Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
stokrotka666 wrote:nie zawsze bo mam zmianowy system pracy i ciezko mi mierzyc o tej samej porze zwłaszcza że mam też nocki. wczoraj mialam 36.8 dzisiaj 37.0. nie wiem czy martwie, ale napewno zatstanawia mnie ten bol jajnkow, piersi, swedzenie.. piersi zawsze bolaly mnie 2-3 dni przed @...podobno moze to byc przez wysokie stezenie prolaktyny
To jest Twój 21 dc?
Ja mam 20dc i tez czuje jakbym miała nabrzmiale i bardziej wrażliwe piersi. -
stokrotka666 wrote:wiem ze dla was moze te moje durne pytania moga byc dziwne ale napisalam pierwszy raz odkad staramy sie z mezem o dzidziusia...po prostu ten cykl jest dla mnie inny niz wszytskie i chyba chcialam po prostu sie komus wygadac:?
Jesli Cie czymś urazilam to sorki, ale po prostu chciałam wiedziec co cie dokladnie w tym martwi żeby Ci pomoc
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Ale najlepszym wyznacznikiem ciąży jest test ciążowy a później beta.
Bo wydaje mi się ze jak ktos bardzo chce byc w ciąży to wszystkie objawy sa dla nas takie żeby wskazywaly na ciążę.
Chyba ze kobieta zna bardzo dobrze swoje ciało.sandrula, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość
-
nikola2877 wrote:Ale najlepszym wyznacznikiem ciąży jest test ciążowy a później beta.
Bo wydaje mi się ze jak ktos bardzo chce byc w ciąży to wszystkie objawy sa dla nas takie żeby wskazywaly na ciążę.
Chyba ze kobieta zna bardzo dobrze swoje ciało.
Dokładnie. Nie ma co się doszukiwać objawów bo można sie potem na nich bardzo zawieść.. Ja oprócz tego ze @ spozniala mi się o tydzień nie miałam żadnych objawów.. Nawet piersi które zawsze bolaly na @ tym razem nie dawaly o sobie znac..
-
Stokrotko, jeśli przytulaliscie się z mężem i to w dni płodne to bardzo możliwe, że właśnie jesteś w ciąży. Niestety na tak wczesnym etapie trzeba czekać na badanie z krwi lub test ciążowy...
Ale pisz z nami, razem raźniej. Wiele z nas też czeka z niecierpliwością na testWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 14:04
sandrula lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Cherry_Blossom wrote:U mnie temp 36,9. Ale zmierzona teraz
nigdy wcześniej trgo nie robiłam. Kiedy robić to najlepiej?
Podobno z tego co słyszałam to rano do godziny 7.00 zaraz po przebudzeniuale pewna nie jestem bo ja tez nie mierzylam temp
albo wieczorem jak juz się położysz do spania ale to po jakimś czasie odpoczynku :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 14:09
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
witam w ten niedzielny poranek/ niedzielne popoludnieja tylko z doskoku
Waldi - twoj tekst o sztywnej musze (jezu jak sie odmienia slowo mucha hahaha) mnie rozwalilja nie lubie jak zasypiam, a u nagle bzzzzzzzz komar atakuje..a ja nie mam sily go zabic
a ten bzzzzzzz bzzzzzzzzz bzzzzzzzzzz bzzzzzzzzzzzzzzz krwiopijca pedal
Gaduaaa - biedulo - tylko wy sie spaliliscie czy tez chlopcy? masz pantenol w domu? ja na urlopie o polnocy poplakalam sie bo tak pieklo i maz smarowal mnie twarogiem ale podobno kefir albo jogurt naturalny milion razy lepszy - mi pomoglo
odnosnie glutenu - jest bardzo latwo - my jestesmy z mezem flexitarianamiczyli 90% wegetarianinami ale raz/ dwa razy w tygodniu szamiemy kure
ograniczamy tez laktoze i gluten i no ja czuje roznice - czuje sie taka hmm bardziej naenergetyzowana - moj maz schudl 5 kilo na takim czyms, moja kolezanka 7 kg - tylko mi ciezko bo ciagle geba ruszam i owoce chociaz zdrowe to niestety ale kalorie tez maja
sniadania bezglutenowe:
-jajka w kazdej postaci, mozna zrobic omlet na slodko z truskawkami i dzemem albo na slono ze szpinakiem i podsmazona szyneczka
-wafle kukurydziane albo ryzowe z dzemem albo na slono
- koktajle - ja miksuje banana, szpinak, awokado,pietruszke i pomarancze ale jest milion innych mozliwosci
- placki z maki ryzowej albo gryczanej
- jogurt z musli bezglutenu i milionem owocow
- pudding chia na mleku migdalowym plus owoce
- salatka z tunczyka
chleb bezglutenowy smakuje jak papier...wiec jak taki znajdziesz to podgrzej w tosterze - smak sie poprawi
obiad: ziemniaki i ryz nie maja glutenu, jest tez makaron bezglutenowy ale trzeba dosolic porzadnie bo smak na poczatku jest dziwny...bezglutenowe spaghetti smakuje tak jakby je ktos zgwalcil
ale bagietke czy inny chlebek tez jemy, chociaz coraz rzadziej
moim marzeniem jest bycie wegankaale to jak juz jaja zniose i wychowam moje kurczaczki
ktore kiedys mam nadzieje bede miec....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 14:14
Gaduaaa, Caro, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaaa i do dziewczyn z probelmatyczna tarczyca
dobrze jest oprocz jodu (jezeli mozecie brac) brac tez selen, sa w internecie jakies badania naukowe (trzeba szukac po ang), ktore potwierdzaja lepsze wchlanianie jodu, i prawidlowe tsh, jezeli lyka sie tez selen
a ze selen dodatkowo o piekne paznokcie i wlosy to marsz do apteki po selenaaaalbo mozna jesc duzo jajek i tunczyka bo w nich jest duzo cynku i selenu
Caro lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCherry_Blossom wrote:U mnie temp 36,9. Ale zmierzona teraz
nigdy wcześniej trgo nie robiłam. Kiedy robić to najlepiej?
bez znaczenia, wazne zeby bylo o stalej porze (+ - 30 min), wazne zeby mierzyc od razu po przebudzeniu bo w ciagu dnia milion czynnikow ma wplyw na temoerature
ja po spaleniu na sloncu mialam 37,7 -
rozowyflaming wrote:Aaaa i do dziewczyn z probelmatyczna tarczyca
dobrze jest oprocz jodu (jezeli mozecie brac) brac tez selen, sa w internecie jakies badania naukowe (trzeba szukac po ang), ktore potwierdzaja lepsze wchlanianie jodu, i prawidlowe tsh, jezeli lyka sie tez selen
a ze selen dodatkowo o piekne paznokcie i wlosy to marsz do apteki po selenaaaalbo mozna jesc duzo jajek i tunczyka bo w nich jest duzo cynku i selenu
co do glutenu.... będę dążyć do tego żeby go wyeliminować całkowicie..
najgorzej to problem z chlebem i makaronem... no i ciasta... ja piekę sporo ciast.. a tak to mąki używam mało.. no do sosów zaklepywania ale powiem szczerze że mam w szafce mąkę ryżową i używam często.. więc jeszcze tak jak mówię, makaron i chleb..rozowyflaming lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:taaa wiem... mi mój endo kazał jeść 3 orzechy brazylijskie dziennie.. one mają akurat dzienną dawkę zappotrzebowania na selen.. więc tak robię...
co do glutenu.... będę dążyć do tego żeby go wyeliminować całkowicie..
najgorzej to problem z chlebem i makaronem... no i ciasta... ja piekę sporo ciast.. a tak to mąki używam mało.. no do sosów zaklepywania ale powiem szczerze że mam w szafce mąkę ryżową i używam często.. więc jeszcze tak jak mówię, makaron i chleb..
oooo dobre z tymi orzechami!!!dzieki, mam akurat w szafce
-
nick nieaktualny
-
Gaduaaa ja używam mieszanki mąk tzn kukurydziana z ryżowa i ziemniaczana i robie ma tym placuszki, brownie bezglutenowe zarabiste wychodzi
Polecam Ci kwestiasmaku.pl tam jest troche fajnych przepisów bezglutenowych
Aaaaa i pizza na mące gryczanej !!! Mega !!Gaduaaa, rozowyflaming lubią tę wiadomość