X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    I chyba największym objawem ciąży jest brak jakichkolwiek objawów.
    u mnie się idealnie sprawdziło. jedyne co miałam to ból jak na @. co prawda trochę mnie zdziwił, bo nigdy nie miałam aż tyle dni przed przewidywaną @ ale to ja- gdyby kto inny był na moim miejscu, ktoś kogo zawsze boli przed @ to nawet by się nie zorientował że tam już coś ten teges :P

Kasia1987 lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Dziewczyny! Dziękuję Wam za pomoc. Zacznę od mleka z miodem. Potem poszukam jakichś bezpiecznych leków dla ciężarówek.

A co do rocznicy, która wypada w czwartek. :D

Może piknik przy stadninie? W sensie w pobliżu padoku. Wiecie, zachód słońca i pasące się koniki. :) Za to nie zapłacicie nic.

Kolejny super pomysł....zobaczymy jaka pogoda bedzię i jaki nastrój po całym dniu pracy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z racji prolaktyny w tym cyklu olalam mierzenie i testy.
    Zobaczymy jakie będą wyniki i wtedy ew od nastepnego cyklu będę znowu dowcipna od rana :P

Kasia1987, Tissaia, Sylwia91, Kim87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    Tusiaa czwarta rocznica to rocznica kwiatowa
    kup mu kaktusa :D
    plus kolacja romantyczna i fajny wieczor po :P

:D :D :D facetom wiele do szczescia nie trzeba - mysle, ze dobre zarcie i <3 zalatwi sprawe :D

Kolejny cudowny pomysł <3

• szuflada Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam niedługo urodziny przyjaciółki i też myślę o jakiejś niespodziance. takiej w większym gronie

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja ponownie :)

powiem Wam że udało mi się porozmawiać osobiście z onkolog dziadka i w poniedziałek do niej jedzie.. Ona zleci badania żeby sprawdzić czy dziadek się klasyfikuje do leczenia chemią czy tam radioterpią i podejmie wtedy ostateczną decyzję.. także są szanse! :)
    hospicjum domowe też załatwiłam więc w poniedziałek dziadek wraca do domku i jedzie do onkolog ;) same dobre wieści :) huraaa

AniaŁ123, Tissaia, Kim87, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

powiem Wam że udało mi się porozmawiać osobiście z onkolog dziadka i w poniedziałek do niej jedzie.. Ona zleci badania żeby sprawdzić czy dziadek się klasyfikuje do leczenia chemią czy tam radioterpią i podejmie wtedy ostateczną decyzję.. także są szanse! :)
    hospicjum domowe też załatwiłam więc w poniedziałek dziadek wraca do domku i jedzie do onkolog ;) same dobre wieści :) huraaa

Gaduaa super wiesci pby tak dalej :*
    Trzymam.kciuki za zdrowie twojego dziadka

Gaduaaa lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Gaduaa super wiesci pby tak dalej :*
    Trzymam.kciuki za zdrowie twojego dziadka
    dzieki słońce <3 a jak Twoja owu? bo widziałam ze walczysz? wyczaiłaś już pika ?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wyczekuje mojej @ .. temp spadła z powrotem więc pewno się czai za rogiem a mogłaby już przyjść żebym mogła zaczać już nowy cykl a nie tracić czas :)

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

No to super :) może hospa postawi Dziadka na nogi i zacznie się leczenie przyczynowe, a nie tylko objawowe :)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    No to super :) może hospa postawi Dziadka na nogi i zacznie się leczenie przyczynowe, a nie tylko objawowe :)
    mam prze ogromną nadzieję !!!
    wczoraj moja ciotka rozmawiała z ta onkolog i troszkę inaczej przedstawiła sytuację.. onko pomyslała że dziadek jest lezacy, bez ruchu itd, dopiero dziś jej dopowiedziałam że ma się całkiem dobrze i powoutk sobie już sam chodzi... więc obiecała go przebadać pod kontem leczenia także są szanse moim zdaniem! oby się udało :)

Kim87, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa cieszy mnie to bardzo :) oby tak dalej :)

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    dzieki słońce <3 a jak Twoja owu? bo widziałam ze walczysz? wyczaiłaś już pika ?

Dzis pewnie pojde na monitoring jak &sie uda przyjac dzis.
    Moj organizm psikusa mi robi przy cyklu ze staraniem

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Dzis pewnie pojde na monitoring jak &sie uda przyjac dzis.
    Moj organizm psikusa mi robi przy cyklu ze staraniem
    spokojnie :) będzie gucio ! :)

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    spokojnie :) będzie gucio ! :)

I to nie jeden :p
    Ale byla by frajda jak dwa jajca pekaja i tak mi cykl miesza

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa Ty wiesz ze jesteś wielka nie?

Ogromne kciuki za dziadka ! Sama wiesz !

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czy miałyście po owu sluz niby kremowy (nie za duzo) z nitkowym rozciągliwym - ze dwie/trzy nitki
    Mam sie tym nie przejmować ? I mam uczucie ze mi zaraz cos z tamtąd wypłynie

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Gaduaa Ty wiesz ze jesteś wielka nie?

Ogromne kciuki za dziadka ! Sama wiesz !
    wiesz co.. no ja mam taki charakter że jak nie drzwiami to oknami , ale musze spróbować wszystkiego.. w ogóle mi zawsze wszystkich szkoda i chciałabym umieć zbawiać świat.. hahaha a tak na prawdę to jeśli mogę pomóc to dlaczego mam tego nie zrobić? chociaż tyle mogę dla niego jeszcze zrobić.. podzwonić, porozmawiać, pozałatwiać.. niestety nie mogę tam być :(

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Powiedzcie mi czy miałyście po owu sluz niby kremowy (nie za duzo) z nitkowym rozciągliwym - ze dwie/trzy nitki
    Mam sie tym nie przejmować ? I mam uczucie ze mi zaraz cos z tamtąd wypłynie
    ja tak mam chyba w każdym cyklu ;)

Pączek lubi tę wiadomość

• Pączek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja tak mam chyba w każdym cyklu ;)
    A ja pierwszy raz

‹‹ 1901 1902 1903 1904 1905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ