Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Cherry_Blossom wrote:Chipsy nie powinny, musisz czytać składy.
Wiele słodyczy ma gluten ale możesz kupić takie bez
albo nie wiem..hmm lody ?
a czytałam też że ketchup i majonez odpada?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 16:31
FabianCyprian
Tymuś
-
Kim87 wrote:Szatynka a masz może wynik żelaza? Bo to jest ważne wiem. Ja miałam na granicy i zapobiegawczo dali mi suplementy. Niedobór prowadzi w najgorszym przypadku do poronienia
robiłam tylko pełną morfologię, jeśli chodzi o hemoglobinę to mam 12,2 (norma 12,0-16,00).Kim87 lubi tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
Gaduaaa wrote:a czekolada? normalna zwykła czekolada? albo pralinki?
albo nie wiem..hmm lody ?
a czytałam też że ketchup i majonez odpada?
Moja przyjaciółka od urodzenia jest bezglutenowxem - nutelle wcina na potegę
Lody to nie wiem - chyba trzeba czytać opakowaniaGaduaaa lubi tę wiadomość
-
Wiele słodyczy może nie zawierać gluten, ale nie znajdziesz na nich typowego znaczka, informujące o braku glutenu, przekreślony kłos, gdyż np. w hali produkcyjnej, powstają produkty zawierające gluten.
-
Pączek wrote:Ketchup i majonez nie powinny miec
Moja przyjaciółka od urodzenia jest bezglutenowxem - nutelle wcina na potegę
Lody to nie wiem - chyba trzeba czytać opakowaniato mi wystarczy hehe
FabianCyprian
Tymuś
-
Kim87 wrote:Zapytaj o ten progesteron szczególnie bo ja miałam 6.07 przy normie między 16.5-48 w pierwszym trymestrze. Gratuluję dzidzi
a beta na pewno przerasta tak jak powinna
na pewno zapytam
ale tak jak wyżej pisałam na moim wyniku są normy dla I trymestru 2,8 - 147,03 a ja mam 9,20 więc chyba źle nie jest, ale i tak zapytam gina. A w środę jak będę powtarzała betę to i progesteron też.09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
szatynka wrote:robiłam tylko pełną morfologię, jeśli chodzi o hemoglobinę to mam 12,2 (norma 12,0-16,00).
ja generalnie wszystko mam w normie tylko to żelazo na granicy no i proga
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Cherry_Blossom wrote:Gadua masz celiake?
postanowiłam wykluczyc gluten żeby zobaczyć czy to coś zmieni w moich wynikach tarczyc... słyszałam że dieta bezglutenowa potrafi zbić przeciwciała przeciwtarczycowe...FabianCyprian
Tymuś
-
Kim87 wrote:Nie wiem jak w Pl ale jak ja robiłam tu u mnie to samo żelazo mi sprawdzili by zobaczyć jaki mam zapas. Zapytaj przy kolejnym morfo ile coś takie kosztuje i jal.bedsiesz chciała to zrób
ja generalnie wszystko mam w normie tylko to żelazo na granicy no i proga
jak będę w labo w środę to zobaczę ile kosztuje zrobienie poziomu żelaza. Oni tam na poczekalni mają tablicę z wyszczególnionymi badaniami i ceną ich.Kim87 lubi tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙