X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • MissHania Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe :) to sprawdzę to cipko żółte :) dzięki bardzo za odp!

Pączek, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahahaaaaa, wariatki :) może 30 sekund to cipko żółte było i zdążyły wyłapać!

A ja miałam nadzieję że usnelam to zanim ktokolwiek zauważył :)

Gaduaaa, Pączek, Kim87 lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Hahahahahaaaaa, wariatki :) może 30 sekund to cipko żółte było i zdążyły wyłapać!

A ja miałam nadzieję że usnelam to zanim ktokolwiek zauważył :)
    Takie rzeczy nie mogą umknac uwadze hehhe

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie - chciałam sprawdzic jaka mam dzis szyjkę - dotknęłam - i po jakis 30 sek czuje ja - lekki bol takie troszke jak pulsowanie i za chwile mija a sluzu kremowego mam tyle ze hej. Co to moze znaczyć ?

• MissHania Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę chyba miałam podobnie, bo przy badaniu szyjki juz nie raz leciało więcej kremowego sluzu. Ale nie wiem co to oznacza. Jedno jest pewne mam jakiś śluz kremowy, a dzisiaj zaskoczenie bardzo bardzo gesty a'la rozciagliwy na 1 cm czop sluzu. Czy to dobrze czy niedobrze? Nie jest to typowy śluz płodny w sensie nitki a to mój 21dc.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Mam pytanie - chciałam sprawdzic jaka mam dzis szyjkę - dotknęłam - i po jakis 30 sek czuje ja - lekki bol takie troszke jak pulsowanie i za chwile mija a sluzu kremowego mam tyle ze hej. Co to moze znaczyć ?
    Kremowy to raczej po owulacji występuje.. A szyjka nisko? Miękka? Twarda?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek patrząc na twój wykres i śluz to już plodne się Skończyły i jesteś w trakcie lub za chwilę będzie owulacja.. Jeśli temp kolejne 3 dni będzie wyższa to to się potwierdzi

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissHania wrote:
    Kurczę chyba miałam podobnie, bo przy badaniu szyjki juz nie raz leciało więcej kremowego sluzu. Ale nie wiem co to oznacza. Jedno jest pewne mam jakiś śluz kremowy, a dzisiaj zaskoczenie bardzo bardzo gesty a'la rozciagliwy na 1 cm czop sluzu. Czy to dobrze czy niedobrze? Nie jest to typowy śluz płodny w sensie nitki a to mój 21dc.
    Płodny jest przezroczysty i mocno rozciagliwy,kremowy najczęściej występuje po owulacji

• Pączek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Pączek patrząc na twój wykres i śluz to już plodne się Skończyły i jesteś w trakcie lub za chwilę będzie owulacja.. Jeśli temp kolejne 3 dni będzie wyższa to to się potwierdzi

Szyjka wczoraj miekka, otwarta i chyba wysoko - tylko skad ten bol przy dotyku ?
    Temp mi dzis poszła do góry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 06:34

• Pączek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moja temp dziś 37.03 zwariować można...

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek wszystkim :* cały weekend mnie tu nie było :)

Witam serdecznie nowe koleżanki ;) "w kupie" raźniej ;););););)

Klaudys o kurka tosz to noc z fajerwerkami była :);):*

Kobietki nie ma co tu na siebie marudzic. Każda z nas coś tu czasami chlapnie nieodpowiedniego. Wszystkie za wszystkie trzymamy kciuki i czasami trudno przywyknąć do negatywnych testów. Chcemy dla siebie jak najlepiej ale być może nie najlepiej nam to wychodzi. Ale jesteśmy tutaj żeby się wspierać. Chęci się liczą :*:* nie boczyc mi się tu i nie strofowac :*:*

Gaduaa i Ana każdy ma w sobie tego "zadziora" ;) każdy z nas czasami tak dołoży że w pięty idzie :) a my baby jestesmy w tym specjalistkami ;);) mąż ciągle mi mówi żebym była dla niego tak miła jak do obcych :):):)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa no suprise ;) natura nam figle płata ;) i mnie też temperatura sobie rośnie ni stąd ni z owąd ;) męża miałam 2 dni w łóżku więc chyba jak termofor działał hihi ;)

Paczus na moje dość ślepe oko to owu byla w sobotę ;)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Gaduaa no suprise ;) natura nam figle płata ;) i mnie też temperatura sobie rośnie ni stąd ni z owąd ;) męża miałam 2 dni w łóżku więc chyba jak termofor działał hihi ;)

Paczus na moje dość ślepe oko to owu byla w sobotę ;)
    noooo bo tym wczorajszym spadkiem się przeraziłam, byłam pewna że @ za rogiem a tu dziś takie odbicie...
    nie wiem co to było...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi jak się dziś masz?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia takie małe sprostowanie... nie wiem dlaczego się obraziłaś.. napisałam co myślę tylko dlatego zebyś może czasami zwróciła uwagę na to co piszesz... a nie żebyś przestała pisać, usunęła mnie ze znajomych... jestem szczera po prostu... mnie zabolało Twoje zachowanie wczoraj tak samo (albo i mocniej) jak Ciebie to że napisałam że mnie wkurzasz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Jak tam samopoczucie u Was?

U mnie miło i przyjemnie, co więcej notuję raczej podwyższoną temperaturę, co mnie mile zaskakuje.

Ktoś powróży z wykresu? :D

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Dzień dobry dziewczyny! Jak tam samopoczucie u Was?

U mnie miło i przyjemnie, co więcej notuję raczej podwyższoną temperaturę, co mnie mile zaskakuje.

Ktoś powróży z wykresu? :D
    wygląda dobrze :) pomyślnie :) 3mam kciuki za zieloności :)

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek "cipko żółte" made my day wczoraj ;)

Lalki nie fochowac się po wam hormony w górę pójdą ;) ja dzisiaj lenia mam i generalnie nic mi się nie chce ;) pada pada pada deszcz ;)

Gaduaaa, nick nieaktualny, Tuliska lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz bardzo ładny wykres;)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 1875 1876 1877 1878 1879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ