X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tak uważam ze to naprawde cud ze udalo nam się tak szybko tu zjechać. Mąż tu byl ledwie 2 miesiące.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety ktoś musi pracować żeby drugi ktos mogl,w domu z dzieciami siedziec :D

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ale macie tam jakąś rodzinę, znajomych którzy wam pomogli ?

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo nikogo ;)

Kz9n.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow. To wielki szacun dla tak zdecydowanych :) i jeszcze w dodatku z dziećmi. Mnie przeraża latwienie spraw w zagranicznych urzędach, szkola. Wszystko od poczatku trzeba zaczynać.

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok sie przygotowaliśmy do wyjazdu. Papiery uprawnienia, mąż musial wyrobić sobie licencje, co ciekawe irlandzka... A tu suprise i wylądowaliśmy w UK... Ale chyba tylko na chwile. Docelowo piekna zielona irlandia. Najlepiej niedaleko Gaduaaa :D

Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo tak dla nas to calkiem nowy start. Nowe życie. Ale wiesz. Ważne ze razem :)

Kz9n.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt masz aby jedno dziecko szkolne to juz łatwiej. Ja dla swoich trzy różne szkoly bym musiała latwic. Poza tym nie jestesmy małżeństwem z Tii a dzieci mam z eksem. I to tez problem w wyjezdzie

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zabieram się za pisanie pamiętnika na ovu :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dwoje szkolnych ;) obie starsze tutaj maja juz obowiązek szkolny.
    Najmlodsza od wrzesnia 2017 tez pojdzie do szkoły. Inny system.

A myślicie o ślubie ?

Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudys powodzenia ! :D

Kz9n.png
  • Gizmo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony pasuje mi taka rozłąka. Stesknimy się za sobą i powroty są wtedy przecudne :)

• WaldhauzerM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    No niestety ktoś musi pracować żeby drugi ktos mogl,w domu z dzieciami siedziec :D

No dokładnie.

Mój tata z najstarszym bratem w Holandii od jakichś 10 lat.Może to nie to samo co mąż ale ja mieszkam w osobnym domu ale na jednej posesji z moją mamą więc odczuwam pustkę.

U mnie z kolei jest taka sytuacja że mąż pracuje na etacie. I zawsze chciał mieć firmę projektującą i zakładająca ogrody ale z jednej pensji ciężko było. No i 2 lata temu kumpel męża ze szkoły (ten co mieszka tam gdzie Ewelina) wpadł na pomysł że mój mąż otworzy firmę na jeden sezon a on będzie opłacał ZUS i księgową i takie tam i zobaczymy czy się rozkręci. Oczywiście zagrał wabank w sensie nie chciał w razie czego zwrotów kosztów. I tak otworzylismy firmę i już w zeszłym roku sami wszystko finansowalismy. I daliśmy radę nawet przetarg wygraliśmy i teraz będziemy robić ogrody u szych..
    I też czasami ciężko bo sama jeżdżę i pracuje w tej firmie. Ale za to umiem docenić co to praca.

Chcemy się budować żeby iść na swoje.

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierścionek dostałam :) ślub bedzie przed porodem :D

Klaudia będę czekać na wpisy :)

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Dziewczyny zabieram się za pisanie pamiętnika na ovu :)

O proszę. Super. Powodzenia życzę.

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Pierścionek dostałam :) ślub bedzie przed porodem :D

Klaudia będę czekać na wpisy :)

Czujemy się zaproszone ;)

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No dokładnie.

Mój tata z najstarszym bratem w Holandii od jakichś 10 lat.Może to nie to samo co mąż ale ja mieszkam w osobnym domu ale na jednej posesji z moją mamą więc odczuwam pustkę.

U mnie z kolei jest taka sytuacja że mąż pracuje na etacie. I zawsze chciał mieć firmę projektującą i zakładająca ogrody ale z jednej pensji ciężko było. No i 2 lata temu kumpel męża ze szkoły (ten co mieszka tam gdzie Ewelina) wpadł na pomysł że mój mąż otworzy firmę na jeden sezon a on będzie opłacał ZUS i księgową i takie tam i zobaczymy czy się rozkręci. Oczywiście zagrał wabank w sensie nie chciał w razie czego zwrotów kosztów. I tak otworzylismy firmę i już w zeszłym roku sami wszystko finansowalismy. I daliśmy radę nawet przetarg wygraliśmy i teraz będziemy robić ogrody u szych..
    I też czasami ciężko bo sama jeżdżę i pracuje w tej firmie. Ale za to umiem docenić co to praca.

Chcemy się budować żeby iść na swoje.

Mam podobną sytuacje co ty też mieszkamy w jednym domu z rodzicami ,tata od jakiś 10 lat wyjezdza za granicę więc też czuje pustke

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę wpisać mnie na listę gości :P

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldziu mnie Tii namawia żebym,taka samą firmę założyła. Tez po ogrodnictwie jestem. Projektowanie terenów zieleni:)

Ślub bedzie o ile zafasolkuję :)

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldhauzer fajny przyjaciel :) i fajnie ze radzicie sobie i macie plany. Niech sie wszystko spełnia. :)

Gizmo o to musisz szybko zaciazyc :D bedzie relacja z przygotowań do ślubu :D

Mój malzonek obiecał mi nowy pierścionek (zaręczynowy uszkodzil mi się 2tyg. Przed wyjazdem do UK, ) na 10 rocznice ślubu. Pozostaje czekać :D

Co ciekawe 2 dni przed wyjazdem uszkodzilam drugi pierścionek. Pamiątkowy po mojej świętej pamięci babci, i zostalam tylko z obraczka. Bo to byly jedyne pierścionki które nosilam. Musze teraz poszukać gdzies tu kogoś kto by mi to naprawil.

Kz9n.png
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ