X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tak uważam ze to naprawde cud ze udalo nam się tak szybko tu zjechać. Mąż tu byl ledwie 2 miesiące.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety ktoś musi pracować żeby drugi ktos mogl,w domu z dzieciami siedziec :D

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ale macie tam jakąś rodzinę, znajomych którzy wam pomogli ?

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo nikogo ;)

Kz9n.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow. To wielki szacun dla tak zdecydowanych :) i jeszcze w dodatku z dziećmi. Mnie przeraża latwienie spraw w zagranicznych urzędach, szkola. Wszystko od poczatku trzeba zaczynać.

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok sie przygotowaliśmy do wyjazdu. Papiery uprawnienia, mąż musial wyrobić sobie licencje, co ciekawe irlandzka... A tu suprise i wylądowaliśmy w UK... Ale chyba tylko na chwile. Docelowo piekna zielona irlandia. Najlepiej niedaleko Gaduaaa :D

Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo tak dla nas to calkiem nowy start. Nowe życie. Ale wiesz. Ważne ze razem :)

Kz9n.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt masz aby jedno dziecko szkolne to juz łatwiej. Ja dla swoich trzy różne szkoly bym musiała latwic. Poza tym nie jestesmy małżeństwem z Tii a dzieci mam z eksem. I to tez problem w wyjezdzie

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zabieram się za pisanie pamiętnika na ovu :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dwoje szkolnych ;) obie starsze tutaj maja juz obowiązek szkolny.
    Najmlodsza od wrzesnia 2017 tez pojdzie do szkoły. Inny system.

A myślicie o ślubie ?

Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudys powodzenia ! :D

Kz9n.png
  • Gizmo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony pasuje mi taka rozłąka. Stesknimy się za sobą i powroty są wtedy przecudne :)

• WaldhauzerM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    No niestety ktoś musi pracować żeby drugi ktos mogl,w domu z dzieciami siedziec :D

No dokładnie.

Mój tata z najstarszym bratem w Holandii od jakichś 10 lat.Może to nie to samo co mąż ale ja mieszkam w osobnym domu ale na jednej posesji z moją mamą więc odczuwam pustkę.

U mnie z kolei jest taka sytuacja że mąż pracuje na etacie. I zawsze chciał mieć firmę projektującą i zakładająca ogrody ale z jednej pensji ciężko było. No i 2 lata temu kumpel męża ze szkoły (ten co mieszka tam gdzie Ewelina) wpadł na pomysł że mój mąż otworzy firmę na jeden sezon a on będzie opłacał ZUS i księgową i takie tam i zobaczymy czy się rozkręci. Oczywiście zagrał wabank w sensie nie chciał w razie czego zwrotów kosztów. I tak otworzylismy firmę i już w zeszłym roku sami wszystko finansowalismy. I daliśmy radę nawet przetarg wygraliśmy i teraz będziemy robić ogrody u szych..
    I też czasami ciężko bo sama jeżdżę i pracuje w tej firmie. Ale za to umiem docenić co to praca.

Chcemy się budować żeby iść na swoje.

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierścionek dostałam :) ślub bedzie przed porodem :D

Klaudia będę czekać na wpisy :)

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Dziewczyny zabieram się za pisanie pamiętnika na ovu :)

O proszę. Super. Powodzenia życzę.

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Pierścionek dostałam :) ślub bedzie przed porodem :D

Klaudia będę czekać na wpisy :)

Czujemy się zaproszone ;)

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No dokładnie.

Mój tata z najstarszym bratem w Holandii od jakichś 10 lat.Może to nie to samo co mąż ale ja mieszkam w osobnym domu ale na jednej posesji z moją mamą więc odczuwam pustkę.

U mnie z kolei jest taka sytuacja że mąż pracuje na etacie. I zawsze chciał mieć firmę projektującą i zakładająca ogrody ale z jednej pensji ciężko było. No i 2 lata temu kumpel męża ze szkoły (ten co mieszka tam gdzie Ewelina) wpadł na pomysł że mój mąż otworzy firmę na jeden sezon a on będzie opłacał ZUS i księgową i takie tam i zobaczymy czy się rozkręci. Oczywiście zagrał wabank w sensie nie chciał w razie czego zwrotów kosztów. I tak otworzylismy firmę i już w zeszłym roku sami wszystko finansowalismy. I daliśmy radę nawet przetarg wygraliśmy i teraz będziemy robić ogrody u szych..
    I też czasami ciężko bo sama jeżdżę i pracuje w tej firmie. Ale za to umiem docenić co to praca.

Chcemy się budować żeby iść na swoje.

Mam podobną sytuacje co ty też mieszkamy w jednym domu z rodzicami ,tata od jakiś 10 lat wyjezdza za granicę więc też czuje pustke

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę wpisać mnie na listę gości :P

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldziu mnie Tii namawia żebym,taka samą firmę założyła. Tez po ogrodnictwie jestem. Projektowanie terenów zieleni:)

Ślub bedzie o ile zafasolkuję :)

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldhauzer fajny przyjaciel :) i fajnie ze radzicie sobie i macie plany. Niech sie wszystko spełnia. :)

Gizmo o to musisz szybko zaciazyc :D bedzie relacja z przygotowań do ślubu :D

Mój malzonek obiecał mi nowy pierścionek (zaręczynowy uszkodzil mi się 2tyg. Przed wyjazdem do UK, ) na 10 rocznice ślubu. Pozostaje czekać :D

Co ciekawe 2 dni przed wyjazdem uszkodzilam drugi pierścionek. Pamiątkowy po mojej świętej pamięci babci, i zostalam tylko z obraczka. Bo to byly jedyne pierścionki które nosilam. Musze teraz poszukać gdzies tu kogoś kto by mi to naprawil.

Kz9n.png
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ