X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jest nadzieja :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, walnelam drzemora konkretnego

sandrula lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawia mnie tylko czemu od piatku na testach dwie grube krechy a czwartego dnia troszke bledsza, to kiedy ja mam owu :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Zastanawia mnie tylko czemu od piatku na testach dwie grube krechy a czwartego dnia troszke bledsza, to kiedy ja mam owu :)

Mnie w tym szczęśliwym cyklu tak się wszystko poprzestawialo ze sama sie pogubiłam juz :p owulacja byla później niż miała być, termin @ tez i dlatego te blade krechy na teście mnie tak przestraszyly bo wydawalo mi się ze powinny juz być piękne grube :D a wszytko się pokićkało:D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a czy któraś z was 4 dni przed @ miała ujemna bete a okazało sie ze jednak ciaza?

• Evelin Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Mnie w tym szczęśliwym cyklu tak się wszystko poprzestawialo ze sama sie pogubiłam juz :p owulacja byla później niż miała być, termin @ tez i dlatego te blade krechy na teście mnie tak przestraszyly bo wydawalo mi się ze powinny juz być piękne grube :D a wszytko się pokićkało:D

Ale chyba owu jest od 24 do 36 godz po pokazaniu sie dwuch kresek? To kolejnego dnia powinna juz byc bladsza.. ? Tym bardziej ze kazdy test robilam wieczorem :) to nie rozumiem tych ciemnych trzy dni pod rzad, a gdyby serio owu tak pozno u mnie byla to wtedy I tak tego 10tego @ nie bedzie jeszcze.. wiec chuja wiem ;)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Hejo, walnelam drzemora konkretnego

Witaj w srod zywych :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane!!!
    Ja zaglądam po 3 dniach nieobecności i nie mam szans przeczytać 50 stron, więc mam nadzieję że szybo się dowiem co ważnego stało się przez te kilka dni.

Ja niestety nie miałam takiego wesołego weekendu, jak się zapowiadał, gdyż rano w sobotę obudziła nas wiadomość, że zmarła babcia męża. Bardzo smutna wiadomość, chociaż wszyscy już byli na to przygotowani, bo ostatnio było już z nią coraz gorzej, miała 86 lat... ale najgorsze było to, że właśnie w tą sobotę było wesele naszego bardzo dobrego kolegi. Nie pisałam wcześniej, ale zajmuję się muzyką, mam zespół razem m.in. z mężem i właśnie tym kolegą który się żenił i on nas poprosił, żebyśmy mu zagrali pierwszy taniec. Poza tym jesteśmy z Podhala, więc jeszcze mieliśmy mu grać po góralsku w kościele, a tu taka wiadomość... Nie wiedzieliśmy co tu robić...ale w końcu nie mogliśmy zostawić Pary Młodej na lodzie, więc poszliśmy. Niestety nie szaleliśmy, tylko grzecznie siedzieliśmy przy stoliku.

A dzisiaj kolejna impreza, tylko w innym nastroju, pogrzeb babci.

To tyle u mnie: od wesela do pogrzebu, ale takie życie... Mam nadzieję że niedługo będą jeszcze u nas chrzciny :)

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tam u Was???

Chyba najważniejsza wiadomość to Klaudyś!!!! <3 <3 <3
    Gratuluję Kochana!!!! Trzymam kciuki za wzorowy przebieg ciąży :)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula i Szatynka już gratulowałam, ale jeszcze raz bardzo, baaaardzo gratuluję :) :D

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Ale chyba owu jest od 24 do 36 godz po pokazaniu sie dwuch kresek? To kolejnego dnia powinna juz byc bladsza.. ? Tym bardziej ze kazdy test robilam wieczorem :) to nie rozumiem tych ciemnych trzy dni pod rzad, a gdyby serio owu tak pozno u mnie byla to wtedy I tak tego 10tego @ nie bedzie jeszcze.. wiec chuja wiem ;)

ja w poprzednim cyklu mialam mocne krechy na owulacyjnym w 14dc i tego tez dnia mialam owulacje.

• nikola2877 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    ja w poprzednim cyklu mialam mocne krechy na owulacyjnym w 14dc i tego tez dnia mialam owulacje.

a wspolzylam 15dc wieczorem.
    Tez myslalam ze owulacyjmy pokazuje ze owulka bedzie za 24-36godz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Hej mamy podobnie :)
    Tylko ze termin @ mam 5 dni wczesniej :)
    Wiec witaj :*
    Witam serdecznie i życzę owocności :)

• Evelin Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    a wspolzylam 15dc wieczorem.
    Tez myslalam ze owulacyjmy pokazuje ze owulka bedzie za 24-36godz.

To przez 3 dni Ci pokazywalo + ?
    Podobno dwie godz przed testowaniem nie mozna pic, a ja dzisiaj caly dzien z napojem :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Witam Kochane!!!
    Ja zaglądam po 3 dniach nieobecności i nie mam szans przeczytać 50 stron, więc mam nadzieję że szybo się dowiem co ważnego stało się przez te kilka dni.

Ja niestety nie miałam takiego wesołego weekendu, jak się zapowiadał, gdyż rano w sobotę obudziła nas wiadomość, że zmarła babcia męża. Bardzo smutna wiadomość, chociaż wszyscy już byli na to przygotowani, bo ostatnio było już z nią coraz gorzej, miała 86 lat... ale najgorsze było to, że właśnie w tą sobotę było wesele naszego bardzo dobrego kolegi. Nie pisałam wcześniej, ale zajmuję się muzyką, mam zespół razem m.in. z mężem i właśnie tym kolegą który się żenił i on nas poprosił, żebyśmy mu zagrali pierwszy taniec. Poza tym jesteśmy z Podhala, więc jeszcze mieliśmy mu grać po góralsku w kościele, a tu taka wiadomość... Nie wiedzieliśmy co tu robić...ale w końcu nie mogliśmy zostawić Pary Młodej na lodzie, więc poszliśmy. Niestety nie szaleliśmy, tylko grzecznie siedzieliśmy przy stoliku.

A dzisiaj kolejna impreza, tylko w innym nastroju, pogrzeb babci.

To tyle u mnie: od wesela do pogrzebu, ale takie życie... Mam nadzieję że niedługo będą jeszcze u nas chrzciny :)

Hey. To nie ciekawa sytuacja, szczere kondolencje :*
    Dobrze ze juz jestes :*

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niespodzianka* wrote:
    Witam serdecznie i życzę owocności :)

To opowiadaj :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja nadal gluten free ;) na obiadek ryż z kurczakiem smażonym w pieczarkach i czerwonej papryce.. z kalafiorkiem.. bez bułki tartej na wierzchu buuuu

Gaduaaa a dlaczego przeszłaś na dietę bezglutenową? Chodzi o tarczycę?
    Ja byłam na diecie przez miesiąc i zauważyłam takie rzeczy:
    - jestem mniej nerwowa,
    - włosy przestały mi wypadać,
    - mam dużo energii.

Ale nie wiem czy przyczyniła się do tego dieta bezglutenowa, czy ogólnie zdrowsza dieta, więcej warzyw itd. Jednak jakiś zbieg okoliczności jest.

Pytałam ostatnio lekarzy endo i alergologa o to i od obu dowiedziałam się, że osoby z hashi częściej są podatne na celiakię i nadwrażliwość, ale nie wszyscy i nie każdy musi tego przestrzegać. Ale czy to są zdania zgodne z ostatnimi badaniami, niestety nie wiem.

Ja przez weekend złamałam dietę, ale mam zamiar do niej wrócić. Kupiłam sobie mąkę bezglutenową i piekę nawet ciasta, naleśniki, jem chleb bezglutenowy, więc nie jest to takie trudne ;)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    To przez 3 dni Ci pokazywalo + ?
    Podobno dwie godz przed testowaniem nie mozna pic, a ja dzisiaj caly dzien z napojem :)

14dc byly dwie mocne krechy a 15dc juz druga slabsza.

Pozniej testy przed okresem byly widoczne a @ i tak przylazła.
    Testy miałam z apteki

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anial współczuję śmierci babci męża :( trzymajcie się..
    A jeśli chodzi o dietę to że względu na hashi chce spróbować czy coś pomoże :) mam nadzieję że tak..

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja po.drzemce zmulilo mnie strasznie chyba z 3 godziny spalam.
    Bylam.pytac o.terminy do.endrokrynologa do.ktorego chodze i.termin.na.sierpień no.chyba ich glowa boli.mialam.przyjsc od razu jak.zobacze dwie.kreski inco.teraz mam.zrobic jedyne co.udalo.mi.sie wyprosic to prywatnie na 14czerwca az sie boje co sie z hormonami będzie działo

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 2072 2073 2074 2075 2076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ