X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Facet/ już mąż/ znajomej do dzisiaj uważa, że to wpadka. Ich dzieciaczek ma prawie 2 latka ;)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no bywają i "planowane" wpadki przez mamusie :)

Kim87 lubi tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja jestem zdania że "wpadka" bo mama chciała bobo jest strasznie samolubna. Kurczę w końcu dziecko to nie rzecz tylko istota , której matką/ojcem zostaje się do końca życia. W ciąży jesteśmy oboje nie tylko kobieta. Trzeba brać pod uwagę to co facet ma do powiedzenia. Niektórzy nigdy nie dojrzeją do tej decyzji i trzeba to uszanować :)

Kasia1987, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj do gina lecę. Gadałam z kolezanką która jak ja miala plamienia i to ło matko 2 mc bite i teraz ma zdrowego chłopca. I tak jak ja żadnych objawów nie miała ciązowych poza cyckami. Hmmm ciekawie.

3jgxflw1867zd36k.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja SIS miała do 3 miesiąca plamienia

Wg cześć wszystkim dziś zaspalam musiałam mała zawieść do Szkoly jakoś tak mi się przyspalo

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    Moja SIS miała do 3 miesiąca plamienia

Wg cześć wszystkim dziś zaspalam musiałam mała zawieść do Szkoly jakoś tak mi się przyspalo
    to jeszcze ciekawiej chyba szybko do pracy nie wrócę :P

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekki nacisk był. W sumie nie nacisk, tylko się rozpłakałam, bo nie mam wiele czasu, a on stwierdził, że po prostu będzie wcześniej. Taki zaręczynowy bobas.

Wiem, że źle takie coś wygląda, ale uwierzyłam w to jego stwierdzenie, że będzie najzwyczajniej w świecie wcześniej, aniżeli wcale.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No raczej nie powinnaś. Zresztą masz 100%platne to nie warto ryzykować

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    U mnie lekki nacisk był. W sumie nie nacisk, tylko się rozpłakałam, bo nie mam wiele czasu, a on stwierdził, że po prostu będzie wcześniej. Taki zaręczynowy bobas.

Wiem, że źle takie coś wygląda, ale uwierzyłam w to jego stwierdzenie, że będzie najzwyczajniej w świecie wcześniej, aniżeli wcale.

Nie wiele czasu? Może coś nie doczytałam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2de2a2192cb8.jpg

:D :D :D

sandrula, WaldhauzerM, Pączek lubią tę wiadomość

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Q ten ovarin też fajna sprawa chyba sobie zapodam ten suplement.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:

Miałam taką sytuację :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

O ja cież niepierdziele...jakie to życiowe :)

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie od ndz zakończenie mierzenia tempki ponieważ zaczynam sprace od nocki. Starania też pełen luz nie przerwaliśmy ich tylko troche tak jakby daliśmy na luz bo i tak głowa będzie zwrócona pracą.. pozdrawiam :)

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jak mawia moja bratowa... szukaj amatora jeżyków :D

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    Nie wiele czasu? Może coś nie doczytałam...

Miałam pełno naświetlań, bardzo dużo operacji, kilka chemioterapii, a czeka mnie jeszcze kilka zabaw z kręgosłupem.

Pani ginekolog, która jest również onkologiem i endokrynologiem (zapewne czymś tam jeszcze) powiedziała mi, że czekanie to w moim przypadku nie najlepszy pomysł w szczególności, że oboje chcemy mieć swoje dzieci.

Podkreślała, że lepiej wcześniej urodzić zdrowe, niż później mieć pieniądze i urodzić dziecko, które przez nasze fanaberie zawodowe będzie cierpieć, bo jest chore, a ryzyko zwiększam każdego roku.

Przekonywała mnie, bo mam wsparcie swojej rodziny, jego rodziny i jego samego, więc dlaczego nie teraz. Pytała mnie, dlaczego chce grzebać przy kręgosłupie (co wiąże się z naświetlaniami również dolnych partii ciała) i dopiero po tym zajść w ciążę i liczyć, że będzie fajnie.

Ogólnie powiedziała mi, że to nie jest i nigdy nie było bez wpływu, a zapewniała mnie, że łatwo mi nie będzie po tym, co mi robili w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 10:28

• sandrula Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Ja dzisiaj do gina lecę. Gadałam z kolezanką która jak ja miala plamienia i to ło matko 2 mc bite i teraz ma zdrowego chłopca. I tak jak ja żadnych objawów nie miała ciązowych poza cyckami. Hmmm ciekawie.

Jejku, jak dobrze wiedziec :) ja tez nie mam żadnych objawów prócz lekko obrzmiałych piersi .. Nawet sutki niekiedy niby wrażliwe a niekiedy nic . Po za tym nic. Ale z tego co wiem to jest pelno kobiet które nawet do 12 tyg nic nie czuly :)

No i trzymam kciuki za wizytę !!

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewentualnie niekiedy zakłuje w podbrzuszu ale to jest dwa czy trzy zaklucia na jakiś czas ..

No i w pon. Tylko smaku nie miałam :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 10:31

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Miałam pełno naświetlań, bardzo dużo operacji, kilka chemioterapii, a czeka mnie jeszcze kilka zabaw z kręgosłupem.

Pani ginekolog, która jest również onkologiem i endokrynologiem (zapewne czymś tam jeszcze) powiedziała mi, że czekanie to w moim przypadku nie najlepszy pomysł w szczególności, że oboje chcemy mieć swoje dzieci.

Podkreślała, że lepiej wcześniej urodzić zdrowe, niż później mieć pieniądze i urodzić dziecko, które przez nasze fanaberie zawodowe będzie cierpieć, bo jest chore, a ryzyko zwiększam każdego roku.

Przekonywała mnie, bo mam wsparcie swojej rodziny, jego rodziny i jego samego, więc dlaczego nie teraz. Pytała mnie, dlaczego chce grzebać przy kręgosłupie (co wiąże się z naświetlaniami również dolnych partii ciała) i dopiero po tym zajść w ciążę i liczyć, że będzie fajnie.

Ogólnie powiedziała mi, że to nie jest i nigdy nie było bez wpływu, a zapewniała mnie, że łatwo mi nie będzie po tym, co mi robili w szpitalu.

Czikosz, bardzo wiele przeszłaś.
    Życzę Ci już zdrowia i upragnionego groszka!

Sytuacja każdej z nas jest inna, co Twój przykład bardzo dobrze pokazuje. Chemioterapia... eh <3

Czikosz lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o dziecku wcześnie, w maju wybiło mi 31 lat, ale jakiś czas temu na zaawansowanego, rozsianego raka jajnika zachorowała moja Mama.. Rokowania pół roku życia. Świat oszalał... Dzisiaj przeżyła tę diagnozę 5 krotnie, ale... nie wyobrażałam sobie ciąży i jeżdżenia z nią przez ponad rok na onkologię. Stres...

Mam nadzieję, że się nam uda :) U mnie większość znajomych, to ciąże przed 30 i po :)

0b52cec6da.png
‹‹ 2099 2100 2101 2102 2103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ