X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    nie zawsze bo mam zmianowy system pracy i ciezko mi mierzyc o tej samej porze zwłaszcza że mam też nocki. wczoraj mialam 36.8 dzisiaj 37.0. nie wiem czy martwie, ale napewno zatstanawia mnie ten bol jajnkow, piersi, swedzenie.. piersi zawsze bolaly mnie 2-3 dni przed @...podobno moze to byc przez wysokie stezenie prolaktyny

To jest Twój 21 dc?
    Ja mam 20dc i tez czuje jakbym miała nabrzmiale i bardziej wrażliwe piersi.

• sandrula Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    wiem ze dla was moze te moje durne pytania moga byc dziwne ale napisalam pierwszy raz odkad staramy sie z mezem o dzidziusia...po prostu ten cykl jest dla mnie inny niz wszytskie i chyba chcialam po prostu sie komus wygadac:?

Jesli Cie czymś urazilam to sorki, ale po prostu chciałam wiedziec co cie dokladnie w tym martwi żeby Ci pomoc :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    czy ktoras z was juz jest w ciazy?

Tak, poczatki :)

nikola2877 lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• nikola2877 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale najlepszym wyznacznikiem ciąży jest test ciążowy a później beta.
    Bo wydaje mi się ze jak ktos bardzo chce byc w ciąży to wszystkie objawy sa dla nas takie żeby wskazywaly na ciążę.
    Chyba ze kobieta zna bardzo dobrze swoje ciało.

sandrula, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

• sandrula Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    Ale najlepszym wyznacznikiem ciąży jest test ciążowy a później beta.
    Bo wydaje mi się ze jak ktos bardzo chce byc w ciąży to wszystkie objawy sa dla nas takie żeby wskazywaly na ciążę.
    Chyba ze kobieta zna bardzo dobrze swoje ciało.

Dokładnie. Nie ma co się doszukiwać objawów bo można sie potem na nich bardzo zawieść.. Ja oprócz tego ze @ spozniala mi się o tydzień nie miałam żadnych objawów.. Nawet piersi które zawsze bolaly na @ tym razem nie dawaly o sobie znac.. :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co kobieta to inny organizm wiec nie ma się co porównywać :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, jeśli przytulaliscie się z mężem i to w dni płodne to bardzo możliwe, że właśnie jesteś w ciąży. Niestety na tak wczesnym etapie trzeba czekać na badanie z krwi lub test ciążowy...

Ale pisz z nami, razem raźniej. Wiele z nas też czeka z niecierpliwością na test :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 14:04

sandrula lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temp 36,9. Ale zmierzona teraz :P nigdy wcześniej trgo nie robiłam. Kiedy robić to najlepiej?

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    U mnie temp 36,9. Ale zmierzona teraz :P nigdy wcześniej trgo nie robiłam. Kiedy robić to najlepiej?

Podobno z tego co słyszałam to rano do godziny 7.00 zaraz po przebudzeniu :) ale pewna nie jestem bo ja tez nie mierzylam temp :D albo wieczorem jak juz się położysz do spania ale to po jakimś czasie odpoczynku :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 14:09

il5hxzdv1dlz2zbx.png

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy o 7 nie wstaje :D

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny <3

witam w ten niedzielny poranek/ niedzielne popoludnie :D ja tylko z doskoku

Waldi - twoj tekst o sztywnej musze (jezu jak sie odmienia slowo mucha hahaha) mnie rozwalil :D ja nie lubie jak zasypiam, a u nagle bzzzzzzzz komar atakuje..a ja nie mam sily go zabic :D a ten bzzzzzzz bzzzzzzzzz bzzzzzzzzzz bzzzzzzzzzzzzzzz krwiopijca pedal :D

Gaduaaa - biedulo - tylko wy sie spaliliscie czy tez chlopcy? masz pantenol w domu? ja na urlopie o polnocy poplakalam sie bo tak pieklo i maz smarowal mnie twarogiem ale podobno kefir albo jogurt naturalny milion razy lepszy - mi pomoglo

odnosnie glutenu - jest bardzo latwo - my jestesmy z mezem flexitarianami :D czyli 90% wegetarianinami ale raz/ dwa razy w tygodniu szamiemy kure :D ograniczamy tez laktoze i gluten i no ja czuje roznice - czuje sie taka hmm bardziej naenergetyzowana - moj maz schudl 5 kilo na takim czyms, moja kolezanka 7 kg - tylko mi ciezko bo ciagle geba ruszam i owoce chociaz zdrowe to niestety ale kalorie tez maja :D

sniadania bezglutenowe:
    -jajka w kazdej postaci, mozna zrobic omlet na slodko z truskawkami i dzemem albo na slono ze szpinakiem i podsmazona szyneczka :D

-wafle kukurydziane albo ryzowe z dzemem albo na slono

- koktajle - ja miksuje banana, szpinak, awokado,pietruszke i pomarancze ale jest milion innych mozliwosci

- placki z maki ryzowej albo gryczanej

- jogurt z musli bezglutenu i milionem owocow

- pudding chia na mleku migdalowym plus owoce

- salatka z tunczyka

chleb bezglutenowy smakuje jak papier...wiec jak taki znajdziesz to podgrzej w tosterze - smak sie poprawi :D

obiad: ziemniaki i ryz nie maja glutenu, jest tez makaron bezglutenowy ale trzeba dosolic porzadnie bo smak na poczatku jest dziwny...bezglutenowe spaghetti smakuje tak jakby je ktos zgwalcil :D

ale bagietke czy inny chlebek tez jemy, chociaz coraz rzadziej :D

moim marzeniem jest bycie weganka ;) ale to jak juz jaja zniose i wychowam moje kurczaczki :D ktore kiedys mam nadzieje bede miec.... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 14:14

Gaduaaa, Caro, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i do dziewczyn z probelmatyczna tarczyca ;)

dobrze jest oprocz jodu (jezeli mozecie brac) brac tez selen, sa w internecie jakies badania naukowe (trzeba szukac po ang), ktore potwierdzaja lepsze wchlanianie jodu, i prawidlowe tsh, jezeli lyka sie tez selen

a ze selen dodatkowo o piekne paznokcie i wlosy to marsz do apteki po selen :D aaaalbo mozna jesc duzo jajek i tunczyka bo w nich jest duzo cynku i selenu :)

Caro lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:

bez znaczenia, wazne zeby bylo o stalej porze (+ - 30 min), wazne zeby mierzyc od razu po przebudzeniu bo w ciagu dnia milion czynnikow ma wplyw na temoerature

ja po spaleniu na sloncu mialam 37,7 :D

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    Aaaa i do dziewczyn z probelmatyczna tarczyca ;)

dobrze jest oprocz jodu (jezeli mozecie brac) brac tez selen, sa w internecie jakies badania naukowe (trzeba szukac po ang), ktore potwierdzaja lepsze wchlanianie jodu, i prawidlowe tsh, jezeli lyka sie tez selen

a ze selen dodatkowo o piekne paznokcie i wlosy to marsz do apteki po selen :D aaaalbo mozna jesc duzo jajek i tunczyka bo w nich jest duzo cynku i selenu :)
    taaa wiem... mi mój endo kazał jeść 3 orzechy brazylijskie dziennie.. one mają akurat dzienną dawkę zappotrzebowania na selen.. więc tak robię...
    co do glutenu.... będę dążyć do tego żeby go wyeliminować całkowicie..
    najgorzej to problem z chlebem i makaronem... no i ciasta... ja piekę sporo ciast.. a tak to mąki używam mało.. no do sosów zaklepywania ale powiem szczerze że mam w szafce mąkę ryżową i używam często.. więc jeszcze tak jak mówię, makaron i chleb..

rozowyflaming lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    taaa wiem... mi mój endo kazał jeść 3 orzechy brazylijskie dziennie.. one mają akurat dzienną dawkę zappotrzebowania na selen.. więc tak robię...
    co do glutenu.... będę dążyć do tego żeby go wyeliminować całkowicie..
    najgorzej to problem z chlebem i makaronem... no i ciasta... ja piekę sporo ciast.. a tak to mąki używam mało.. no do sosów zaklepywania ale powiem szczerze że mam w szafce mąkę ryżową i używam często.. więc jeszcze tak jak mówię, makaron i chleb..

oooo dobre z tymi orzechami!!! :) dzieki, mam akurat w szafce :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaaa jeszcze cus - poszukaj maki bezglutenowej - taka dziwna jest ale mozna mieszac pol na pol z normalna :D

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Pączek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    Pączuś a gdzie szukasz tanich lotów?
    Flipo.pl

• Pączek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa ja używam mieszanki mąk tzn kukurydziana z ryżowa i ziemniaczana i robie ma tym placuszki, brownie bezglutenowe zarabiste wychodzi :)
    Polecam Ci kwestiasmaku.pl tam jest troche fajnych przepisów bezglutenowych
    Aaaaa i pizza na mące gryczanej !!! Mega !!

Gaduaaa, rozowyflaming lubią tę wiadomość

• Pączek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flaaaaaming !!!
    Buuuuziiiaaakkk !!!!

rozowyflaming lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jesteście zajebiste !! dzięki !
    będę was podpytaywać i męczyć ;) mogę????

a jak jest z jogurtami owocowymi ?
    serami?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
‹‹ 2045 2046 2047 2048 2049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ