X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Szybko zrobilas :D

Staralam się :p

Evelin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudys - piekna tempka :)

Kasia - hahaha wy zboczuchy male :D maz cie na spiocha wzial? :D hahahahaha :D szalency :D w tym cyklu tez bedziesz miala monitoring? :) ja w niedIele powinnam zaczac nowy cykl i tez sie chyba umowie na podgladanie jaja :D

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Nie pij kawy! Zeby niszczy :)

Ale jak smakuje :D

Evelin lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Staralam się :p

Mnie wystarcza te ciastka z Carrefour-a :)
    Paczka 8 zl a ile radosci :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co sądzicie o kawie w ciąży? Ja i tak pije od zawsze z mlekiem, wiec myślicie ze jak walne sobie taka raz na dzień to nic się nie stanie? Od zawsze mam niskie ciśnienie i po prostu jak chociaż jednej kawy nie walne to jestem nieżywa:/

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Ale jak smakuje :D

Ja nie lubie :)
    Nigdy nie pilam :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Dziewczyny a co sądzicie o kawie w ciąży? Ja i tak pije od zawsze z mlekiem, wiec myślicie ze jak walne sobie taka raz na dzień to nic się nie stanie? Od zawsze mam niskie ciśnienie i po prostu jak chociaż jednej kawy nie walne to jestem nieżywa:/

Jedna kawa jest ok sandrula :) dla wlasnego spokoju zrob sobie slaba i zalej duza iloscia mleka :) lykasz kwas foliowy? i wit prenatalne? :)

• Evelin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:

http://m.mjakmama24.pl/ciaza/dieta-w-ciazy/uzywki-w-ciazy-palenie-papierosow-alkohol-kawa-herbata-czekolada-czego-unikac,540_2385.html :)

Czyli z mlekiem jest ok :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    Hejo wszystkim :)

konkurencje dziadom robicie? Czlowieka chwile nie ma a tu chyba 50 stron do nadrobienia :D

Sandrula - graaatuluje!!!! na bete pojdziesz jutro - skoro kreska ciemnieje to jest zajebiscie :D

Kimi - jak sie czujesz???? czytalam o antybiotyku a potem o plamieniach :( lez i miziaj sie z futrzastym :*

Waldus - Tosiu jak zwykle miszcz :D

Kozamonia - hyhyhy pekly wszystkie trzy? Masz moje kciuki - nawet te u stop :D

Zolzol - cmoku cmoku

Gaduaaa - chorujesz? czytalam, ze z nosa kapie - wsadz tampona w nosa, lyknij wapno ii heja bo niedlugo plodne :D

Judii - super, ze poszlas badac tarczyce - robilas tez prollKtyne?

Cala reszte witam, nowe nicki tez sa, fajnie - grupa rosnie :D w kupie sila!!!!! :D

Pink Ptak <3 :D

Miss U :D

Cmok Cmok :D

rozowyflaming lubi tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio mama powiedziała, że w ciąży ze mną nauczyła się pić kawę z mlekiem. a nic mi nie jest, więc jedna, lekka kawka na dzień nie zaszkodzi :)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    http://m.mjakmama24.pl/ciaza/dieta-w-ciazy/uzywki-w-ciazy-palenie-papierosow-alkohol-kawa-herbata-czekolada-czego-unikac,540_2385.html :)

Czyli z mlekiem jest ok :)

Jupiiiiii :)

Evelin, sandrula lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Jupiiiiii :)

Brawo Wy :D <3

AniaŁ123, sandrula lubią tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    Jedna kawa jest ok sandrula :) dla wlasnego spokoju zrob sobie slaba i zalej duza iloscia mleka :) lykasz kwas foliowy? i wit prenatalne? :)

Jak na razie kwas foliowy. Z witaminami chciałam poczekać do wizyty u Gina i sprawdzić co on mi doradzi :) niestety mój organizm wymusza na mnie ta jedna kawę .. Czarnej w zyciu bym nie wypiła, zawsze biała i to z większą ilością mleka:D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Evelin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Jak na razie kwas foliowy. Z witaminami chciałam poczekać do wizyty u Gina i sprawdzić co on mi doradzi :) niestety mój organizm wymusza na mnie ta jedna kawę .. Czarnej w zyciu bym nie wypiła, zawsze biała i to z większą ilością mleka:D

Ja nigdy nie pilam, ale co z tego jak z fajkami mam problem. W mniejszej ilosci ale calkowicie nie moge :\ i jak tu zaradzic :(

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Ja nigdy nie pilam, ale co z tego jak z fajkami mam problem. W mniejszej ilosci ale calkowicie nie moge :\ i jak tu zaradzic :(

Ja do tej pory z fajkami tez miałam problem.. Ale odkąd zobaczyłam te dwie kreseczki to problem zniknal :) ciągnie mnie troche ale juz jak np.tesciowa przejdzie kolo mnie z papierosem to mi śmierdzi wiec od razu mnie zniechęca:)

Evelin lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Evelin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Ja do tej pory z fajkami tez miałam problem.. Ale odkąd zobaczyłam te dwie kreseczki to problem zniknal :) ciągnie mnie troche ale juz jak np.tesciowa przejdzie kolo mnie z papierosem to mi śmierdzi wiec od razu mnie zniechęca:)

Ja wlasnie tez licze na to, ze niedlugo mnie zniecheci :) podobno TO bardziej wplywa na kobiety kolo 35 roku zycia, z ta mniejsza szansa na plodnosc, ja mam zaraz 25lat, pale od 19 ( nalogowo)
    Chcialabym poprostu powiedziec sobie NIE
    Ale i tak lece do sklepu gdy mi braknie, eh

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Ja wlasnie tez licze na to, ze niedlugo mnie zniecheci :) podobno TO bardziej wplywa na kobiety kolo 35 roku zycia, z ta mniejsza szansa na plodnosc, ja mam zaraz 25lat, pale od 19 ( nalogowo)

Niestety ten nałóg to cholerstwo jak nie wiem co..niby człowiek wie ze szkodzi, ale i tak brnie w to dalej.. Ale ciaza to najlepszy sposób na to,by rzucić :) chociaż mam znajoma które dwie ciaze cale przepaliła.. Dzieciaki zdrowe jak ryby... No ale sam ten widok jak paliła z tym brzuchem to masakra byla..

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• nikola2877 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:

Mam to samo. -.-
    Glupi nałóg.
    Ale tak dlugo nie pale. Zaledwie 2lata jakoś. Z małymi przerwami.

Klaudia tempka idzie w gore - bardzo dobrze to wróży :)

• nikola2877 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Cześć kobietki,
    Doczytać Was to naprawdę przeprawa :D byłam na forum do wczoraj wieczora, a rano już kilka stron naklikane :D hahaha saga jakaś :)
    U mnie nudy na pudy, pierwszy dzień po okresie, więc nie mam co opowiadać.
    Śmiesznie, bo mąż się za mnie w nocy wziął, a musiałam być w fazie mega głębokiego snu, bo prawie nic nie pamiętam i świetnie mi się spało :D

Kasia a ja ostatnio sie smialam do swojego chlopa ze mam Male marzenie żeby na śpiocha mnie kiedys wziął :D

• szuflada Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    ja też miałam problem od ho ho ho lat :) zaczełam starania na serio, powiedziałam sobie DOŚĆ i problem zniknął :P teraz się dusze jak gdzieś wyczuwam

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
‹‹ 1993 1994 1995 1996 1997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ