X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    W rossmanoe sa właśnie te z domowego laboratorium. Standardowo 25 zeta ale w promocji są za 20. Są też facelle jeszcze tańsze :) ostatnio kupiłam za 16 zl.

Chyba się wybiorę do rossmana w takim razie :) na jakim dziale tego szukać? Przy dzidziusiowych?

Justyś91 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upał okropny... Dziewczyny duuuuzo wody pijemy ;)

Ja właśnie czekam przed gabinetem gin. Ciekawe co powie na to, że zrobiłam badania bez skierowania od niej.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj znać po wizycie
    czekamy z niecierpliwością
    Bella_Bella wrote:
    Upał okropny... Dziewczyny duuuuzo wody pijemy ;)

Ja właśnie czekam przed gabinetem gin. Ciekawe co powie na to, że zrobiłam badania bez skierowania od niej.

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja robię testy tylko z apteki, domowe laboratorium. A te z Rossmanna w jakiej cenie są? I czy na pewno są dobre? Bo jak tak to ja pewnie przeplacam.

One kosztuja 21chyba ale często sa promocję kosztują 17zl chyba :)
    Za 5szt.

Bella_Bella lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Chyba się wybiorę do rossmana w takim razie :) na jakim dziale tego szukać? Przy dzidziusiowych?
    Tam gdzie leki, suplementy diety ;)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

dzień dobry wszystkim :))

ja właśnie przed wizytą u kosmetyczki i fryzjera, a potem w drogę pod Radom :)

wyniki referendum już oficjalne, większość za wyjściem, mój brat siedzi w UK 10 lat, roczny synek ma brytyjskie obywatelstwo (żona Polka), także ich to raczej nie dotknie, myślę, że najgorzej odczują to osoby, będące w UK krótko, mniej niż 3-5 lat. Cameron chyba się przeliczył z tym referendum, jest premierem tylko do września....

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udanego weekendu wszystkim, ja się będę weselić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 09:52

0b52cec6da.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ktoś tu się będzie densić:)
    udanej zabawy :)
    LILITH.P wrote:
    udanego weekendu wszystkim, ja się będę weselić :D

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    oj ktoś tu się będzie densić:)
    udanej zabawy :)

dziękuję :D

chociaż te 35 stopni, zapowiadane w prognozach pogody, nieco mnie martwi

0b52cec6da.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś mi się wydaje że będzie więcej nawet
    śledziłam pogodę i dziś w nocy ma być 25stopni
    pogoda piękna :)
    chociaż jak na imprezę mogło by być troszkę chłodniej :)
    LILITH.P wrote:
    dziękuję :D

chociaż te 35 stopni, zapowiadane w prognozach pogody, nieco mnie martwi

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    coś mi się wydaje że będzie więcej nawet
    śledziłam pogodę i dziś w nocy ma być 25stopni
    pogoda piękna :)
    chociaż jak na imprezę mogło by być troszkę chłodniej :)

piękna pogoda to jest w takiej temp.nad morzem, a my właśnie opuściliśmy Gdańsk :

0b52cec6da.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja na chwilę. Miałam napisać w środę po wizycie ale okazało się że moja macica się nie oczywcila do końca i miałam coś podobnego do porodu. Umieralam przez półtorej godziny zanim opuściło.

Więc byłam u ginekologa zrobiła mi usg zbadała i stwierdziła że mam jeden skrzep (ta cholerę która mnie mało nie zabiła) który pozostał w macicy. A poza tym wszystko ładnie się oczyscilo.

Co do starań to mam zacząć po następnej miesiaczce czyli w sierpniu jakoś. Za 3tyg mam zrobić badania i zobaczyć czy hormony wróciły do stanu zdrowego.

Co do samej sytuacji obumarcia ciąży to wbrew pozorom nie jest to nic rzadkiego. Doktorowa twierdzi że na 10 ciąż conajmniej połowa kończy się w pierwszym trymestrze. Potem dziewczyny rodzą zdrowe dzieci. Tak jest u mnie to głupie przeziębienie co miałam mogło być powodem bądź inne rzeczy.
    Fizycznie czuje się lepiej psychicznie zależy. Zostaje w domu jeszcze przyszly tydzień aby jeszcze odpocząć.

Kochane na razie uciekam od was.<3 Muszę się resetowac i doprowadzić do porządku.
    Życzę wam wszystkiego najlepszego trzymam za Was kciuki i życzę każdej grocha. Będę Was podglądać a jak któraś bardzo będzie za mną tęsknić to zapraszam na fb;) napiszcie na priv to wyślę dane;) <3 <3 <3 <3 <3

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Hej dziewczyny ja na chwilę. Miałam napisać w środę po wizycie ale okazało się że moja macica się nie oczywcila do końca i miałam coś podobnego do porodu. Umieralam przez półtorej godziny zanim opuściło.

Więc byłam u ginekologa zrobiła mi usg zbadała i stwierdziła że mam jeden skrzep (ta cholerę która mnie mało nie zabiła) który pozostał w macicy. A poza tym wszystko ładnie się oczyscilo.

Co do starań to mam zacząć po następnej miesiaczce czyli w sierpniu jakoś. Za 3tyg mam zrobić badania i zobaczyć czy hormony wróciły do stanu zdrowego.

Co do samej sytuacji obumarcia ciąży to wbrew pozorom nie jest to nic rzadkiego. Doktorowa twierdzi że na 10 ciąż conajmniej połowa kończy się w pierwszym trymestrze. Potem dziewczyny rodzą zdrowe dzieci. Tak jest u mnie to głupie przeziębienie co miałam mogło być powodem bądź inne rzeczy.
    Fizycznie czuje się lepiej psychicznie zależy. Zostaje w domu jeszcze przyszly tydzień aby jeszcze odpocząć.

Kochane na razie uciekam od was.<3 Muszę się resetowac i doprowadzić do porządku.
    Życzę wam wszystkiego najlepszego trzymam za Was kciuki i życzę każdej grocha. Będę Was podglądać a jak któraś bardzo będzie za mną tęsknić to zapraszam na fb;) napiszcie na priv to wyślę dane;) <3 <3 <3 <3 <3

Kim z całego serducha wspieram Cię, teraz będzie tylko lepiej. Wracaj jak tylko bedziesz miała ochotę <3

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula wrote:
    Kim z całego serducha wspieram Cię, teraz będzie tylko lepiej. Wracaj jak tylko bedziesz miała ochotę <3
    :-* <3

3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dostałam Bromergon, a po 3 miesiącach kontrola. Mam nadzieję jednak ze w między czasie pojawi się groszek :) Dzisiaj zaczynam leczenie. Tylko jeden problem następuje,gin powiedziała że mam zakaz prowadzenia samochodu :D a ja bez niego jak bez ręki :(
    Czy któraś z Was brała Bromergon? Jak się po nim czulyscie? Aż tak źle jest, że nie można prowadzić auta?
    Gin mówiła, że miała przypadek złamania nosa przez zawroty głowy po bromergonie. Dała mi nawet kartkę, z info że zostałam poinformowana o zakazie prowadzenia pojazdów mechanicznych :/

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim <3

0b52cec6da.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Kim <3
    <3

3jgxflw1867zd36k.png
  • Caro Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    I dostałam Bromergon, a po 3 miesiącach kontrola. Mam nadzieję jednak ze w między czasie pojawi się groszek :) Dzisiaj zaczynam leczenie. Tylko jeden problem następuje,gin powiedziała że mam zakaz prowadzenia samochodu :D a ja bez niego jak bez ręki :(
    Czy któraś z Was brała Bromergon? Jak się po nim czulyscie? Aż tak źle jest, że nie można prowadzić auta?
    Gin mówiła, że miała przypadek złamania nosa przez zawroty głowy po bromergonie. Dała mi nawet kartkę, z info że zostałam poinformowana o zakazie prowadzenia pojazdów mechanicznych :/

Bella, ja po Bromergonie nie miałam żadnych skutków ubocznych oprócz lekkiej senności w pierwszych dwóch dniach. Potem nic absolutnie. I pierwsze słyszę o zakazie prowadzenia. Ogólnie to jest w ulotce o tym wzmianka, że może wpływać na to, ale mi endo nic nie mówiła o zakazie. Jaką masz dawkę początkową?

W ogóle witam Was Dziewczyny <3 Wracam powoli do siebie, a dzisiaj mam też wizytę u nowego lekarza. Mam nadzieje, ze wszystko się ułoży.

Kim <3 Napisałam priv.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

Bierz na noc :) Ja tak robiłam na początku żeby organizm się przyzwyczaił a ja nie umierala ;) a później już bierz z rana .
    Ja chyba 3 dnia od rozpoczęcia leczenia bromkiem wzięłam tabl rano.... i mąż mnie wiózł do pracy bo tak zle się czułam .. zawroty głowy, nudności... i bardzo mi słabo było...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Bella, ja po Bromergonie nie miałam żadnych skutków ubocznych oprócz lekkiej senności w pierwszych dwóch dniach. Potem nic absolutnie. I pierwsze słyszę o zakazie prowadzenia. Ogólnie to jest w ulotce o tym wzmianka, że może wpływać na to, ale mi endo nic nie mówiła o zakazie. Jaką masz dawkę początkową?

W ogóle witam Was Dziewczyny <3 Wracam powoli do siebie, a dzisiaj mam też wizytę u nowego lekarza. Mam nadzieje, ze wszystko się ułoży.

Kim <3 Napisałam priv.

Mi też ginka kazała nie jeździć autem po Bromku. Jakbym tego trzeciego dnia pojechała to pewnie pierwszy rów mój albo latarnia...
    Każdy inaczej będzie reagował :)

‹‹ 2310 2311 2312 2313 2314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ