X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :*

Pączek lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    U nas fotografa rodzice samo sobie załatwiają ;)
    Waldi kochana jak się czujesz?

Dzięki że pytasz.. Szykuje się do szpitala.. Plamienie się powtórzyło..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Elunia jak tata się ma?

A dziękuje coraz lepiej. Już go przenieśli z intensywnej terapi na normalny oddział wiec mogę sobie z nim trochę więcej posiedzieć. Opanowałem nawet golenie go chociaż ręka nadal mocno niepewna:-))

W ogóle to jestestem szczerze zszokowana naszą słuzba zdrowia i poziomem medycyny. Tragedia
    Lekarze zamiast ratować zdrowie i nie dopuścic do pogorszenia czekają aż będzie tak źle ze trzeba życie ratować bo na zdrowie to już za późno...

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Dzień dobry Wszystkim :)

Wczoraj nie pisałam bo na pogrzebie byłam... stress.. płacz.. środki uspokajające..
    Wieczorem już tylko płacz... przez co dziś wyglądam jak Chińczyk... oczy opuchnięte jak po dobrej imprezie.. plus boli mnie głowa...
    Wczoraj Was podczytywalam ale nie miałam weny żeby pisać...
    Dziś zresztą mam podobnie.
    Nic się nie dzieje... czekam na @
    trzymaj się Zołzolec

Zołza:) lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Dzięki że pytasz.. Szykuje się do szpitala.. Plamienie się powtórzyło..
    Waldi bidulku. Dawaj znać jak tam Ty i grochu ;(

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    A dziękuje coraz lepiej. Już go przenieśli z intensywnej terapi na normalny oddział wiec mogę sobie z nim trochę więcej posiedzieć. Opanowałem nawet golenie go chociaż ręka nadal mocno niepewna:-))

W ogóle to jestestem szczerze zszokowana naszą słuzba zdrowia i poziomem medycyny. Tragedia
    Lekarze zamiast ratować zdrowie i nie dopuścic do pogorszenia czekają aż będzie tak źle ze trzeba życie ratować bo na zdrowie to już za późno...
    będąc w Polsce na początku maja miałam okazję odbierać dziadka ze szpitala... to co się działo nadaje się do UWAGI TVN... mogłabym opowiadanie napisać ale nie będę Was zanudzać.. w każdym razie Polska służba zdrowia leży i kwiczy.. papierologia i burdel na kółkach w tej papierologi to jest szczyt debilizmu ... źle wypisywane recepty, idiotyczne ustawy które hamują pacjenta na każdym kroku ... i cała masa sprzeczności... niech mi ktoś wytłumaczy jak można wypuścić cukrzyka 2 stopnia insulozależnego z receptą na isuline (źle wypisaną) do domu, ze 10strzykawkami do insuliny, bez pena.. (bez możliwści zakupu pena na cito) i jeszcze bez pokazania mu jak ewentualnie mógłby sobie insuline podać.. lub pokierowania kto i kiedy tą insuline poda.... gdzie skoki cukru są od 70 do 400 lub 500.... przeżyłam horror...

dobrze że z tatą lepiej, fajnie że spędzasz z nim tak dużo czasu i możesz mu go poświecić :) wszystko będzie okey, zapewne tata niedlugo się ogarnie i wyjdzie ze szpitala jak NEW ;)

• Pączek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecna jestem cały czas.. w krzakach ;)

Ja też w krzakach :D Roboty w cholerę :/

Zołza:), Kim87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    trzymaj się Zołzolec

Czymam się czymam :) Dzięki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    będąc w Polsce na początku maja miałam okazję odbierać dziadka ze szpitala... to co się działo nadaje się do UWAGI TVN... mogłabym opowiadanie napisać ale nie będę Was zanudzać.. w każdym razie Polska służba zdrowia leży i kwiczy.. papierologia i burdel na kółkach w tej papierologi to jest szczyt debilizmu ... źle wypisywane recepty, idiotyczne ustawy które hamują pacjenta na każdym kroku ... i cała masa sprzeczności... niech mi ktoś wytłumaczy jak można wypuścić cukrzyka 2 stopnia insulozależnego z receptą na isuline (źle wypisaną) do domu, ze 10strzykawkami do insuliny, bez pena.. (bez możliwści zakupu pena na cito) i jeszcze bez pokazania mu jak ewentualnie mógłby sobie insuline podać.. lub pokierowania kto i kiedy tą insuline poda.... gdzie skoki cukru są od 70 do 400 lub 500.... przeżyłam horror...

dobrze że z tatą lepiej, fajnie że spędzasz z nim tak dużo czasu i możesz mu go poświecić :) wszystko będzie okey, zapewne tata niedlugo się ogarnie i wyjdzie ze szpitala jak NEW ;)

I zobacz co by taki Twój dziadziuś począ gdyby nie rodzina.. Dramat

• Caro Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    U mnie cuda dziwy na kijaku. Spadek ogromny do 36,4. Takie czary mary :-P

Gaduaaa, chrzestny kupuje świecę :-)

Waldi, kurcze.. Jedź, jedź i daj znać jak się sytuacja rozwinie i co powiedzą lekarze. Trzymam kciuki żeby było dobrze. Ba! Będzie dobrze <3 <3

Zołza trzymaj się Dzielna Kobitko <3

Elunia, dobrze, że z tatą jest już dobrze. Niech teraz szybciutko wraca do domu :-)

Zołza:), Gaduaaa lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi cały czas trzymam kciuki za Ciebie. Nie wiem jak Cię mogę pocieszać ani wspierać ale w kościele świeczkę za was zapaliłam. Wiem ze nie każdy w Boga wierzy ale na pewno nie zaszkodzi:-))

Gaduaaa, WaldhauzerM, Kim87, Anula1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny badajcie się !
    W pore wykryte to g... da się wyleczyć.

Chłopak miał 36 lat i 2 nowotwory.. :(

Ja w tym tyg będę wykupywala badania nowotworowe..

Kim87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Hej Dziewczyny,
    U mnie cuda dziwy na kijaku. Spadek ogromny do 36,4. Takie czary mary :-P

Gaduaaa, chrzestny kupuje świecę :-)

Waldi, kurcze.. Jedź, jedź i daj znać jak się sytuacja rozwinie i co powiedzą lekarze. Trzymam kciuki żeby było dobrze. Ba! Będzie dobrze <3 <3

Zołza trzymaj się Dzielna Kobitko <3

Elunia, dobrze, że z tatą jest już dobrze. Niech teraz szybciutko wraca do domu :-)

Dzięki Caro <3

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!

Dzisiaj zrobiłam kolejny i ostatni test owulacyjny i również wyszedł pozytywny, czyli co? Mam jeszcze dzień dwa do uwolnienia jaja? Czy też liczy się to od wczoraj?

• Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny badajcie się !
    W pore wykryte to g... da się wyleczyć.

Chłopak miał 36 lat i 2 nowotwory.. :(

Ja w tym tyg będę wykupywala badania nowotworowe..
    jak wykupisz to daj znać ile to kosztuje i na jakie :)

będziesz badać markery rozumiem tak?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    I zobacz co by taki Twój dziadziuś począ gdyby nie rodzina.. Dramat
    już nie wspomnę ile pieniędzy kosztuje leczenie w Polsce nawet na NFZ.... do tego trzeba miec samochód.. bo bez samochód nie załatwisz nic... lub zajmie Ci to cały dzień.. trzeba biegać od przychodni do przychodni od apteki do apteki bo ten nie wypisze tego a ta w aptece nie wyda tego bo coś jej nie pasuje...
    gdzie taki stary człowiek na emeryturce bez samochodu.. schorowany może coś sam ogarnąć? never!!!

dlatego ja inwestuje w dzieci :)
    dziadek ma 4 dzieci i pomagają wszyscy, uzupełniają się jak puzzle aby jak najlepszy obrazek utowrzyć i mu pomóc...

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa.. Sama zaczynam się bać.. Oby tętno było.. Nic więcej mi do szczęścia nie trza.. Na IP jadę po 10 bo mąż wtedy przyjedzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Kuźwa.. Sama zaczynam się bać.. Oby tętno było.. Nic więcej mi do szczęścia nie trza.. Na IP jadę po 10 bo mąż wtedy przyjedzie.

Trzymamy wszystkie mocno kciuki <3

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:

Trzymam kciuki! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 08:53

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy wszystkie mocno kciuki <3

<3 <3 <3
    Ja za Was wszystkie też..

Zołza:) lubi tę wiadomość

‹‹ 1820 1821 1822 1823 1824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ