SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Gaduaaa też myślę że to biochemiczna ciąża z kwietniowego cyklu. Tylko coś poszło nie tak i normalnie dostałam w terminie @ 22 maja. A beta mimo to dalej rosła. A potem zaczęła spadać. Gdybym machnęła ręką na te mdłości które rozpoczęły się 1 czerwca to pewnie nie miałabym o tym bladego pojęcia że coś takiego miało miejsce zwłaszcza że kolejna miesiączka przyszła o czasie.
    i tak pewnie było...
    kurcze czasami nie wiadomo czy lepiej wiedzieć czy nie...
    głupie to wszystko takie..

no nic.. musisz zamknąć tamten rozdział i iść dalej do przodu.. na pewno w końcu sie uda i będzie okey

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ojj chyba u.mnie będzie chlopak

Gaduaaa lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• szatynka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    sama wiesz na przykładzie Waldi że po biochemie zajść najłatwiej.. więc może tak miało być? wszystko będzie dobrze - mówię Ci.. samo się poukłada...

na razie i tak muszę odpuścić aż beta spadnie do poziomu nieciążowego. A w przyszłym cyklu pójdę na czystość pochwy bo od czasu do czasu łapie mnie swędziawka albo pieczenie, więc muszę zbadać czy wsio ok. A mam od tych spraw dobrego gina. Kiedyś mnie tak przeleczył że na długooo miałam spokój. Na miejscu pobiera wymaz i na miejscu poddawany jest badaniu i po paru minutach wiadomo co jest grane, a wtedy recepta i spokój na długi okres czasu. Tylko ciekawe ile teraz bierze za wizytę bo ja u niego byłam kilka lat wstecz to za wizytę brał 120zł + 20 zł badanie wymazu.

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    kurcze czasami nie wiadomo czy lepiej wiedzieć czy nie...

no ja wolałabym nie wiedzieć, bo kosztowało mnie to wiele nerwów i łez, zwłaszcza gdy padło podejrzenie że to ciąża ektopowa, ale masz rację było minęło i patrzę do przodu :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    na razie i tak muszę odpuścić aż beta spadnie do poziomu nieciążowego. A w przyszłym cyklu pójdę na czystość pochwy bo od czasu do czasu łapie mnie swędziawka albo pieczenie, więc muszę zbadać czy wsio ok. A mam od tych spraw dobrego gina. Kiedyś mnie tak przeleczył że na długooo miałam spokój. Na miejscu pobiera wymaz i na miejscu poddawany jest badaniu i po paru minutach wiadomo co jest grane, a wtedy recepta i spokój na długi okres czasu. Tylko ciekawe ile teraz bierze za wizytę bo ja u niego byłam kilka lat wstecz to za wizytę brał 120zł + 20 zł badanie wymazu.
    oo no to dobre badanie... sama bym sobie takie zrobiła.. hmm

• szatynka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda że mój ginek takiego nie wykonuje bo do niego miałabym bliżej bo rzut beretem. On z resztą nie bardzo skuteczny w tym temacie. A ten do którego wybieram się jest z innego miasta. I bardzo sobie go cenię jeśli chodzi o leczenie infekcji. Potrafi dobrać odpowiednie leki i jak jest potrzeba to i przepisuje odpowiedni lek dla partnera.
    Natomiast mój ginek jedynie cytologię wykonuje i na podstawie jej wyniku przepisuje lek ale tylko dla pacjentki dla partnera już nie :(

ok ja mykam bo coś śpioch mnie męczy. Wczoraj był spóźniony grill urodzinowy syna. Długo siedzieliśmy a potem sprzątania dużo i poszło się spać po 1.00 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 16:54

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Szkoda że mój ginek takiego nie wykonuje bo do niego miałabym bliżej bo rzut beretem. On z resztą nie bardzo skuteczny w tym temacie. A ten do którego wybieram się jest z innego miasta. I bardzo sobie go cenię jeśli chodzi o leczenie infekcji. Potrafi dobrać odpowiednie leki i jak jest potrzeba to i przepisuje odpowiedni lek dla partnera.
    Natomiast mój ginek jedynie cytologię wykonuje i na podstawie jej wyniku przepisuje lek ale tylko dla pacjentki dla partnera już nie :(

ok ja mykam bo coś śpioch mnie męczy. Wczoraj był spóźniony grill urodzinowy syna. Długo siedzieliśmy a potem sprzątania dużo i poszło się spać po 1.00 :)
    myślę że w Twojej sytuacji to nawet dobrze skorzystać z opinii innego lekarza

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatynko, bardzo mocno Cię ściskam! <3

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka, dzielna kobieta z Ciebie :*
    całym serduchem trzymam za Ciebie kciuki

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bierze menmag (magnez, cynk 100% jak w salfrazinie, korzen maca i jakas z grupy b), olej z wiesiolka, wit c

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry kobietki :) tak tu cicho i spokojnie;) ja mam dokładnie takie samo popoludnie, lezymy i leniuchujemy :)
    Muszę się wam pochwalić :)
    Otóż, otóż...

Zostanę mamą...
    ... chrzestną, ale zawsze "matką" hehe :);)
    Tak mi się wczoraj miło zrobiło :)

Mój faszeruje się Fertilman plus... drugi miesiąc, składu spisywać nie będę bo trocheee tego jest :) jest drogi ale no cóż... liczą się efekty, o ile będą hihi

Caro, Gaduaaa, KlaudyŚ, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Martka656 Znajoma

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    u mnie teoretycznie od jutra owulacja, ale temperattura coś nie rośnie, ani śluzu zero prawie. :( :( słuchajcie, testy owu robić z rana jak ciążowe, czy popoludniu?
    a i jeszcze taki off top- musimy kupić lodówkę, jakie macie-polecacie? oglądałalismy dziś samsunga i bosh, a pan wciskał nam beko :P

Staramy się <3 1 cs

39f8dcimvwu2z2t3.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro! Caro! Caro! Ja jeszcze nie miałam okazji :*
    Z całego serducha Ci gratuluje <3 rosnijcie zdrowo <3

Caro lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Martka :) testów nie robi się z pierwszego moczu, najczęściej dziewczyny robią testy koło 11 lub 17. 2 godzinki przed nie pij ;)

A co do lodówki to ja tam się zupełnie nie orientuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 20:39

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Dobry kobietki :) tak tu cicho i spokojnie;) ja mam dokładnie takie samo popoludnie, lezymy i leniuchujemy :)
    Otóż, otóż...

Zostanę mamą...

Mój faszeruje się Fertilman plus... drugi miesiąc, składu spisywać nie będę bo trocheee tego jest :) jest drogi ale no cóż... liczą się efekty, o ile będą hihi
    oooo to super że będziesz mamą chrzestną :) fajnie tak :)
    też od przyszłego miesiąca zamierzam kupić jakieś witaminy ... tylko najpierw zapytam mojego endo o tej jod.. czy to faktycznie muszą być tabsy bez jodu

• Evelin Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    large.jpg

4.06 - rozowyflaming
    6.06 - KlaudyŚ, @ -> 8.06 - pozytywny
    12.06 - Evelin, @ -> 10.06
    13.06 - LILITH.P
    14.06 - Cherry_Blossom
    16.06 - nikola2877
    22.06 - marciaa
    23.06 - Judi22
    24.06 - Gaduaaa
    25.06 - Czikosz
    26.06 - Kasia1987, Tuliska
    29.06 - Tusiaaa
    30.06 - misia1989

large.jpg

7.07 - Bierka
    10.07 - Zołza
    11.07 - LILITH.P
    12.07 - Cherry_Blossom
    17.07 - nikola2877

Ja chcem na 18 :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka656 wrote:
    hej :)
    u mnie teoretycznie od jutra owulacja, ale temperattura coś nie rośnie, ani śluzu zero prawie. :( :( słuchajcie, testy owu robić z rana jak ciążowe, czy popoludniu?
    a i jeszcze taki off top- musimy kupić lodówkę, jakie macie-polecacie? oglądałalismy dziś samsunga i bosh, a pan wciskał nam beko :P

Hey :)
    Lepiej pozniej robic testy :)
    Co do lodowki my mamy Indesit i jest dobra, juz 5 rok i swiatlo swieci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 21:18

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Caro! Caro! Caro! Ja jeszcze nie miałam okazji :*
    Z całego serducha Ci gratuluje <3 rosnijcie zdrowo <3

Dziękuję <3 <3 Nadal trzeba mnie uszczypnąć, bo nie wierzę ;-)

Obczaiłam sobie Twój wykres. Ładnie to wygląda! Ładnie! Spadek w 5dpo jak u mnie hihi ;-) Trzymam kciuki za Zieloną GroszkoFasolinke <3

Aaaa!! No gratuluję bycia matką chrzestną! Sama mam chrześniaczkę, córkę starszej siostry i czasem traktuje ją jak własną :-) Pozbadła ciotkę nie ma co ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 21:32

Tuliska lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Otóż, otóż...

Zostanę mamą...

Fajna rzecz byc matka chrzestna :)
    Moj bombel ma 3 latka i jego usmiech gdy go odwiedzam, bezcenny :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro, rowniez gratuluje <3
    Super :) :)

Caro lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
‹‹ 2257 2258 2259 2260 2261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ