X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldis u mnie nie ma czym oddychać na dworze :/

Ty leżeć, ty mieć prawo leniuchowac, ty dzidzie produkowac, ty tyłka nie ruszać, ty się relaksowac ! :* ;)

Czikosz, Justyś91, Bella_Bella, Caro, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Czikosz czy ja dobrze widziałam, że pisałas, ze test ciążowy pokazał ci malutki cień cienia??? to gdzie zdjęcie ja się pytam???? zapomniałas, zże szanowna komisja musi ocenić :D :)

Nie robiłam zdjęcia, bo nie było na nim widać tego, co ja widzę gołym okiem. :P

Jutro około 05.00 będę robiła test i pewnie wtedy wrzucę zdjęcie. :D

Myślę, że w 13 dniu cyklu już wyjdzie, co ma wyjść. :)

Obym się nie rozczarowała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 13:06

szuflada, Bella_Bella, Zołza:) lubią tę wiadomość

• stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Stokrotka a jakie masz testy bo te z allegro nie zawsze wychodzą spróbuj zrobić z rosmana a jak one tez nie pomogą to została apteka i inne testy a jak znowu te też nie pomogą to sprobuj z monitoringiem ,nie jest za tania inwestycja ale my kobiety zeby miec upragnione dziecko zrobimy wszystko :)
    Wroc juz do nas na stałe bo brakuje tu. Ciebie:*
    no wlasne kupilam ostatnio na allegro i te mi wcale nie pokazuja owulacji. dzisiaj juz mam przezroczysty sluz...30.06 maz ma wizyte u androloga. zobaczymy co powie. poki co jutro jedziemy nad morze na weekend zeby sie zresetowac:)

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy po owulacji test LH nie wyjdzie już pozytywny????

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    dziewczyny czy po owulacji test LH nie wyjdzie już pozytywny????

U mnie dzień lub dwa po pierwszym pozytywnym utrzymuje się jeszcze pozytywny wynik (oczywiście potem jest słabsza i słabsza ta druga kreska i znika, tak w 6 dni od pierwszego pozytywnego mi wychodzi taki super negatyw. W trzecim dniu od pierwszego pozytywnego testu kreska jest już znacznie jaśniejsza niż testowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 13:22

• Justyś91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u mnie przez dwa dni pozytywny a dzisiaj super negatywny. Chyba mussze go jeszcze powtórzyć....
    Czikosz wrote:
    U mnie dzień lub dwa po pierwszym pozytywnym utrzymuje się jeszcze pozytywny wynik (oczywiście potem jest słabsza i słabsza ta druga kreska i znika, tak w 6 dni od pierwszego pozytywnego mi wychodzi taki super negatyw. W trzecim dniu od pierwszego pozytywnego testu kreska jest już znacznie jaśniejsza niż testowa.

• Justyś91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak teraz sobie siedzę i myślę że chyba jednak dopadła mnie presja z mojego otoczenia i zaczyna mnie przytłaczać.
    Siostra mojego męża niedawno zaszła w drugą ciąże i znów czuje parcie ze strony teściowej i w ogóle całego mojego otoczenia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    tak teraz sobie siedzę i myślę że chyba jednak dopadła mnie presja z mojego otoczenia i zaczyna mnie przytłaczać.
    Siostra mojego męża niedawno zaszła w drugą ciąże i znów czuje parcie ze strony teściowej i w ogóle całego mojego otoczenia...

No ja mam inaczej, presji nie mam. Sama zaczęłam chcieć, ale jak zaczęłam, to zaczęłam również dostrzegać, ile już moich znajomych i z rodziny ma dzieciaczka. Pod tym względem czuję taki ciężar, że im się udało, a mnie nie i jest coś nie tak. Liczę na to, że się to zmieni (np. jutro).

Justyś91 lubi tę wiadomość

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Nie robiłam zdjęcia, bo nie było na nim widać tego, co ja widzę gołym okiem. :P

Jutro około 05.00 będę robiła test i pewnie wtedy wrzucę zdjęcie. :D

Myślę, że w 13 dniu cyklu już wyjdzie, co ma wyjść. :)

Obym się nie rozczarowała.

Trzymamy mocno kciuki! :)

Czikosz lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak że już od dawna myślę i pragnę dziecka a teraz dochodzi ten nacisk ze strony rodziny, bo fakt faktem większość znajomych i osób z rodziny w moim przedziale wiekowym ma już dziecka a nawt dwoje lub są w kolejnych ciążąch. Mam nadzieję i trzymam za ciebie kochana kciuki abyś dołączyła do grona tych szczęśliwców :)
    Czikosz wrote:
    No ja mam inaczej, presji nie mam. Sama zaczęłam chcieć, ale jak zaczęłam, to zaczęłam również dostrzegać, ile już moich znajomych i z rodziny ma dzieciaczka. Pod tym względem czuję taki ciężar, że im się udało, a mnie nie i jest coś nie tak. Liczę na to, że się to zmieni (np. jutro).

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Dobrze jest mieć wsparcie! <3

Bella_Bella fajne zdjęcie! :)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

• Justyś91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najbardziej dobija mnie gadanie typu: ty już masz 25lat najwyższa pora na dziecko lata ci uciekają ani się obejrzysz a 30stkę będziesz mieć na karku, wszyscy z twojej klasy z podstawówki mają już dzieci a ty jeszcze nie. Jak słyszę te bzdety to dostaję białej gorączki po prostu wiesz Czikosz dobija mnie to totalnie

• Justyś91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo my jajniki musimy się wspierać <3
    Czikosz wrote:
    Dzięki! Dobrze jest mieć wsparcie! <3

Bella_Bella fajne zdjęcie! :)

• MMadziula Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:

Faktycznie presja jest ( dla mnie można powiedzieć BYŁA) , u mnie wokół też same brzuszki i na początku tak strasznie chciałam dołączyć do grona przyszłych mam, z tym,że takie "straszne chcenie" nie pomaga- bynajmniej nie mi. Uświadomiłam sobie, że dzidziusia pragnę od zawsze - nie jednego ale całą gromadkę :) I będę je miała tą swoją gromadkę bez względu na to czy dla kogoś jestem za stara czy inni już maja dwójkę lub piątkę dzieci.
    To jest mój czas oczekiwań na fasolkę i nikt nie będzie mnie poganiał, że to powinno nastąpić JUŻ. Takie teściowe/ szwagierki czy koleżanki powinny zająć się swoimi sprawami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 14:25

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nowy cykl zaczęłam i nowa nadzieja...

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane!
    Wróciłam od ginki i oczywiście dostałam bromka 2 tabletki, tylko ja mam brać dwa razy dziennie po 1 :/ boję się trochę. Na początek mam spróbować z połówką. Tylko nie wiem co mam zrobić, bo jutro i pojutrze mam taką specyficzną i bardzo wyczerpującą i długotrwałą pracę... śpiewam w kapeli weselnej na dwudniowym weselu. Z jednej strony chciałabym już zacząć zażywać, ale z drugiej, jak będę się źle czuła na weselu, to zginę marnie :/ nie wiem co robić.

Poza tym gin poleciła mi ostro popracować na tarczycą, bo ten wynik jest kiepski :/

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Dziewczyny nowy cykl zaczęłam i nowa nadzieja...

Judi trzeba się z całych sił trzymać tej nadziei, a wreszcie się uda :) Ja bardzo mocno wierzę w powodzenie nas wszystkich <3

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula wrote:
    Faktycznie presja jest ( dla mnie można powiedzieć BYŁA) , u mnie wokół też same brzuszki i na początku tak strasznie chciałam dołączyć do grona przyszłych mam, z tym,że takie "straszne chcenie" nie pomaga- bynajmniej nie mi. Uświadomiłam sobie, że dzidziusia pragnę od zawsze - nie jednego ale całą gromadkę :) I będę je miała tą swoją gromadkę bez względu na to czy dla kogoś jestem za stara czy inni już maja dwójkę lub piątkę dzieci.
    To jest mój czas oczekiwań na fasolkę i nikt nie będzie mnie poganiał, że to powinno nastąpić JUŻ. Takie teściowe/ szwagierki czy koleżanki powinny zająć się swoimi sprawami.

Madziula AMEN :D

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    A najbardziej dobija mnie gadanie typu: ty już masz 25lat najwyższa pora na dziecko lata ci uciekają ani się obejrzysz a 30stkę będziesz mieć na karku, wszyscy z twojej klasy z podstawówki mają już dzieci a ty jeszcze nie. Jak słyszę te bzdety to dostaję białej gorączki po prostu wiesz Czikosz dobija mnie to totalnie

Justyś chyba wszystkie tutaj przerabiamy lub przerabiałyśmy coś w tym stylu :/ Trzymajmy się razem, to przejdziemy przez to cało ;)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze ze jesteście :)
    QUOTE=AniaŁ123] Justyś chyba wszystkie tutaj przerabiamy lub przerabiałyśmy coś w tym stylu :/ Trzymajmy się razem, to przejdziemy przez to cało ;)[/QUOTE]

‹‹ 2312 2313 2314 2315 2316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ