X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Facet/ już mąż/ znajomej do dzisiaj uważa, że to wpadka. Ich dzieciaczek ma prawie 2 latka ;)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no bywają i "planowane" wpadki przez mamusie :)

Kim87 lubi tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja jestem zdania że "wpadka" bo mama chciała bobo jest strasznie samolubna. Kurczę w końcu dziecko to nie rzecz tylko istota , której matką/ojcem zostaje się do końca życia. W ciąży jesteśmy oboje nie tylko kobieta. Trzeba brać pod uwagę to co facet ma do powiedzenia. Niektórzy nigdy nie dojrzeją do tej decyzji i trzeba to uszanować :)

Kasia1987, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj do gina lecę. Gadałam z kolezanką która jak ja miala plamienia i to ło matko 2 mc bite i teraz ma zdrowego chłopca. I tak jak ja żadnych objawów nie miała ciązowych poza cyckami. Hmmm ciekawie.

3jgxflw1867zd36k.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja SIS miała do 3 miesiąca plamienia

Wg cześć wszystkim dziś zaspalam musiałam mała zawieść do Szkoly jakoś tak mi się przyspalo

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    Moja SIS miała do 3 miesiąca plamienia

Wg cześć wszystkim dziś zaspalam musiałam mała zawieść do Szkoly jakoś tak mi się przyspalo
    to jeszcze ciekawiej chyba szybko do pracy nie wrócę :P

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekki nacisk był. W sumie nie nacisk, tylko się rozpłakałam, bo nie mam wiele czasu, a on stwierdził, że po prostu będzie wcześniej. Taki zaręczynowy bobas.

Wiem, że źle takie coś wygląda, ale uwierzyłam w to jego stwierdzenie, że będzie najzwyczajniej w świecie wcześniej, aniżeli wcale.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No raczej nie powinnaś. Zresztą masz 100%platne to nie warto ryzykować

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    U mnie lekki nacisk był. W sumie nie nacisk, tylko się rozpłakałam, bo nie mam wiele czasu, a on stwierdził, że po prostu będzie wcześniej. Taki zaręczynowy bobas.

Wiem, że źle takie coś wygląda, ale uwierzyłam w to jego stwierdzenie, że będzie najzwyczajniej w świecie wcześniej, aniżeli wcale.

Nie wiele czasu? Może coś nie doczytałam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2de2a2192cb8.jpg

:D :D :D

sandrula, WaldhauzerM, Pączek lubią tę wiadomość

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Q ten ovarin też fajna sprawa chyba sobie zapodam ten suplement.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:

Miałam taką sytuację :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

O ja cież niepierdziele...jakie to życiowe :)

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie od ndz zakończenie mierzenia tempki ponieważ zaczynam sprace od nocki. Starania też pełen luz nie przerwaliśmy ich tylko troche tak jakby daliśmy na luz bo i tak głowa będzie zwrócona pracą.. pozdrawiam :)

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jak mawia moja bratowa... szukaj amatora jeżyków :D

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    Nie wiele czasu? Może coś nie doczytałam...

Miałam pełno naświetlań, bardzo dużo operacji, kilka chemioterapii, a czeka mnie jeszcze kilka zabaw z kręgosłupem.

Pani ginekolog, która jest również onkologiem i endokrynologiem (zapewne czymś tam jeszcze) powiedziała mi, że czekanie to w moim przypadku nie najlepszy pomysł w szczególności, że oboje chcemy mieć swoje dzieci.

Podkreślała, że lepiej wcześniej urodzić zdrowe, niż później mieć pieniądze i urodzić dziecko, które przez nasze fanaberie zawodowe będzie cierpieć, bo jest chore, a ryzyko zwiększam każdego roku.

Przekonywała mnie, bo mam wsparcie swojej rodziny, jego rodziny i jego samego, więc dlaczego nie teraz. Pytała mnie, dlaczego chce grzebać przy kręgosłupie (co wiąże się z naświetlaniami również dolnych partii ciała) i dopiero po tym zajść w ciążę i liczyć, że będzie fajnie.

Ogólnie powiedziała mi, że to nie jest i nigdy nie było bez wpływu, a zapewniała mnie, że łatwo mi nie będzie po tym, co mi robili w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 10:28

• sandrula Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Ja dzisiaj do gina lecę. Gadałam z kolezanką która jak ja miala plamienia i to ło matko 2 mc bite i teraz ma zdrowego chłopca. I tak jak ja żadnych objawów nie miała ciązowych poza cyckami. Hmmm ciekawie.

Jejku, jak dobrze wiedziec :) ja tez nie mam żadnych objawów prócz lekko obrzmiałych piersi .. Nawet sutki niekiedy niby wrażliwe a niekiedy nic . Po za tym nic. Ale z tego co wiem to jest pelno kobiet które nawet do 12 tyg nic nie czuly :)

No i trzymam kciuki za wizytę !!

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewentualnie niekiedy zakłuje w podbrzuszu ale to jest dwa czy trzy zaklucia na jakiś czas ..

No i w pon. Tylko smaku nie miałam :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 10:31

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Miałam pełno naświetlań, bardzo dużo operacji, kilka chemioterapii, a czeka mnie jeszcze kilka zabaw z kręgosłupem.

Pani ginekolog, która jest również onkologiem i endokrynologiem (zapewne czymś tam jeszcze) powiedziała mi, że czekanie to w moim przypadku nie najlepszy pomysł w szczególności, że oboje chcemy mieć swoje dzieci.

Podkreślała, że lepiej wcześniej urodzić zdrowe, niż później mieć pieniądze i urodzić dziecko, które przez nasze fanaberie zawodowe będzie cierpieć, bo jest chore, a ryzyko zwiększam każdego roku.

Przekonywała mnie, bo mam wsparcie swojej rodziny, jego rodziny i jego samego, więc dlaczego nie teraz. Pytała mnie, dlaczego chce grzebać przy kręgosłupie (co wiąże się z naświetlaniami również dolnych partii ciała) i dopiero po tym zajść w ciążę i liczyć, że będzie fajnie.

Ogólnie powiedziała mi, że to nie jest i nigdy nie było bez wpływu, a zapewniała mnie, że łatwo mi nie będzie po tym, co mi robili w szpitalu.

Czikosz, bardzo wiele przeszłaś.
    Życzę Ci już zdrowia i upragnionego groszka!

Sytuacja każdej z nas jest inna, co Twój przykład bardzo dobrze pokazuje. Chemioterapia... eh <3

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o dziecku wcześnie, w maju wybiło mi 31 lat, ale jakiś czas temu na zaawansowanego, rozsianego raka jajnika zachorowała moja Mama.. Rokowania pół roku życia. Świat oszalał... Dzisiaj przeżyła tę diagnozę 5 krotnie, ale... nie wyobrażałam sobie ciąży i jeżdżenia z nią przez ponad rok na onkologię. Stres...

Mam nadzieję, że się nam uda :) U mnie większość znajomych, to ciąże przed 30 i po :)

0b52cec6da.png
‹‹ 2099 2100 2101 2102 2103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ