Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Evelin wrote:Zastanawia mnie tylko czemu od piatku na testach dwie grube krechy a czwartego dnia troszke bledsza, to kiedy ja mam owu
Mnie w tym szczęśliwym cyklu tak się wszystko poprzestawialo ze sama sie pogubiłam juz :p owulacja byla później niż miała być, termin @ tez i dlatego te blade krechy na teście mnie tak przestraszyly bo wydawalo mi się ze powinny juz być piękne grubea wszytko się pokićkało:D
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
nick nieaktualny
-
sandrula wrote:Mnie w tym szczęśliwym cyklu tak się wszystko poprzestawialo ze sama sie pogubiłam juz :p owulacja byla później niż miała być, termin @ tez i dlatego te blade krechy na teście mnie tak przestraszyly bo wydawalo mi się ze powinny juz być piękne grube
a wszytko się pokićkało:D
Ale chyba owu jest od 24 do 36 godz po pokazaniu sie dwuch kresek? To kolejnego dnia powinna juz byc bladsza.. ? Tym bardziej ze kazdy test robilam wieczoremto nie rozumiem tych ciemnych trzy dni pod rzad, a gdyby serio owu tak pozno u mnie byla to wtedy I tak tego 10tego @ nie bedzie jeszcze.. wiec chuja wiem
-
Witam Kochane!!!
Ja zaglądam po 3 dniach nieobecności i nie mam szans przeczytać 50 stron, więc mam nadzieję że szybo się dowiem co ważnego stało się przez te kilka dni.
Ja niestety nie miałam takiego wesołego weekendu, jak się zapowiadał, gdyż rano w sobotę obudziła nas wiadomość, że zmarła babcia męża. Bardzo smutna wiadomość, chociaż wszyscy już byli na to przygotowani, bo ostatnio było już z nią coraz gorzej, miała 86 lat... ale najgorsze było to, że właśnie w tą sobotę było wesele naszego bardzo dobrego kolegi. Nie pisałam wcześniej, ale zajmuję się muzyką, mam zespół razem m.in. z mężem i właśnie tym kolegą który się żenił i on nas poprosił, żebyśmy mu zagrali pierwszy taniec. Poza tym jesteśmy z Podhala, więc jeszcze mieliśmy mu grać po góralsku w kościele, a tu taka wiadomość... Nie wiedzieliśmy co tu robić...ale w końcu nie mogliśmy zostawić Pary Młodej na lodzie, więc poszliśmy. Niestety nie szaleliśmy, tylko grzecznie siedzieliśmy przy stoliku.
A dzisiaj kolejna impreza, tylko w innym nastroju, pogrzeb babci.
To tyle u mnie: od wesela do pogrzebu, ale takie życie... Mam nadzieję że niedługo będą jeszcze u nas chrzciny -
A co tam u Was???
Chyba najważniejsza wiadomość to Klaudyś!!!!
Gratuluję Kochana!!!! Trzymam kciuki za wzorowy przebieg ciąży -
Evelin wrote:Ale chyba owu jest od 24 do 36 godz po pokazaniu sie dwuch kresek? To kolejnego dnia powinna juz byc bladsza.. ? Tym bardziej ze kazdy test robilam wieczorem
to nie rozumiem tych ciemnych trzy dni pod rzad, a gdyby serio owu tak pozno u mnie byla to wtedy I tak tego 10tego @ nie bedzie jeszcze.. wiec chuja wiem
ja w poprzednim cyklu mialam mocne krechy na owulacyjnym w 14dc i tego tez dnia mialam owulacje. -
nick nieaktualny
-
AniaŁ123 wrote:Witam Kochane!!!
Ja zaglądam po 3 dniach nieobecności i nie mam szans przeczytać 50 stron, więc mam nadzieję że szybo się dowiem co ważnego stało się przez te kilka dni.
Ja niestety nie miałam takiego wesołego weekendu, jak się zapowiadał, gdyż rano w sobotę obudziła nas wiadomość, że zmarła babcia męża. Bardzo smutna wiadomość, chociaż wszyscy już byli na to przygotowani, bo ostatnio było już z nią coraz gorzej, miała 86 lat... ale najgorsze było to, że właśnie w tą sobotę było wesele naszego bardzo dobrego kolegi. Nie pisałam wcześniej, ale zajmuję się muzyką, mam zespół razem m.in. z mężem i właśnie tym kolegą który się żenił i on nas poprosił, żebyśmy mu zagrali pierwszy taniec. Poza tym jesteśmy z Podhala, więc jeszcze mieliśmy mu grać po góralsku w kościele, a tu taka wiadomość... Nie wiedzieliśmy co tu robić...ale w końcu nie mogliśmy zostawić Pary Młodej na lodzie, więc poszliśmy. Niestety nie szaleliśmy, tylko grzecznie siedzieliśmy przy stoliku.
A dzisiaj kolejna impreza, tylko w innym nastroju, pogrzeb babci.
To tyle u mnie: od wesela do pogrzebu, ale takie życie... Mam nadzieję że niedługo będą jeszcze u nas chrzciny
Hey. To nie ciekawa sytuacja, szczere kondolencje :*
Dobrze ze juz jestes :*AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
Gaduaaa wrote:ja nadal gluten free
na obiadek ryż z kurczakiem smażonym w pieczarkach i czerwonej papryce.. z kalafiorkiem.. bez bułki tartej na wierzchu buuuu
Gaduaaa a dlaczego przeszłaś na dietę bezglutenową? Chodzi o tarczycę?
Ja byłam na diecie przez miesiąc i zauważyłam takie rzeczy:
- jestem mniej nerwowa,
- włosy przestały mi wypadać,
- mam dużo energii.
Ale nie wiem czy przyczyniła się do tego dieta bezglutenowa, czy ogólnie zdrowsza dieta, więcej warzyw itd. Jednak jakiś zbieg okoliczności jest.
Pytałam ostatnio lekarzy endo i alergologa o to i od obu dowiedziałam się, że osoby z hashi częściej są podatne na celiakię i nadwrażliwość, ale nie wszyscy i nie każdy musi tego przestrzegać. Ale czy to są zdania zgodne z ostatnimi badaniami, niestety nie wiem.
Ja przez weekend złamałam dietę, ale mam zamiar do niej wrócić. Kupiłam sobie mąkę bezglutenową i piekę nawet ciasta, naleśniki, jem chleb bezglutenowy, więc nie jest to takie trudneGaduaaa lubi tę wiadomość
-
Evelin wrote:To przez 3 dni Ci pokazywalo + ?
Podobno dwie godz przed testowaniem nie mozna pic, a ja dzisiaj caly dzien z napojem
14dc byly dwie mocne krechy a 15dc juz druga slabsza.
Pozniej testy przed okresem byly widoczne a @ i tak przylazła.
Testy miałam z apteki -
Kochane ja po.drzemce zmulilo mnie strasznie chyba z 3 godziny spalam.
Bylam.pytac o.terminy do.endrokrynologa do.ktorego chodze i.termin.na.sierpień no.chyba ich glowa boli.mialam.przyjsc od razu jak.zobacze dwie.kreski inco.teraz mam.zrobic jedyne co.udalo.mi.sie wyprosic to prywatnie na 14czerwca az sie boje co sie z hormonami będzie działo