Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Gaduaaa wrote:nigdy nie badałam..
postanowiłam wykluczyc gluten żeby zobaczyć czy to coś zmieni w moich wynikach tarczyc... słyszałam że dieta bezglutenowa potrafi zbić przeciwciała przeciwtarczycowe...
Moja koleżanka z pracy ma przepisane leki na tarczyce i dieta sprawila, że nie musi nic brać bo ma super wyniki. Nie je glutenu, cukru, nabiału. No i pilnuje IGGaduaaa lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Cherry_Blossom wrote:Moja koleżanka z pracy ma przepisane leki na tarczyce i dieta sprawila, że nie musi nic brać bo ma super wyniki. Nie je glutenu, cukru, nabiału. No i pilnuje IG
hehe powoli może kiedyś,.. ja lubię jeść ! i to niezdrowe rzeczy...
w każdym razie takie info jest mega motywacjąjak ogarnę bg to zobaczymy, będę myślała o nabiale...
ale co wtedy z wapniem?FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:o rany... do tego żeby nie jesc cukru i nabiału muszę dojżeć
hehe powoli może kiedyś,.. ja lubię jeść ! i to niezdrowe rzeczy...
w każdym razie takie info jest mega motywacjąjak ogarnę bg to zobaczymy, będę myślała o nabiale...
ale co wtedy z wapniem?Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
A jeżeli was interesuje bez glutenowe bez cukrowe bez wszystko to na fb jest dziewczyna która ma swój fp. Ma na imię Anita i jest super babeczka
Deep Mind & strong body.
Super przepisy wrzucaMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Powiem Wam, że ja jestem czekoladoholikiem i uwielbiam wszystko co mówisz. A długi czas byłam na bezcukrowej i mega zdrowo się odzywialam. Najgorzej na poczatku a potem czulam sie rewelacyjnie no i waga w dół. Później sobie nie wyobrażasz jeść pewnych rzeczy
Kim87, Gaduaaa lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
mądre rzeczy gadacie, nic Was tak nie uleczy jak zdrowa dieta
ludzie straaaasznie bagatelizują moc zdrowego jedzenia, a więcej czasem daje niż wszystkie leki i suplementy razem wzięte. nawet ludziom chorym na raka powtarza się, żeby zaczeli zdrowo i regularnie się odżywiać bo to działa cuda.
Cherry_Blossom lubi tę wiadomość
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
szuflada wrote:mądre rzeczy gadacie, nic Was tak nie uleczy jak zdrowa dieta
ludzie straaaasznie bagatelizują moc zdrowego jedzenia, a więcej czasem daje niż wszystkie leki i suplementy razem wzięte. nawet ludziom chorym na raka powtarza się, żeby zaczeli zdrowo i regularnie się odżywiać bo to działa cuda.
szuflada lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
nikola2877 wrote:- 1 cebula
- 5 ząbków czosnku
- 500ml przecieru pomidorowego
- 300ml bulionu warzywnego
- 1 puszka ciecierzycy
- 8 pomidorkow koktajlowych
Cebule obierz i poszatkuj. Zabki czosnku pokroic w plasterki. W garnuszku o grubym dnie rozgrzej 1-2 lyzki oliwy. Na rozgrzany tluszcz wrzuc cebule i czosnek, przesmaz na jasnozloty kolor. Zalej przecierem pomidorowym i bulionem. Dopraw do smaku. Pogotuj z 10min. Naczynie zdejmij z ogniai zmiksuj na gladki krem.
Ciecierzyce odlej z zalewy, przeplucz na sicie i dodaj do zmiksowanej zupy. Ponownie zagotuj z 10min na malym ogniu.
Pomidorki oplucz i przekroj na polowki. Opiecz na patelni z lyzka oliwy.
Jak zupka bedzie juz na talerzu - dodac pomidorki
Prosze bardzo Waldi
Mam nadzieje ze wykorzystasz i bedzie smakowalo :*
Ojej.. Podziękować.. Jak tylko pozwolą wstać z wyra se ugotuję..nikola2877 lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
malutka24 wrote:Hej dziewczyny mam do was pytanie czy TSH 2,62 jest w normie przy staraniu sie o dziecko ? Czy raczej trzeba je zbić lekami ? dzieki za odpowiedz
moja endo mówiła że najlepsze jest około 1 ale wiem że różnie mówią endokrynolodzy
W pierwszą ciążę zaszłam przy poziome TSH 2,28 i to był mój drugi cykl
a w tą ciążę przy 0,934 - w pierwszym cykluWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 17:26
Gaduaaa lubi tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
A propos zdrowego żywienia... Na YT jest dziewczyna, Julia Caban, która wyleczyła policystyczne zapalenie jajników i chorobę Crohna odpowiednią dietą
co do nowotworów to już odrębna sprawa... dużo ludzi zaczyna się zdrowo odżywiać, stosować terapie sokami, itp. ograniczać nabiał i dochodzi do wyniszczenia. A w efekcie i śmierci. Bardziej jestem skłonna myśleć o zdrowym jedzeniu jako profilaktyce raka niż cudownego lekuGaduaaa lubi tę wiadomość
-
Ja coś czuję,że ten cykl jednak nie wypalił...
dopadł mnie taki wku...
idę na spacer, bo coś rozniosę.
Jednym słowem, progesteron spadł, nie doszło do zapłodnienia i wnerwienie murowane, hehPączek lubi tę wiadomość
-
Gaduaaa wrote:mnie mój śluz wczoraj zaskoczył... pierwszy raz od nie pamiętam kiedy nie używaliśmy żadnego żelu.... a był poślizg jak po lubrykancie
zależy na co ma być szkodliwy sex oralny... jedynie na pleminiki? ale to od teori zależy.. niektórzy twierdzą że można z kręgosłupa spuszczać codziennie a i tak się uda a inna szkoła mówi że powinno sie co drugi 3 dzień zalewać formę
Mega jesteście !
Uwielbiam was za takie nagle rozkminkiGaduaaa lubi tę wiadomość