X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie rozmawiałam z ginem o tym ;)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Ja nigdy nie rozmawiałam z ginem o tym ;)
    ja też nie ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hahahahahaha :D opisz wnioski ! hahahaha

Czekaj nie nadążam czytać tyle tego hahahahaha :D

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapytałam... właśnie dlatego że przewertowalam po tym jak sie mie udawało wiele forumowisk... i po 100 roznych opiniach postanowilam zapytac :p

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Robie ankiete :p

Zapewne większość z was ,jak nie każda pytała swojego gina o to kiedy i jak często współżyc aby zajść w ciąże.

I co wam powiedzieli?

U mnie Pani Gin nakazała lać w formę 7 dni przed owu, w trakcie of course i 7 dni po... co 2 dzień ;)
    u mnie było dwa dni potem jeden przerwa potem dwa dni :)

Zołza:) lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • kajla Nowa

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Przykro mi bardzo :( czyli teraz czekasz na testowanie czy dopiero od następnego cyklu?

czekam czekam, marzę o drugiej dzidzi... a najlepsze jest to że przez pierwsze pięć lat życia synka uparcie twierdziłam, że będzie jedynakiem... a od jakiegoś czasu tak mnie wzięło, że nie myślę o niczym innym...

Czikosz, Cherry_Blossom, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolzolek ja też nie pytałam ;) nie podpowiem:) wg mnie wtedy gdy ochota jest :):)

Zołza:) lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Sandrula o której masz wizytę?

Od 15.00 przyjmuje :)

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza ja czytalam coś takiego oststnio że plemniki dojrzewają 70dni czy 50 wiec to czy sexujesz codziennie czy co jeden dzien nie ma znaczenia na dla ich wytwarzania. To zależy od kondycji waszej. A szczegolnie twojego męża. Ja wiem jak z moim robiłam maratony w styczniu to w pewnym momencie po prostu kondycha padła i nie czerpał z tego przyjemności :)

Czikosz lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajla wrote:
    czekam czekam, marzę o drugiej dzidzi... a najlepsze jest to że przez pierwsze pięć lat życia synka uparcie twierdziłam, że będzie jedynakiem... a od jakiegoś czasu tak mnie wzięło, że nie myślę o niczym innym...

Nigdy nie chciałam mieć dzieci, aż do teraz.

Poznałam odpowiedzialnego mężczyznę, czuję się bezpiecznie, więc może to też zadziałało.

To jest tak, jakby mi ktoś guzik wcisnął z tą chęcią posiadania maleństwa. Powiem Wam, że mnie to zaskoczyło, bo myślałam, że to się nigdy nie zmieni, że zawsze będzie tak, że ja dzieci nie będę chciała. Psikus.

kajla, Cherry_Blossom, Tuliska lubią tę wiadomość

• sandrula Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a tak w ogóle witam wszystkich :*

Kim-tak, wiem, ze marudzę. :D

Kim87 lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) Ankieta finito :D haha

Tuliska lubi tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze wiedziałam, że będę chciała dzieci i dużą rodzinkę, ale czekałam ze staraniami aż mój facet do tego dojrzeje, nie chciałam go zmuszać. Pierwsze 5 lat mieszkaliśmy 200 km od siebie i dojeżdżaliśmy, studiowaliśmy, więc nie było jak.. Potem w końcu zamieszkaliśmy wspólnie, zaczęło się docieranie, 1 prace, stresy. Potem zaręczyny i ślub, ale z jego zastrzeżeniem, ze jeszcze trochę czasu mu potrzeba, że czuje się zbyt smarkaty. Uszanowałam to. Zaczęliśmy dopiero, kiedy poczuł, że podoła i zapragnął dzieci tak, jak ja.
    Ciężko, bo w końcu mamy już po 28 lat.
    Ale z drugiej strony nie byłoby dobrze, gdybym wcześniej nalegała, prawda?

Czikosz lubi tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

hej wszystkim z rana :)

chociaż w sumie to nie rano, 9:30 :D

ja od 7 przy kompie, ale wiedziałam, że jak wejdę, to pracy nie ogarnę :)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da Ci tego ojciec... nie da Ci tego matka... co może Ci dac twa bliska sąsiadka... :p

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia super postapilas ,bo im bardziej na faceta naskakujesz tym bardziej go to zniecheca:)
    Wiem po sobie ,ale moj skarb powiedział skończysz szkołę zaczniemy sie pełną parą starać bo wczesniej to bylo takie uda sie to sie uda no i.jak w koncu szkołę skonczylam to pojechalismy pełną parą i naladowal swoje dna wiecej niz.kiedyś:p
    No i prosze bardzo udalo sie :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja moją ovu Rodzinkę :)

Kim87, Zołza:), kajla, KlaudyŚ, AniaŁ123, Tuliska, szuflada, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Ja od zawsze wiedziałam, że będę chciała dzieci i dużą rodzinkę, ale czekałam ze staraniami aż mój facet do tego dojrzeje, nie chciałam go zmuszać. Pierwsze 5 lat mieszkaliśmy 200 km od siebie i dojeżdżaliśmy, studiowaliśmy, więc nie było jak.. Potem w końcu zamieszkaliśmy wspólnie, zaczęło się docieranie, 1 prace, stresy. Potem zaręczyny i ślub, ale z jego zastrzeżeniem, ze jeszcze trochę czasu mu potrzeba, że czuje się zbyt smarkaty. Uszanowałam to. Zaczęliśmy dopiero, kiedy poczuł, że podoła i zapragnął dzieci tak, jak ja.

Kasia, pewnie, że dobrze. Mam przykład znajomej, która chciała dziecka, a jej partner, chciał poczekać nieco. Mieszkanie, kredyt. I co? Odstawiła w tajemnicy tabletki anty, zaszła w ciążę. Przez kilka miesięcy ciąży ledwo co dawała radę z facetem. Uciekał jej z domu, wypady z kumplami. Po narodzinach było lepiej. Zafascynowany dzieckiem, ale szybko się skończyło. Są razem, ale na 2 dziecko już się tak nie zdecyduje... Poza tym miała problemy w pracy, a tym samym z kredytem na mieszkanie.

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    nie zdecydowanie nie. Do dziecka trzeba dojrzeć :) Ja mam 29 ale dopiero teraz czuję że chce dziecka czuje sie bezpiecznie mam to co mi potrzeba :)

Kasia1987 lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego się bardzo przedtem bałam. A dwa- wyobrażałam sobie kiedyś tam, że zachodzę, pokazuję mojemu test, sama ucieszona pod niebiosa, a on... pewnie kiedyś by się skrzywił, przeraził, zapytał jak to się stało. Czy tego chciałabym dla swojego dziecka? Takiego początku? Masakra, jak bym to przeżywała. Więc jest jak jest :)

Kim87 lubi tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

‹‹ 2098 2099 2100 2101 2102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ