Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czikosz wrote:Nic nowego ostatnio nie jadłam, w niczym nowym ubrań nie prałam. Może coś teraz pyli, chociaż nie wiem, bo nigdy nie miałam na nic uczulenia.
Ja dowiedziałam się że mam alergię półtora roku temu, czyli w wieku 27 lat. Też nigdy nie miałam żadnych problemów. Tak znienacka zaczęłam łzawić, swędziały mnie oczy, pojawiły się plany na nadgarstkach. Okazało się że mam alergię na te małe bestie roztocza, a do tego AZSDrapię się jakbym miała pchły. Odczulałam się przez pół roku, po czym przestali produkować moją szczepionkę i wstrzykiwanie toksyn poszło na marne
Nie łykam teraz żadnych dragów na alergię, bo to podobno może wpływać na płodność.
-
Czikosz wrote:A co jak Basia będzie miała ptaka?
Ciąża mnoga zależy od genetyki lub starań po antykoncepcji tak?a jeszcze z in vitro często są ciąże bliźniacze. U nas dzidzi jedna, ale ani u mnie ani u męża nie ma bliźniaków.
Haha to będzie z niej Jaś albo AdamCzikosz lubi tę wiadomość
-
Kurde cały czas w dole brzucha czuję to dziwne pukanie niby skurcze delikatne. Gin stwierdził że na ruchy za wcześnie (bo czuje to od tygodnia) i dała dalej dupka na wyciszenie. Najpierw to czułam leżąc na plecach i kazała unikać leżenia na plecach. Teraz leżę na boku i też to czuję. To już tydzień na ruchy dzidzi, a Ja dalej odczuwam to samo tylko mocniej i częściej. Właśnie jak leżę spokojnie i odpoczywam to się odzywa. Dopóki nie poczuje czegoś innego to traktuje to jako ruchy dzidzi :p
Kim87, AniaŁ123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylwia91 wrote:I czasem jak jest podwójna owulacja w cyklu to się udaje zrobić bliźniaki dwujajowe
a jeszcze z in vitro często są ciąże bliźniacze. U nas dzidzi jedna, ale ani u mnie ani u męża nie ma bliźniaków.
Haha to będzie z niej Jaś albo Adam
Czyli, po antykoncepcji po prostu jaja mogą wypaść dwa i mamy dwujajowe bliźniaki.No chyba, że wynika to z czegoś innego, to nie wiem.
Które bliźniaki są rzadsze? Jednojajowe, czy dwujajowe? Szukałyście coś na ten temat?
W przypadku antykoncepcji będzie to częściej przypadek dwóch jaj, zaś w przypadku genetyki chyba raczej jednego dzielącego się na dwa dużego jaja. Co myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 12:45
-
nick nieaktualny