umiem tego zrobić. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 08:32

‹‹ 1425 1426 1427 1428 1429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ